dangerous dream by believer

matekozak
Kontakt:

dangerous dream by believer

Post autor: matekozak »

Bardzo nam miło przedstawić wam w końcu nasz film z sezonu 2007.Pierwotnie film miał nosić tytuł The bad dream,natomiast w ostatniej chwili został zmieniony na Dangerous Dream.

Obrazek

Zobaczycie w nim miejscówki na których na co dzień jeździmy,jak również miejsca w których mieliśmy wielką przyjemność być po raz pierwszy,między innymi u naszych południowych sąsiadów.

Film można ściągnąć w wersji 200mb(divx) z serwera tv.isg.si:
http://tv.isg.si/site/filebrowser/believer

albo obejrzeć na pinkbike'u:
http://www.pinkbike.com/video/6511

Zapraszam do oglądania i oceniania
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

spoko film, 8/10 odemnie, a 10/10 (poza ostatnim kawałkiem) za muze np. NIN ;) brakowało mi takich momentów ... jak... jedna szybka akcja za drugą, wiecie o co mi chodzi ?:) pozdro
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

film bardzo przyjemny, dobry montaż, fajna muzyka, momentami mógłby być troche bardziej dynamiczny, ale jak dla mnie super 9/10. Oby tak dalej....
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Bardzo podobał mi się film : ) muzyka do szczyrku idealna :P 9/10 oby tak dalej :]
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Vel
Kontakt:

Post autor: Vel »

Niestety nie będę tak miły jak koledzy. Ale uszy do góry, pozytywne komentarze wcale nie sprawiają, że się rozwijamy, a przecież o rozwój chodzi.

Według mnie filmowi brakuje nieco dynamiki. Niektóre ujęcia są poprostu przepiękne... jak to z odbiciem w wodzie, czy z gołębiem, Super... Ale w momencie kiedy na pierwszy plan wchodzą rowery filmowi zaczyna brakować ikry. Wygląda jakby był kręcony przez national geografic. Z bezpiecznej odległości. Nie ma w nim emocji... nie współgra z tytułem...
Dobór muzyki jest świetny, ale nie wykorzystujesz kluczowych moementów utworu do zwiększenia napięcią w oglądanym obrazie.

Mam nadzieję, że przydadzą się uwagi.

Pozdrawiam.
Got to get AIRBORNE before it's too late!
wymiot8
Kontakt:

Post autor: wymiot8 »

Vel pisze:Wygląda jakby był kręcony przez national geografic. Z bezpiecznej odległości. Nie ma w nim emocji... nie współgra z tytułem...
Moim zdaniam jest to spowodowane tym ze ziom majster nie posiada szerokokatnej nakladki na obiektow i dlatego musi nagrywac z dalszej odleglosci aby objac calego ridera :D Mi sie film bardzo podoba 9.5/10. Nie 10 z powodu braku szerokokatnego obiektywu ale to sila wyzsza poniewaz kazdy biker cala kase laduje w rower i niestety szkoda mu forsy na takie bajery.

zapodaje soundtracka bo widze ze nuty sie podobaja:D
http://rapidshare.com/files/78404793/da ... k.rar.html
matrix506
Kontakt:

Post autor: matrix506 »

film spox, fajnie złożony i muzyczka dobrze dobrana. Tylko podobnie jak napisał Vel brakuje dynamiki.
dhzwierzak
Kontakt:

Post autor: dhzwierzak »

Fajny filmik, a te miejscówki za południową granicą - super zabawa.Tam widać nie żyje gatunek "złóśliwy leśniczy" bardzo rozpowszechniony po naszej stronie granicy. Może zapodałbyś namiary na te miejsca?
Jest ryzyko, jest zabawa, albo piargi (gleba) albo sława
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Film jest świetny, jeden z najlepszych, które wyszły w tym sezonie. Naprawdę bardzo miło się go oglądało. Mi ten "brak" dynamiki nie przeszkadzał. Film w takim stylu też ma swój urok ;)
matekozak
Kontakt:

Post autor: matekozak »

http://www.freeskiing.cz/galerie.asp?idg=239
-mosty u jablunkova

http://www.4x.cz/index.php?page=home&article=304 - moravka

te miejscówki sa około 30 km od przejscia granicznego w cieszynie.
Iron horse sunday 08 WC
believer
Kontakt:

Post autor: believer »

Matekozak widze ze byłeś szybszy ode mnie :) właśnie szukałem informacji o tych miejscowkach.
Polecam te miejscówki,są bardzo przyjemne,warto pojechać,w moravce jest oprócz 4x tez fajna lajtowa traska do DH,na filmie były pokazane tylko jej dwa fragmenty.

