Shorty na rower - co polecacie ?

greenman
Kontakt:

Shorty na rower - co polecacie ?

Post autor: greenman »

Joł
szukam tanich i fajnych spodenek na rower. Znalazłem cos takiego :
http://allegro.pl/item291789287_spodenk ... edaz_.html
Co o tym myslicie ? moze ktos takie ma i cos ciekawego o nich powie , no i czy sa warte swojej ceny.

Pozdro :)
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

ciężko ocenić:/ są raczej niezanej firmy także nie wiadomo jak z wytrzymałością, ale za to cena jest w porównaniu np do foxów śmiesznie niska, możesz spróbować zobaczymy co z tego wyjdzie
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Na wygląd/jakość mogą być. Pamiętaj babolfr nie zawsze musi być znana firma żeby wyrób był dobry bo za markę zawsze płacisz dodatkowo :)
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
babolfr
Kontakt:

KROM@ Oczywiście masz 100% rację, jednak marka czasami daje jakąś tam małą gwarancję że jakość będzie znośna
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

no fly jednak troszke znana firma jest... Chyba w mx ale cos o tym slyszalem w kazdym razie;) I moj kumpel mial podobne i dawaly rade, nie wiem ile za nie dal ale jezdzil z 1,5roku i wytrzymaly;p
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

babolfr malo znana ? moze jestes mniej zorientowany. marka znana tez na rynku motocyklowym. jakosc porownywalna z innymi markami sredniej klasy: azonic, o'neal, kenny, firstracing itp. nie umywa sie co prawda do fox'a albo dainese ale za taka kase to dobry wybor.
babolfr
Kontakt:

murasmożliwe niestety nie siedze w rynku motocyklowym, jak znana to sorki nie powinienem sie wypowiadać :oops:
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

FLY to znana marka, ale raczej z tych tańszych.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Mysle ze w tej cenie nie znajdziesz poza tym nic sensownego. Te wygladaja fajnie a i powinny zniesc wiecej niz tam jakies szmaciaki czy jeny zwykle
Mysle ze spokojnie mozesz na probe kupic
http://www.endura.pl
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

faktycznie jest to jedna z tańszych marek, ale też bardzo popularnych i znanych za oceanem.

Jednak ich produktów raczej bym nie polecał. Raz miałem rękawiczki FLY 303 - popękały na szwach na palcach po 3 tygodniach, dodam że w każdych innych rękawiczkach spokojnie przejeżdżałem co najmniej sezon lub 2. Jako że szkoda mi było ich wywalać to poodcinałem rozerwane końce palców i jeździłem tak jeszcze kilka miesięcy. Któregoś razu stoję sobie na światłach, podchodzi do mnie jakiś facet i się pyta jak długo mam te rękawiczki, mówię że kilka miesięcy, a on że był ciekawy bo jego syn takie sobie kupił i podarły mu się po tygodniu.

O spodenkach tej formy nie słyszałem dobrych opinii, ale nie znam szczegółów. Dam link do tego tematu właścicielowi takich shortów.

A co do ceny to faktycznie prawie za darmo, z tego względu nawet wiedząc że nie są wypasione jakościowo i starczą np tylko na sezon to i tak bym kupił, najwyżej 2 pary na zapas :P
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Sedrik
Kontakt:

Post autor: Sedrik »

tak wiec jestem (bylem) wlascicielem takich spodenek....chyba nawet leza jeszcze w szafie. Jedno co moge powiedziec, to że nie polecam ich nikomu...
spodnie w kroku po pierwszym tygodniu zaczely sie strzepic, a po dwoch/trzech byla juz dziura ktora uniemozliwila mi dalsza jazde w nich, poniewaz jak wiadomo sporej wielkosci dziura upierdliwie zaczepia sie o siodelko. Na domiar zlego, strzepienia zaobserwowalem takze na koncach nogawek, i potem zaczely sie w tych miejsach rozchodzic....
Takze jesli chcesz juz kupic, to polecam Ci Troy Lee Design's, cena nie jest jakos szczegolnie duza a jakosc naprawde bardzo dobra.
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
Sedrik
Kontakt:

Post autor: Sedrik »

ale zeby nie bylo ze tak tylko zle i zle....to dodam ze sa naprawde bardzo wygodne :)
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
Polini
Kontakt:

Post autor: Polini »

Jednak ich produktów raczej bym nie polecał. Raz miałem rękawiczki FLY 303 - popękały na szwach na palcach po 3 tygodniach, dodam że w każdych innych rękawiczkach spokojnie przejeżdżałem co najmniej sezon lub 2.
Zacznijmy od tego, że FLY podzielił swoje motocyklowe produkty na kilka grup:
- najlepsza 205
- średnia 805
- najtańsza 303
Kupiłeś zatem rękawice najniższej jakości, która oferowana jest przez tego producenta, dlaczego więc wymagasz jakości jaką dają ci czołowi producenci? Dla porównania ja jeździłem w anaheim'ach Scotta, za które dałem ok. 100 zł i w niedługim czasie poprzecierały mi się, tworząc dziury (pomijam, że poodklejały mi się antypoślizgowe gumki i "usztywniacze" palców). Oglądając amerykańskie filmy z quadami w roli głównej zauważyłem, że najwięcej widać tam ubrań firmy FLY i Shift, o czymś musi to świadczyć.

Co do spodni to sam takie użytkuje i muszę przyznać, ze na razie nie miałem z nimi problemu. Jedyne co zauważyłem to, że porwała mi się wewnętrzna siateczka, ale to nie problem bo można to zszyć. Podczas kupna pamiętaj jednak, że nie jest to firma taka jak TLD w której mamy do czynienia z najwyższą jakością tylko firma próbująca pokazać, że za dobrą jakość nie trzeba płacić ciężkich pieniędzy
Chrabał
Kontakt:

Polini, nie mówię że ma to być rzecz na lata, ale no jakieś przyzwoite minimum użyteczności powinny te produkty "(nawet serii 303) prezentować. Wszystkie rękawiczki jakie do tej pory miałem były z podobnej półki cenowej - coś w okolicach 100 pln: Axo, Specialized XC long, Dakine CrossX i właśnie FLY 303 - i żadne poza Fly'ami nie rozwaliły się po 3 tygodniach, przeważnie jakies poważniejsze defekty pojawiały się po całym sezonie.
Polini
Kontakt:

Post autor: Polini »

Kiedy je kupowałeś? Bo teraz można nowe kupić za 30 zł, więc cena jest naprawdę niska.
4x.maniek
Kontakt:

Post autor: 4x.maniek »

moze troche odbiegam od tematu ale sam jestem wlasnie na etapie kupowania rekawiczek spodni dlugich i koszulki z dlugim rekawem TLD z USA za cene 330zł komplet w polsce za 330zł moglbym sobie kupic spodnie wiec to jest pierwsza kwestia ktora chcialem nadmienic o tyle mam szczescie ze kumpla wujek mi to przywiezie za free :)
wiec jesli masz mozliwosc kup w USA ew jesli ktos chce to komplety bardziej sie oplaca kupic usa nawet placac wysylke 65$

co do tematu to kumpel ma spodnie FLY ale dlugie jezdzi sezon i sie trzymaja

pozdrawiam
Chrabał
Kontakt:

a ze 3 może 4 lata temu .... cos mi się wydaje że zapłaciłem za nie 79 lub 89

.
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

ja mam 2 pary, jedna juz prawie 1,5 sezonu, za ta cene-polecam
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
gruczniak
Kontakt:

Post autor: gruczniak »

e tam, kupiłem spodenki chyba z bawełny bez przeceny w H&M, dość grube i fajne(99), glebiłem już zdecydowanie kilka razy w tym złamanie. Spodenki nadal gitara, ja mam grafitowe ale sa też zielone, kremowe i chyba czarne. Krój jest odpowiedni, kieszenie na pierdolety/drobiazgi.
Zdecydowanie warto rozważyć coś takiego alternatywnie do czegoś za 70PLN co tylko wygląda jak coś lepszego.
Pyzy
ODPOWIEDZ