problem z korba

matekozak
Kontakt:

problem z korba

Post autor: matekozak »

witam mam problem mam lekki luz na lewym ramieniu w korbie, macie jakies proste sposoby aby go zredukowac. luz ten powstał bo te zabki co tam sa lekko sie zjechały :)
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

ząbki, czyli to jest isis, wielopust jakis czy co ??
ja robiłem tak że wycinałem paseczki z puszki od piwa i je tam wkładałem, a później zaciskałem mocno śrubą (tylko że to w korbie na kwadrat, isisu jeszcze nie zjechałem nigdy :P ) i z tego co pamiętam to poxipol jak sie dało to też chyba działało przez jakiś czas.
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Eee... Dokręć mocniej? Ja nigdy nie miałem problemu z ISISem. Może daj jakieś podkładki jak mówi suchyFR bo innego wyjscia nie widzę.
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

BYLO, jak ma luzy to mozciejsz dokrecienie nie koniecznie pomoze, wytnij z puszki po browcu cienkie paseczki i poloz na wypustach suportu, skrec i powinno trzymac
ashes to ashes...
tanque
Kontakt:

Post autor: tanque »

najlepiej wymienić korbę , oczywiście można jakoś zniwelować ten luzik ale on i tak będzie sie na nowo pojawiał aż w końcu zrobi sie tak doży ze już nic sie da zrobić a przy okazji zniszczy sie suport, także nawet nowo nałożona korba na nim nie będzie sie dobrze trzymać, ja miałem kiedyś taki przypadek z korba LX rok 2003 miałem mały luzik dokręcałem dokręcałem aż któregoś pięknego dnia korba odpadła bo pokruszył sie octaklink na skutek ciągle przesuwającej sie korby na nim. a ząbki ci sie zjechały dlatego bo miałeś od samego początku luz mogłeś go nawet nie wyczuwać przez pewien czas jak jeździłeś, bo żabki nie maja prawa sie zjechac jak korba na suporcie osadzona jest sztywno na wcisk bez nawet minimalnego luzu....osobiście polecam kupić nowa lewą korbę i nie jebać sie w jakieś dziwne sztuczki bo prędzej czy później i tak sie rozjebie...
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Ja mam Isisa i też mi się odkręcało lewe ramie. Jedź do serwisu i poproś żeby ci ją sklejli mi to pomogło a miałem z tym naprawde dużo problem
Vermin, Baca.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

kup sobie farbe olejna albo jakas inna gesta.. nalej troche na zabki od isis-u.. naloz korbe, poczekaj az zaschnie (troche to bedzie trwalo) a potem mozesz spokojnie jezdzic.. zamias farby mozesz dac jakis gesty klej, moze byc tez specjany klej to metalu ale wtedy to mozesz juz pozniej korby nie sciagnac..
pozdro 8)
matekozak
Kontakt:

Post autor: matekozak »

to sa takie luzy ze ramie korby chodzi góra dół. bo te zabki sie troche spiłowały, farba bedzie za słaba, moze jakis silikon albo te paski z puszki powsadzam to moze potrzymie to troche
Iron horse sunday 08 WC
dudolos
Kontakt:

Post autor: dudolos »

musisz po prostu wyciac 2 centymetrowe paski z puszki (np. po piwie), powkładać pomiędzy korbę, a suport i mocno dokręcić. Pewnie po jakimś czasie znowu będziesz miał luzy. Powtarzaj to, do czasu, aż korba nie bedzie sie trzymac, wtedy niestety, musisz zainwestowac w nowa...
ODPOWIEDZ