Cannondale-ktoś wogule kupił??
Cannondale-ktoś wogule kupił??
ej noh od niedawna w polsce mamy dystrybutora takiej prestiżowej firmy jak cannondale ,ciekaw jestem czy ktoś to wogule kupuje i czy widziliscie jakies rowery , przecież rok wczesniej na polski rynek wpadła taka firma jak santa cruz i dziś jest tego sporo a cannondealów jeszcze nie widziałem na oczy ani nawet nie słyszałem zeby ktoś coś ...
Pierwsza sprawa to cena - Cannondale był i jest cholernie drogi. Byłem ostatnio w ski-teamie i nie zauważyłem żadnych prostych tanich modeli i nie wiem czy w ogóle takie cannondale ma w swojej ofercie.
W polsce będzie to w wiekszości firma dla bogatych buców, którzy mają kasę i wychodzą na rower raz na miesiąc. Każdy kto się poważnie bawi w MTB bierze pod uwagę takie rzeczy jak serwis i części zamienne. Cannondale zawsze była firmą indywidualną, szukającą nowych, nietypowych rozwiązań. Wątpię żeby dystrybutor zapewniał wystarczający serwis widelców HeadShock i Lefty, a w takie wyposarzone są Cannondale'e.
W polsce będzie to w wiekszości firma dla bogatych buców, którzy mają kasę i wychodzą na rower raz na miesiąc. Każdy kto się poważnie bawi w MTB bierze pod uwagę takie rzeczy jak serwis i części zamienne. Cannondale zawsze była firmą indywidualną, szukającą nowych, nietypowych rozwiązań. Wątpię żeby dystrybutor zapewniał wystarczający serwis widelców HeadShock i Lefty, a w takie wyposarzone są Cannondale'e.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
-
- Kontakt:
a moj wujek kupil jakies dwa miesiace tamu cannondale'a jekyll'a wlasnie z leftym.Wydał na niego pare tysiecy - chociaz byl uzywany.Pojezdzil miesiac i lefty mu sie wbij i nie chcial wyjsc :D:D:D:D:D:D wyslal do zakopca (nie wiem gdzie) i odeslali mu za tydzien caly zrobiony.Teraz jezdzi ten miesciac srednio raz na 2-3 dni(PRACUJE) i wszystko ok.Najgorzej jest z takimi czesciami jak lozyszka do wachacza,stero(1,5") i jakos temu lefty'emu nie ufam:P ................ :D
Kupie połamane bombery, części do nich, pisać na gg...
Ja widzialem w wawie na krakowskim kogos na canonie (nie wiem jaki to byl model a nie chce mi sie juz szukac w necie) ale byla to dualowka i sadzac po rurkach to z cro-mo. Kolor srebrny z czarnym amorem ale nie wiem jakim. :-)
Coz za szczegolowy opis :-) ale moze ktos do wawy na wakacje wpadl poprostu :-)
Coz za szczegolowy opis :-) ale moze ktos do wawy na wakacje wpadl poprostu :-)
Zgadza sie. Od poczatku tego roku dystrybutorem jest Crazy Crank. A tu macie linka: www.cannondale-pl.com
www.gkkg.pl
jako, że już doszliśmy do tego, że cannondale jest w polsce już od dobrych kilku lat (z krótkimi przerwami na zmianę dystrybutora), to teraz może porozmawiamy o samym sprzęcie...
kolega Kruppa ma rację. Cannony są perfekcyjnie wykonane. Wynalazki typu HeadShock czy Leffty są opatentowane i produkowane tylko dla Cannona, więc siłą rzeczy nie będą popularne. Rozwiązania w nich zastosowane, są daleko bardziej skuteczne niż w tradycyjnych amortyzatowach (np. kilkadziesiąt igiełek/wałeczków w HeadShocku lub wnętrzu Lefftiego odpowiada za płynną pracę amortyzatora. tam się nic nie wyciera). Jeśli wierzyć zapenienion Cannondale'a o ręcznej produkcji ram, to trudno się dziwić cenom rowerów. w Polsce niewielu jest klientów na tak drogi sprzęt.
a konstrukcja gemini jest prosta konstrukcja cepa i dlatego mi sie podoba :)
kolega Kruppa ma rację. Cannony są perfekcyjnie wykonane. Wynalazki typu HeadShock czy Leffty są opatentowane i produkowane tylko dla Cannona, więc siłą rzeczy nie będą popularne. Rozwiązania w nich zastosowane, są daleko bardziej skuteczne niż w tradycyjnych amortyzatowach (np. kilkadziesiąt igiełek/wałeczków w HeadShocku lub wnętrzu Lefftiego odpowiada za płynną pracę amortyzatora. tam się nic nie wyciera). Jeśli wierzyć zapenienion Cannondale'a o ręcznej produkcji ram, to trudno się dziwić cenom rowerów. w Polsce niewielu jest klientów na tak drogi sprzęt.
a konstrukcja gemini jest prosta konstrukcja cepa i dlatego mi sie podoba :)
pozdro
frango
frango
-
- Kontakt: