Poziomy oleju i cisnienia powietrza w Marcoku Z1/Z150 FR SL
Poziomy oleju i cisnienia powietrza w Marcoku Z1/Z150 FR SL
witam
posiadam marcoka z150 fr sl,i mam pytanie do uzytkownikow tych amorkow o poziomy oleju i cisnienia powietrza.kazdy kto mial do czynienia z tym sprzetem wie ze jest z tym bardzo duzo zabawy i wie o czym mowa.waze 65-70kg,amor bedzie uzywany w sztywniaku.na pewno zapisywaliscie gdzies te cisnienia itd i prosze o dane :) niemam czasu ,checi i ochoty babrania sie w oleju i bawienia sie powietrzem.kupilem olej 5W podobno amor jest na nim bardziej czuly,jakie wy macie oleje ?
pozdro
posiadam marcoka z150 fr sl,i mam pytanie do uzytkownikow tych amorkow o poziomy oleju i cisnienia powietrza.kazdy kto mial do czynienia z tym sprzetem wie ze jest z tym bardzo duzo zabawy i wie o czym mowa.waze 65-70kg,amor bedzie uzywany w sztywniaku.na pewno zapisywaliscie gdzies te cisnienia itd i prosze o dane :) niemam czasu ,checi i ochoty babrania sie w oleju i bawienia sie powietrzem.kupilem olej 5W podobno amor jest na nim bardziej czuly,jakie wy macie oleje ?
pozdro
www.marzocchi.com ... :-/ cieżko sprawdzić?
-
- Kontakt:
www.marzocchi.com.pl A powietrza to już pompujesz według upodobania - chcesz twardszy - więcej, miększy - mniej...
bombel:
co ty myslisz ,ze nie wiem ze istanieje taka strona ? ze nie sprawdzalem ? jest napisane powyzej zeby ktos kto tego sprzetu nie mial sie nie wypowiadal.po co w ogole tutaj napisales? zeby sobie posta nabic ?
spokorajd:
posluchaj mnie misiu,to ze jestes uzytkownikiem sieci nie znazy ze mozesz sobie takie rzeczy pisac.gdybysmy sie spotkali na zywo,watpie czy bys mi z takim tekstem wyskoczyl.
johnyk:
chlopie,nie probuj z kogos robic glupka.tam sa 3 komory powietrzne,+2 lagi w ktorych trzeba sie pobawic poziomem oleju,bo cisnienie ktore jest napisane na stronie mozesz sobie wsadzic w dupe.charakterystyke tego amorka mozesz mocno modyfikowac.wiec sam widzisz ze mozliwosci jest duzo.stosujac sie do tego poziomu oleju amor jest b.progresywny,trzeba do tego dopompowac te 3 komory i wychodzi wielkie gowno.
co ty myslisz ,ze nie wiem ze istanieje taka strona ? ze nie sprawdzalem ? jest napisane powyzej zeby ktos kto tego sprzetu nie mial sie nie wypowiadal.po co w ogole tutaj napisales? zeby sobie posta nabic ?
spokorajd:
posluchaj mnie misiu,to ze jestes uzytkownikiem sieci nie znazy ze mozesz sobie takie rzeczy pisac.gdybysmy sie spotkali na zywo,watpie czy bys mi z takim tekstem wyskoczyl.
johnyk:
chlopie,nie probuj z kogos robic glupka.tam sa 3 komory powietrzne,+2 lagi w ktorych trzeba sie pobawic poziomem oleju,bo cisnienie ktore jest napisane na stronie mozesz sobie wsadzic w dupe.charakterystyke tego amorka mozesz mocno modyfikowac.wiec sam widzisz ze mozliwosci jest duzo.stosujac sie do tego poziomu oleju amor jest b.progresywny,trzeba do tego dopompowac te 3 komory i wychodzi wielkie gowno.
Kumpel miał ale z1 freeride 2003 sl. Więc tam zrobiliśmy tak,że daliśmy trochę więcej oleju niż podaje producent. Co spowodowało,że mogliśmy dać trochę mniej tego powietrza i amor nie dobijał:] Proponuję Ci te 2 mniejsze komory o ile się nie myle podpompować dosyć mocno. Co na mój rozum spowoduje,że amor będzie czulszy. A tą główną pompować już pod siebie,tak jakbyś chciał,miękko,twardo...:] Pozdro.
Ride 4 Fun ! Biatch !
-
- Kontakt:
Zbigi666 Ohhh, no tak szatan chodzi w szacie, i ma kose! To sie go trzeba bać, bo zwykłych leszczy sie nie boje.
Pozatym user Bombell jest na forum 24h ,bo wszedzie go pełno.
Jeździłem na tym amorku, bo kolega go miał, i oleju mial wg tabeli producenta, ALE powietrze to każdy sam sobie dobiera, tak czy tak. Sam jak napomowałem 66 pod tabele producenta to myślałem że mam sztywniaka.... Ale Najlepiej jest napompować wg tabeli i po troche odpuszczać (np. testując na hopce jakiejś )
Pozatym user Bombell jest na forum 24h ,bo wszedzie go pełno.
Jeździłem na tym amorku, bo kolega go miał, i oleju mial wg tabeli producenta, ALE powietrze to każdy sam sobie dobiera, tak czy tak. Sam jak napomowałem 66 pod tabele producenta to myślałem że mam sztywniaka.... Ale Najlepiej jest napompować wg tabeli i po troche odpuszczać (np. testując na hopce jakiejś )
Ride a Bike
Zbigi666 weź sobie olej...weź pompeczke...weź browarka i idź do garazu kombinowac z amorem....kazdy ma swoje upodobania i kazdy lubi co innego...jak ktos kto wazy tyle samo co ty napisze ci ile oleju i ile powietrza do poszczegolnych komor to co z tego...i tak to nie bedzie idealne ustawienie niz jakby sam pod własne potrzeby ustawil amora. bo ktos ci napisze parametry zeby amor byl miekki...a ty stwierdzisz ze jest ZA MIEKKI i swoja droga i tak bedziesz robil kilka ustawien bo ciagle cos ci bedzie nie pasowalo..wiec ustaw sobie sam i bedziesz zadowolony...takie moje zdanie
ja zawsze sam ustawiam swojego amora pod siebie...i jest git.
pozdr
ja zawsze sam ustawiam swojego amora pod siebie...i jest git.
pozdr
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645