Cannondale-ktoś wogule kupił??

EDI
Kontakt:

Cannondale-ktoś wogule kupił??

Post autor: EDI »

ej noh od niedawna w polsce mamy dystrybutora takiej prestiżowej firmy jak cannondale ,ciekaw jestem czy ktoś to wogule kupuje i czy widziliscie jakies rowery , przecież rok wczesniej na polski rynek wpadła taka firma jak santa cruz i dziś jest tego sporo a cannondealów jeszcze nie widziałem na oczy ani nawet nie słyszałem zeby ktoś coś ...
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

a kto jest dystrybutorem?

A i Santa Cruz to jush chyba za 3 lata jest w polsce jak nie więcej :)
A tam
Karpiel
Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
Kontakt:

Post autor: Karpiel »

tego nie wiedzialem ze w polsce jesc cannondale
moze dasz linka do ich str ???
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
Hrumak
Kontakt:

Post autor: Hrumak »

Odkąd pamiętam to Cannondale wisiały zawsze w Ski teamie, a kilka lat temu nasz poczciwy mielec tworzył nawet repliki ram Killer V Cannondala :/
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Pierwsza sprawa to cena - Cannondale był i jest cholernie drogi. Byłem ostatnio w ski-teamie i nie zauważyłem żadnych prostych tanich modeli i nie wiem czy w ogóle takie cannondale ma w swojej ofercie.
W polsce będzie to w wiekszości firma dla bogatych buców, którzy mają kasę i wychodzą na rower raz na miesiąc. Każdy kto się poważnie bawi w MTB bierze pod uwagę takie rzeczy jak serwis i części zamienne. Cannondale zawsze była firmą indywidualną, szukającą nowych, nietypowych rozwiązań. Wątpię żeby dystrybutor zapewniał wystarczający serwis widelców HeadShock i Lefty, a w takie wyposarzone są Cannondale'e.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
dualboy
Kontakt:

chyba że mówimy o modelach gemini to wtedy amorki są standart
A tam
Borysewicz
Kontakt:

Post autor: Borysewicz »

ciekawy jestem tej ramy chase'a
wie ktos ile ona kosztuje ? i czy jest jakas polska strona dystrybutora czy cos ?
pokoj.
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

u mnie w miescie jezdzi cannondale scalpel, a koles na nim to cyna w najczystszej jej postaci :P
w dodatku rower ten byl na serwisie i kumpel mowi ze ciezkie bydle.. a to niby do XC jest tyle ze jest niewiele lzejsze od tośki..
jak dla mnie porazka przynajmniej w wydaniu tego pozera :P
mlody_dh
Kontakt:

Post autor: mlody_dh »

a moj wujek kupil jakies dwa miesiace tamu cannondale'a jekyll'a wlasnie z leftym.Wydał na niego pare tysiecy - chociaz byl uzywany.Pojezdzil miesiac i lefty mu sie wbij i nie chcial wyjsc :D:D:D:D:D:D wyslal do zakopca (nie wiem gdzie) i odeslali mu za tydzien caly zrobiony.Teraz jezdzi ten miesciac srednio raz na 2-3 dni(PRACUJE) i wszystko ok.Najgorzej jest z takimi czesciami jak lozyszka do wachacza,stero(1,5") i jakos temu lefty'emu nie ufam:P ................ :D
Kupie połamane bombery, części do nich, pisać na gg...
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

Ja widzialem w wawie na krakowskim kogos na canonie (nie wiem jaki to byl model a nie chce mi sie juz szukac w necie) ale byla to dualowka i sadzac po rurkach to z cro-mo. Kolor srebrny z czarnym amorem ale nie wiem jakim. :-)
Coz za szczegolowy opis :-) ale moze ktos do wawy na wakacje wpadl poprostu :-)
dualboy
Kontakt:

no to to był właśnie chase
model za 5000 zł jest chyba z dj a model za 10000 jest z leftym

hardcorowe są te rowerki
A tam
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Jeśli wysyłał do Zakopca to znaczy że dystrybutorem jest Crazy Crank - ci sami co mają SantaCruza - to jakieś pocieszenie, bo z tego co miałem okazję zaobserwować to solidna firma. :))))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
thomson
Kontakt:

Post autor: thomson »

Zgadza sie. Od poczatku tego roku dystrybutorem jest Crazy Crank. A tu macie linka: www.cannondale-pl.com
www.gkkg.pl
EDI
Kontakt:

noh własnie mi o tego dystrybutora chodzi , ciekawe jakiego streetowca stac na chase 1 :D
mlody_dh
Kontakt:

Post autor: mlody_dh »

a na 2005 ma yc nowy chase do streetu--"za amortyzacje bedzie odpowiadał nowy widelec manitou sherman jumper,dostosowany do jazdy miejskiej i wszelkich skocznych odmian rowerowego szaleństwa" :D
Kupie połamane bombery, części do nich, pisać na gg...
kruppa
Kontakt:

Post autor: kruppa »

cannondale to zajeniste rowery. szczegolnie gemini...
A ceny sa jakie sa poniewaz sa to rowery najwyzszej jakosci. Chyba nie ma drugiej firmy w mtb robiacej rowery takiej jakosci
EDI
Kontakt:

ej noh ale chyba polska to nie kraj gdzie można handlowac takim zajebistym sprzetem. Chyba nikt nie jest dokońca przekonany o jakości , jakby zrobili team rowerowy jak to zrobił santacruz to wtedy by moze coś ruszyło.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

jako, że już doszliśmy do tego, że cannondale jest w polsce już od dobrych kilku lat (z krótkimi przerwami na zmianę dystrybutora), to teraz może porozmawiamy o samym sprzęcie...
kolega Kruppa ma rację. Cannony są perfekcyjnie wykonane. Wynalazki typu HeadShock czy Leffty są opatentowane i produkowane tylko dla Cannona, więc siłą rzeczy nie będą popularne. Rozwiązania w nich zastosowane, są daleko bardziej skuteczne niż w tradycyjnych amortyzatowach (np. kilkadziesiąt igiełek/wałeczków w HeadShocku lub wnętrzu Lefftiego odpowiada za płynną pracę amortyzatora. tam się nic nie wyciera). Jeśli wierzyć zapenienion Cannondale'a o ręcznej produkcji ram, to trudno się dziwić cenom rowerów. w Polsce niewielu jest klientów na tak drogi sprzęt.
a konstrukcja gemini jest prosta konstrukcja cepa i dlatego mi sie podoba :)
pozdro

frango
Michaelllo
Kontakt:

Post autor: Michaelllo »

Wiem że teraz po Warszawie jeździ człowiek z Francji na Geminim
nie mów hop póki nie przeskoczysz
GG 4103358
http://tiny.pl/h9qn
ODPOWIEDZ