A tak odnośnie samego filmu,to tak jak wymiot8 napisał, widać brak filtru szerokokątnego,ale mam zamiar na przyszły sezon takowy zakupić :)

dzieki za pozytywne słowa

pozdro
Sztywniak
Kontakt:

Post autor: Sztywniak »

jeden z najlepszych amatorskich filmow jakie widzialem :) muzyka i ogolnie cala reszta bardzo pozytywna :) przyjemnie sie oglada :)
dhzwierzak
Kontakt:

Post autor: dhzwierzak »

Dzięki za info Matekozak, przyjdzie wiosenka to z chęcią odwiedzę naszych południowych sąsiadów. Fajna jazda, dobre piwko, same plusy.
Jest ryzyko, jest zabawa, albo piargi (gleba) albo sława
wymiot8
Kontakt:

konstanitine mam nadzieje ze to pomylka!! co to ku.... ma byc??
Sztywniak
Kontakt:

Post autor: Sztywniak »

konstantine z choinki sie urwales?? wedlug mnie raczej z kobiezyna, wiec idz wracaj bo cie pewnie koledzy w bialych fartuszkach szukaja.
believer
Kontakt:

Post autor: believer »

No to chyba pare postów powyższych do kasacji,łącznie z tym co teraz pisze,myśle,że moderatorzy się zgodzą i proponuje walnąć również temu panu ostrzeżonko za spamowanie.
To jakies dziecko neo,zobaczcie,że on w każdym najnowszym topicu w dziale filmy to wkleja :evil: żal
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Gratuluję filmu:)
Dla mnie jak na razie nr 1 w rankingu rowerowych filmów made in Poland w tym roku a poprzeczka była naprawdę wysoko postawiona.
Jeden minus... czemu dajesz takie coś w zimie:(:( - aż chce sie jeżdzic a za oknem mróz i śnieg.
Szczególnie te zagraniczne miejscówki są świetne:)
pozdro
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Chyba jako drugi po Vel nie śliniłem się oglądając waszą produkcję ponieważ:
1. Wg mnie za długa całość... (rzecz pewnie dyskusyjna)
2. są momenty kiedy jeden odcinek (chyba jakiś tor do dualu czy 4X)
przejeżdża 2 lub 4 kolesi i kręcone jest to dokładnie z tego samego miejsca,
w ten sam sposób
3. Mnie nie pasowała muzyka trochę... za sielankowa
4. Brak jakiejkolwiek dynamiki ze strony kamerzysty/operatora (postawione na
statywie i jedziemy)
5. Za mało takich ciut bliższych ujęć, wymiot8 tłumaczenie brakiem
szerokokątnej nasadki na obiektyw w twoim wydaniu jest dla mnie
"naciąganiem na litość" (subiektywne odczucie)
6. Tytuł filmu... Spodziewałem się po nim czegoś dzikiego, niebezpiecznego,
na kur***, a tu taka sobie "żwawsza sielanka"

Na plus na pewno miejscówki....

Pozdrawiam
wymiot8
Kontakt:

Panie sielanka pokazal bys nam swoj hardcor i nakur..ianie bo my jezdzimy jak umiemy. Mam nadzieje ze jezeli piszesz tu o nakur..ianiu to tez tak nakur..iasz nie tylko na forach.(sory za naduzywanie slowa naku......)

Co do filmu to faktycznie zdazylo sie kilka ujec z jednego miejsca, ale nie mnie to oceniac(ja tu tylko sprzatam:) )
ODPOWIEDZ