kask tld carbon

matekozak
Kontakt:

kask tld carbon

Post autor: matekozak »

witam mam kask 661 comp rozmiar S
i znalazłem na pewnej stronce bardzo tanio kask tld carbon rozmiar xs/s
mam obwód głowy ok 55, kask 661 miałem troche taki luzny. a tld xs/s jest to rozmair od 53/55- jak uwazacie bede go miał dobry, bo nie ma nigdzie w okolicy sklepu zebym mógł go przymierzyc
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

wiadomo, ze kask musi byc lekko obcisly, tak zeby nie latal. jak tld podaje rozmiar do 55cm to dla ciebie bedzie w sam raz. jak masz okazje to kupuj.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
matekozak
Kontakt:

no nieiwem własnie czy mi głowa do niego wejdzie jak ja mam 55. bo to nie jest comp ze sie rozciagnie po czasie.
Iron horse sunday 08 WC
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

kup, najwyzej potem sprzedasz z zyskiem gdzies;]
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Sorry, wszyscy co mówią abyś kupił ten kask to pierdooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo*ą głupoty.

Co z tego że pasuję na obwód głowy?Kask ma też być dopasowany do kształtu czachy, a ten u każdego jest inny...i od dopasowania zależy czy kask będzie spełniał swoje zadanie.
Mam kask TLD Rustic i dobrze leży na mojej głowie( mam wąską głowę), i kalka osób przymierzając kask po zakupie stwierdziło że je ciśnie tu i tam w głowę.Więc radzę albo przejechać się do sklepu i przy mierzyć,albo odpuścić zanim zrobisz sobie krzywdę.No chyba że znajdziesz sklep w którym po zakupie możesz zwrócić towar jeśli nie spełni wymogów,
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

spectomo

Krakus_dh pisze:kup, najwyzej potem sprzedasz z zyskiem gdzies;]
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Kupujac przez neta polskie prawo gwarantuje ci mozliwosc oddania towaru w ciagu bodajze 10 dnii, fakt poplyniesz na kosztach przesylki i czasie, ale jak masz do sklepu 500km to jest tp warte zastanowienia sie
Moja zbroja jezdzila 3 razy zanim dostalem taka zeby pasowala :D (thx to mkbike)

--edit
Najlepiej zadzwonic i sie dogadac, wkoncu kask w takim rozmiarze i pewnie cenie niskiej (jak na tld) to i tak sprzet malo popularny, wiec sprzedawcy powinno troche zalezec zeby go sprzedac :)
spectomo
Kontakt:

spectomo

Krakus_dh napisał:
kup, najwyzej potem sprzedasz z zyskiem gdzies;]
Stary, to nie kask za 150 zł , że Ci go każdy kupi.Wręcz przeciwnie...cholernie ciężko jest sprzedać kask tej klasy zwłaszcza że do wyboru masz kaski KrK, Azonic ,Earthcośtam....W polsc e nie da się sprzedać nic z zyskiem...chyba że może go kupić za 200 zł czego nie podejrzewam
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

spectomo, dokładnie, tym bardziej że zdecydowanie najbardziej powszechny jest rozmiar M/L, tych mniejszych praktycznie w ogóle nie ma i nie ma też na nie w zasadzie zapotrzebowania.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

spectomonie zgadzam się z Toba, jest to towar luksusowy i napewno znajdzie popyt w naszym kraju po atrakcyjnej cenie która będzie niewiele wyższa od ceny którą oferuje sklep matekozakowi[i/b](tak aby nie stracił na kupnie wrazie niedobrego rozmiaru), ciekawe jest tez jaka to atrakcyjna cena;]

i nie wszyscy mają łeb jak garnek, ja osobiście wolał bym dopłacić te np 200 czy 300 zł do swojego bellistica i mieć tld po atrakcyjnej cenie;]

p.s. znam kolesia, na którego xs by idealnie pasowalo, któremu mamusia zakupiła orzecha za 600 zł, także...
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Takie kaski w "nie standardowym" rozmiarze to własnie niezle chodza, ja mam dosc mały łeb i gdy zamawiałem kask (full bravo 2) musialem wziasc XS który jest bardzo rzadki, nigdzie nie było- dystrubutor, zagranica no nigdzie... i czekalem 8 miesiecy prawie :P zapłacił bym spokojnie 150% ceny sklepowej zeby miec kask odrazu :>
matekozak
Kontakt:

ja go chce sprowadzic z usa, sam kask kosztuje na polskie około 550 zł czyli jak dla mnie tyle co nic jak za taki kask i to w dodatku carbon na 2007. No ale jest tylko ten mały rozmair, chyba ze dopłace 100 zeta i kupie niekarbonowy m/l który bedzie na mnie pasował (replika steva peata) fajnie wyglada, choc jesli chodzi o scisłosc tez w nim troche karbonu jest :)
Iron horse sunday 08 WC
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Ale pamietaj jak kask nie bedzie idealny to musi byc ciasny a nie zaluzny
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Krakus_dh pisze:spectomonie zgadzam się z Toba, jest to towar luksusowy i napewno znajdzie popyt w naszym kraju po atrakcyjnej cenie która będzie niewiele wyższa od ceny którą oferuje sklep matekozakowi[i/b](tak aby nie stracił na kupnie wrazie niedobrego rozmiaru), ciekawe jest tez jaka to atrakcyjna cena;]

Krakus ty chyba w innym kraju żyjesz. Jak przeglądam allegro widze tony drogiego sprzetu po dobrych cenach, którego nikt nie kupuje. Schodzi za to dobrze tani sprzet. Dzieje sie tak z 2 powodów.
1) Ludzie u nas nie maja kasy i to jest dosc oczywiste
2) Ludzie nie znaja drogiego sprzetu (bo wszyscy maja tani i polecaja sobie tani wiec jak gdzies stoi cos naprawde wypasiownego, to z reguły 90% ludzi nawet nie wie czemu to takie drogie i ma sprzedającego za wariata)

Co do samego kasku to naupartego jak nie bedzie pasowac można go troche ztunować (znajomy tak robil bo sie w azonica nie miescil). Możesz również znalesc kogos(albo sklep) z innym TLD (w miare podoby rocznik) i sprawdzic czy ci pasuje bo kształty i rozmiarówka kasków jest w obrebie firmy z reguły taka sama na całej lini.
spectomo
Kontakt:

więc właśnie o TO mi chodziło............
szudri
Kontakt:

Post autor: szudri »

matekozak ja mam na sprzedarz 661 Bravo Carbon w Twim rozmiarze i gwarantuje że będzie Tobie leżał jak ulał za 400zł w ładnych barwach w stanie bdb.

http://www.allegro.pl/item269897780_six ... arbon.html
ODPOWIEDZ