Laptop - jakie firmy polecacie

Bluzzgumich
Kontakt:

Post autor: Bluzzgumich »

Twoje pytanie jest zbyt ogólne - przelicz kasę,
poszukaj co ci się za to podoba potem pytaj ...
Prawdziwy biker szcza nie zsiadając z roweru.
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

Mam HP Paviliona dv6331 i jest naprawdę super. Nie taki strasznie znowu drogi jak na te parametry (~4000 zł), a wykonanie/obudowa - super. Żadnych zastrzeżeń po prawie roku użytkowania.

DELL i IBM też ok ;)

PS: Ja swojego kupowałem w Vobisie (konkretniej to przez neta i na raty 0% - prawdziwe, a nie tak jak w innych bankach 0%, a potem wychodzi 15% jako jakieś tam opłaty - tu mi podzielili cene na 20 rat i już. Dokładnie co do grosza się zgadza :)). Gwarancja? Mój HP ma door-to-door więc się nie martwię :P Poza tym Toschiba... To tak jak Acer czy Fujitsu-Siemens :/ Tanie... Ale wykonanie... Tyle ich widziałem bez bocznych paneli czy z połamanymi zawiasami... Tragedia :P
hacker33
Kontakt:

Post autor: hacker33 »

Ja mam również Toshibe serie A100 i bardzo ją polecam. Zero problemów.
Wybierając laptopa pamiętaj aby miał minimum 4 x USB. Bo w większości są 2 lub 3 i napewno sprawi ci to problem. Oraz zwróć uwagę i staraj się nie brać laptopa który ma z przodu wyjścia/wejścia SOUND.
My bike-> http://www.pinkbike.com/photo/1684970/
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

Ja osobiscie polecam Hp paviliona, laptopa kupiłem kilka miesiecy temu miał on słuzyc w zasadzie do grania i do tego słuzy :) innego juz bym niechciał, ładnie wygląda i jest mega wydajny praktycznie kazda nowa gra działa na max detalach w lapku mam amd turion 64 1.8ghz, 2gb ddr2 ,geforce 8400 (max cos kolo 900mb)
miałem do wyboru wiele komputerów jednak wybrałem tego bo dla mie podstawa to AMD i Nvidia, dopiero jak przyszłem do domu zobaczyłem jaki on ładny:)
co do awaryjnosci to napewno odradzam acera- mają coprawda dobre podzespoły ale bardzo szybko sie psują.
asusy sa tez dobre ale dosc drogie z awaryjnoscią niewiem jak stoją.
jak masz ponad 3000 to polecam HP ja za swojego dałem 3400zł + 105zł za 1gb ramu
Guciek88
Kontakt:

Post autor: Guciek88 »

Witam ponownie
Wybór był nie łatwy HP czy Toshiba i padło na Toshibe A200 1G3
Jak kogoś interesuje wydajność lapka to w wolnym czasie przeprowadzę kilka testów i zamieszczę wyniki.

Wielkie dzięki za wszelkie porady
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

to fakt, lepiej nie brać z Vobisu. Też miałem problem z gwarancją , wszystko trwa u nich bardzo długo... Gdy chciałem zadzwonić to Toshiby Polska i nie miałem numeru a w książeczce gwarancyjnej był zły numer to musiałem dzwonić przez uwaga 4 dni żeby wkońcu ktoś dał numer...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Mameb
Kontakt:

Post autor: Mameb »

Ja polece ci IBM serie T . Dobry sprzet, sam korzystam, akumulator dlugo trzyba, szybko smigaja, nie psuja sie. IBM - elitarna firma.
Pozdrawiam, Mameb
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

MacGyver to zależy do czego komu jest potrzebny laptop...ja mam ASUS'a i podobnie jak Ty nie mam problemów z grami...aczkolwiek ja kupiłem nie tylko do grania ale i do pracy w terenie oraz obróbki zdjęć...co do ceny to się zgadzam....niestety mój kosztował znacznie więcej niż Twój.....ale cóż...coś za coś...jak wszędzie..

reasumując...jak już ktoś napisał...ilu użytkowników, tyle odpowiedzi....najlepiej spotkaj się z jakimś fachowcem co Ci dobrze doradzi....a przede wszystkim odpowiedz sobie na pytanie po co Ci laptop? czy tylko po to żeby go mieć? bo jeżeli tak to nie ma sensu dokładać ok 2000zł tylko po to żeby mieć laptopa, już lepiej sobie kup jakiś stacjonarny komputer...za taką samą cenę będziesz mieć full wypas PC.
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

TOSHIBA !!!!!!
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
ODPOWIEDZ