Mandaty

Sebo
Kontakt:

Post autor: Sebo »

Śledziu pisze:Jak mi ktoś powie że taka ich praca, to wykurwię mu w cymbał
Grozisz mi?

Widocznie albo byłeś w Wojsku albo jesteś młody. Zauważ że większość Policjantów to teraz młode chłopaczki odrabiający Wojsko.

Śledziu pisze:jeden mandat, od... Sok'u
A czy to Policja?

Śledziu pisze:i chętnie na policję poczekam, a jak im się ***** nudzi to facet może nawet swoją matkę wezwać, proboszcza z pobliskiej parafii, jezusa chrystusa i wszystkich ***** świętych, a jak mu ***** jeszcze mało to ja poproszę aby przyszedł tu jego przełożony.
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Śledziu straszna wies jedzie z Twojego posta.wez sie ogarnij-bo to akurat ich praca,a ze nie wolno jezdzic po peronie to rzecz ogolnie wiadoma.
Dalej-jak sie chcesz powolywac na przepisy,to sie najpierw ich naucz: rowerem mozna jezdzic po chodniku jesli na drodze jest dozwolona predkosc powyzej 60km/h,ma ona szerokosc pow. 2m i brak jest wydzielonej sciezki rowerowej.
Peron przede wszystkim nie jest chodnikiem.

Podstawe prawna do wystawienia mandatu mieli,tymniejmniej obowiazani byli udzielic Ci wszelkich wyjasnien.Nie udzielili-pisz skarge do naczelnika.
Natomiast jesli faktycznie zachowywales sie tak jak opisujesz to ja bym wezwal policje ktora by Ci wszystko obrazowo wyjasnila.

Ja dostalem jeden mandat+3 upomnienia.Mandat za spozywanie alkoholu w miejscu publicznym,upomnienie za to ze bylem na rowerze,kolejne upomnienie za spozywanie w miejscu publicznym i jeszcze jedno za jazde po peronie.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Riverside
Kontakt:

Post autor: Riverside »

Mogą się psy dojebać jak się jeździ przy pomnikach??
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

dostałem mandat za to że wiozłem kuplma na siodełku. Jak to panowie niebiescy stwierdzili "Rower jest pojazdem jednoosobowym" :]
tanque
Kontakt:

Post autor: tanque »

a dostaliście kiedyś mandat za przekroczona prędkość na rowerku. tak gogle to ile najwięcej jechaliście ? ja jechałem 83 km/h ze Szrenicy w szklarskiej w 2003
piotrex
Kontakt:

Riverside "przy" raczej nie,chyba ze jest zakaz postawiony."Po" tak bo to niszczenie.
Nie "psy" tylko policja.
tanque
Kontakt:

piotrexco cię tak te słowo "PSY" uraziło czyżbyś był z .....
Sebo
Kontakt:

Post autor: Sebo »

Do kogo pierwszego idziecie jak ukradną wam rower cwaniaczki? :/
Kto pilnuje porządku na świecie?
Co by było gdyby nie Policja?
tanque niech se będzie z Policji, przeszkadza Ci to?
Mnie też będzie czekać odrabianie wojska w Policji, przeszkadza Ci to?

Zastanówcie się dwa razy zanim coś napiszecie...
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Sebo: Ty też się zastanów. Bo poza przypadkami że można trafić na policjantów którzy są w porządku (typu moi znajomi z prewencji) można też trafić na parapety w postaci choćby typa co jak kumpel przyniósł na komendę nowe tablice rejestracyjne co leżały w krzakach spytał tylko 'na **** mi to?'. Hmm może się kiedyś potkamy, zobaczysz jakie wiązanki kleje jak się zaczynam wkurwiać i świstaczek może zawinie Ci sreberka. A tak poza tym to sie ograrnij bo w temacie jest mowa o mandatach (niesprecyzowane jest od kogo) więc nie zawężaj ich do tych od policji.

piotrex: hmm tylko bajer polega na tym że 2 meneli zaczepiało ludzi w kolejce (w tym mnie) próbując wyciągnąć kasę i byli napastliwi. A koleś stał i nic z nimi nie zrobił tylko czekał na mnie. A zostawianie roweru w miejscu do którego dostęp ma każdy i gdzie nikt go nie przypilnuje, a na który pieniądze musiałem ciułać sam, jakoś mi się nie uśmiecha. A zważ że wystawienia biletu nie kwestionowałem.

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

po 50 zl z kolega za przejazd przez dworzec, musialem szybko odbic kwity na ksero i na dworcu byl najblizszy punkt ;]

a policjanci sa na prawde bardzo rozni, przez rok musialem byc trzy razy w tygodniu na komisariacie wpisywac sie do ich zeszytu i spotykalem tam na prawde niezlych debili...
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
mlody8899
Kontakt:

Post autor: mlody8899 »

piotrex skoro jestes policjantem to moze mi powiesz ile mozna dostac za jazdem po chodniku i bez swiatel?? oczywiscie chodnik mial mniej niz 2m, dodam ze mam 17lat,
piotrex
Kontakt:

tanque a nawet jakbym byl to co?denerwuje mnie to,bo wszyscy takie cwaniaki,hwdp,jp,psy,etc a na zywo to uszka po sobie i sie odezwac boja.poza tym jakies minimum szacunku nalezy sie kazdemu-nie uwazasz?

Śledziu wiekszosc tych parapetow to mlode typy odrabiajace wojo,spedza w policji 8 czy 9 miechow i maja w nosie.
jak ci menele byli napastliwi to bylo trzeba zlozyc na spokojnie oficjalny donos i pewnie mialbys spokoj.Jak ktos zaczyna rzucac miechem to druga strona tez sie zaczyna denerwowac.A Twoj post bez gwiazdek wyglada zupelnie inaczej ;).

mlody8899nie jestem policjantem,jestem studentem Wydzialu Prawa i Administracji UJ.
Nieprzepisowa jazda po chodniku bez swiatelek (a to noc byla?),pewnie jeszcze bez karty rowerej,to wykroczenie wiec policjant ma prawo uznania-widelki sa chyba od 50 do 250zl.Nie przyjales mandatu czy co?
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

Sebo powiedz mi moze ile rowerow policja odnajduje i zwraca wlascicielowi... 1/20 ? za przeproszeniem gowno robia. spisza zeznania "zeby nie bylo" i zapominaja o sprawie
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
piotrex
Kontakt:

Szakall a bo oni tylko rowerow szukaja?Patrzysz na to jak jakis 13latek ktoremu sie wydaje ze on i jego zainteresowania sa pepkiem swiata.Policja ma duzo zadan i duzo procedur ograniczajacych inicjatywy wewnatrz.
zreszta czego od nich oczekujesz?ze zamiast szukac samochod beda szukac rowerow?
abstrahujac od faktu,ze dla nich "nasze" rowery sa warte dokladnie tyle samo co rowery z makro czy tesco...
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Zgadzam sie z tym co piotrex napisal! Wszyscy kozacza i obrazaja policjantow na forum/przy kumplach, a jak przyjdzie co, do czego to wszyscy siedza cicho. I co wy wszyscy macie do policji? Myslicie ze jak lamiecie przepisy(oczywiscie ja tez, ale licze sie z tym) to oni was maja jeszcze pochwalic?;| Normalne, taka ich praca i po to sa! Oczywiscie bywaja fajni i "nieco" mniej fajni ale tak jest wszedze, nawet wsrod rowerzystow. Wkurwia mnie takie podejscie, ze ja jestem fajny i w ogole, policja to cipy i nic nie robia, HWDP. Pomyslcie co byloby bez nich i ile razy zdaza sie ze pomagaja!! Przemyslcie to sobie troche i to co piszecie bo to jest zenada... Albo wypowiadaja sie tu same 12latki;/ pozdro dla myslacych;)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
tanque
Kontakt:

spokojnie panowie bo zaraz mandaty dostaniemy, i taki będzie tego finał, :mrgreen: mi jak kiedyś rower ukradli to policja nawet nieraczy la dupy ruszyć z komendy żeby sie przejechać po okolicy,.W większości przypadków łapią zwykłych ludzi takich jak my , bo sie chodnikiem jechało i światełka nie było to im wychodzi najlepiej ale jak zapieprza komuś rower to już niestety , niemożna na nich liczyć.
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

tanquedobrze gada. piotrex, tak sie sklada ze na moim osiedlu byly takie akcje - masowe wlamania i kradzieze, w ciagu jednej nocy ginelo kilka aut i obrabiali rzad sklepow (w tym moj) i co policja zrobila? no zgadnij....gowno. kilka tysiecy w plecy, spisali zeznania i co zrobili? NIC, wiec przestan pieprzyc ze zalezy od wagi sytuacji, nie znalezli ani jednego skradzionego samochodu. potrafia jedynie "umilac" zycie
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

piotrex w tym problem że oni gówno robią. Oni zajmują się tylko tym co wiedzą , że uda się im udowodnić, a nie szukaniem rowerów, złodziei etc , bo przecież "mogą nic nie znaleźć" , i zmarnują ich drogocenny czas na kawe.

Byłem przesłuchiwany pare razy, w tym raz w roli świadka/podejżanego to dokładnie mogłem zobaczyć jaka jest rozbierzność między policjantami... ;/ Jedni są normalni , zadają pytania, i wogole , a inni to odrazu chcieli by odwalić coś w stylu przesłuchań na filmach w TV ;] . Zresztą odchodzicie od tematu.
piotrex
Kontakt:

Szakall "umilac zycie"-no to ciekawe jakbys wygladal jak by nie umilali zycia.Zauwaz ze gdyby nie policja to takie akcje mialy by miejsce czesciej,bo jak nie ma kary to dlaczego by nie?Fajnie sie mowi ze policja gowno robi,ale gdyby nie ona to bylo by niewyobrazalnie gorzej.

P.S.kazdy wie swoje-Wam sie wydaje ze policja tylko utrudnia zycie,a ja mowie ze jestescie malkolmenci.
I zeby nie bylo-pare lat temu do mojego mieszkania bylo wlamanie-zlodzieje wyniesli rzeczy za ok.21tys zlotych.Nic nie znaleziono.
ODPOWIEDZ