Mufa suportu 83mm- jakie szanse na zalozenie korby pod 73mm?
Mufa suportu 83mm- jakie szanse na zalozenie korby pod 73mm?
Witam posiadam ramke ktora ma mufe 73mm. Mam w niej zamontowana korbe RF Evolve DH na mufe 73mm. Jakie sa szanse na zalozenie tej korby ze zintegrowanym pakietem do ramy ktora ma mufe 83mm ? Pewnie ktos mi powie ze nie ma mozliwosci ale jak wytlumaczy fakt ze widzialem Vp Free ktore maja mufy tylko 83mm z korba Deore LX ktore sa robione tylko do muf 73mm ?
Nie ma mozliwosci zamontowania tego, jest to roznica w szerokosci suportu i dlugosci osi, ani tego suportu dobrze nie wkrecisz bo miski nie beda trzymac odpowiednio a jezeli chodzi ci o Evolve DH w wersji na os to oska bedzie za krotka i jenda ramie nie bedzie siedziec.. Pełno rzeczy da sie na siłe zrobic ale w ta watpie, a o odpowiedniej lini lancucha dla ktorej jest suport 83mm w tej ramie mozesz zapomniec i wytrzymalosci sprzetu. Vp free podejrzewam miał lx w wersji na 83mm, ktora moze byc robiona tylko dla jakiejs marki czy w wersji oem albo os miała wymieniona bo itak sie pewnie da.
krótszy zestaw do dłuższej mufy raczje nie da rady, ale dłuższy do krótszej tak (jak np u mnie, ale troche kupa z linia łańcucha). Napisz mi na priv może bym sie wymienił jakby bez straty dla mnie było, bo mnie zaczyna denerowować linia łańcucha u mnie, mam rame 68, a korbe 83, wiec korba i pakiet to dokłądnie to czego byś potrzebował, a Ty masz to co mnie by najbardziej pasowało. Zrób najlepiej foty i prześlij mi na maila dh.cyc@wp.pl jeśli byłbyś zainteresowany. I to jest ten rf ze zintegrowaną osią i takim złotym suportem z zewn łożyskami nie?
http://dhcyc.pinkbike.com