Witam
mam mały problem, po dzisiejszych skokach boxxer race 2004 sie zablokował w połowie skoku, to nie było akurat problemem, udało sie go wyciągnąc lecz juz przestał działać. Po rozebraniu amortyzatora okazało sie ze obydwie dolne tuleje slizgowe sie przestawiły tzn. jedna strona tuleji przesunęła sie w dół i wykrzywiła, co spowodowało blokowanie sie amortyzatora.
Wiec teraz moje pytanie, jak wybić tuleje slizgowe z goleni boxxera nie uszkadzajac ich ponieważ mam drugi komplet złamanych goleni z nabitymi tulejami od 05 i chciałbym je w jakis sposób wykorzystać w celu reinkrnacji amortyzatora.
Pozdrawiam
Przem
Tuleje ślizgowe - wymiana
Da się to zrobić domowymi sposobami jednak to niezbyt trafny pomysł. Wystarcy ze pierdzielniesz nie tak w tuleje i masz całe gorne golenie zrysowane. Do wbijania i wyciągania tulei slizgowych uzywa sie specjalnej prasy ktora je wciska w golenie lub wyciąga, ale działa to na przełozeniu slimakowym a nie "młotkowym"
Nowe tuleje do Rock Shoxa wraz z wymiana to koszt około 130zł. Musisz napisac do Harfy.