Który wybrac?? (amor dh)
Który wybrac?? (amor dh)
Witam
Który amor najlepiej spisze sie w dh(początkującym) i dlaczego??
Którego najlepiej kupic??
1 Manitou Minute :03, QR Thru-Axle. 2006 259$
2 Marzocchi Drop Off 1 ETA, 2006 239$
3 Manitou Nixon Super Intrinsic. 2006 299$
Proszę o szybką odpowiedź.
Dzięki za pomoc :D
Który amor najlepiej spisze sie w dh(początkującym) i dlaczego??
Którego najlepiej kupic??
1 Manitou Minute :03, QR Thru-Axle. 2006 259$
2 Marzocchi Drop Off 1 ETA, 2006 239$
3 Manitou Nixon Super Intrinsic. 2006 299$
Proszę o szybką odpowiedź.
Dzięki za pomoc :D
Tylko czy aby na pewno 66 jest lepszy od tego Nixona? Ja bym się nad tym mocno zastanawiał...
Jakaś moda u nas w ogóle jest na Marzocchi oraz na to żeby najeżdżać na Manitou, sęk w tym, że zwykle robią to ludzie którzy nigdy na Manitou nie jeździli, a słyszeli od kolegi którego kolegi, wujka babcia miała Manitou...
Jakaś moda u nas w ogóle jest na Marzocchi oraz na to żeby najeżdżać na Manitou, sęk w tym, że zwykle robią to ludzie którzy nigdy na Manitou nie jeździli, a słyszeli od kolegi którego kolegi, wujka babcia miała Manitou...
Co prawda to prawda, w Marzocchi odkręcasz korki, wylewasz olej, wlewasz nowy i już... A przynajmniej w większości tak jest... Manitou to inna bajka.
Ja aktualnie mam Travisa i po przejściu z Marzocchi jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jego pracą, przy czym zarówno w nowym Manitou jak i starym Marzocchi golenie czyściłem po każdej jeździe + Brunox Deo na uszczelki... Ale pierwszy serwis Manitou pewnie sprawi mi trochę "gimnastyki".
Co do wyższości 66 w DH, może i masz rację - na 66 jeździłem, ale za krótko, aby go dobrze poznać...
Ja aktualnie mam Travisa i po przejściu z Marzocchi jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jego pracą, przy czym zarówno w nowym Manitou jak i starym Marzocchi golenie czyściłem po każdej jeździe + Brunox Deo na uszczelki... Ale pierwszy serwis Manitou pewnie sprawi mi trochę "gimnastyki".
Co do wyższości 66 w DH, może i masz rację - na 66 jeździłem, ale za krótko, aby go dobrze poznać...
jak chcesz do dh to wszystko byle nie nixona :P miałem nixona elite 05 hex i w górach przy hamowaniu to amor mi sie chował pod rame
nie miłe uczucie
co do pracy to fajnie pracuje no ale to amor do enduro
...
za taka kase to mozesz kupic juniora/travisa single/66(jak poszukasz)/drop off'a jakiegos/pike-no na poczatek styknie

za taka kase to mozesz kupic juniora/travisa single/66(jak poszukasz)/drop off'a jakiegos/pike-no na poczatek styknie
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)