661 comp wentylacja
661 comp wentylacja
mam pytanie co do wentylacji kasku FF 661 comp. moze ktos z Was taki posiada? przymierzam sie do jego kupna i jestem ciekaw jak sie go urzytkuje np w 30 stopniach
tzn czy po pieciu minutach pot nie zaleje mi oczu :P

Pot Ci oczu nie zaleje- bez obaw... bedzie sie lal po szyi
Wentylacja owszem jest ale skromna, cieplo jest jak cholera ale da sie przywyknac, ja w nim dwa lata jezdzilem i niegdy na niego nie narzekalem... no moze to zapiecie na zwykly pasek zamiast klipsa utrudnia zapinanie w rekawiczkach ale dla niektorych to tylko szczegol. Najwazniejsze jest moim zdaniem to ze kask ma w cholere wysciolki w srodku ktora dobrze tlumi uderzenia i ogolnie kask dobrze chroni. Ja osobiscie polecam

Wentylacja owszem jest ale skromna, cieplo jest jak cholera ale da sie przywyknac, ja w nim dwa lata jezdzilem i niegdy na niego nie narzekalem... no moze to zapiecie na zwykly pasek zamiast klipsa utrudnia zapinanie w rekawiczkach ale dla niektorych to tylko szczegol. Najwazniejsze jest moim zdaniem to ze kask ma w cholere wysciolki w srodku ktora dobrze tlumi uderzenia i ogolnie kask dobrze chroni. Ja osobiscie polecam
http://www.endura.pl
http://www.swiatroweru.pl/item.php?show ... t&pid=1658 661 comp jak znalazl :P w wawie. wiec w polsce jest ;p
matcial jeśli już to bell'a bierz, bo jest naprawde lekki i wygodny, nie wiem jak z ochroną, bo ma go kumpel.
A 661 comp wybij sobie z głowy !! wentylacja może jest dobra, ale brak wyjmowanej wkładki powoduje, że albo musisz to czyścić jakimiś sprejami, albo przyzwyczaić się do smrodu potu. Pozatym jest stosunkowo ciężki w porównaniu do konkurencji. I jeszcze kródka szczęka, oprócz mniejszej ochrony powoduje, również że ten kask ma strasznie zryty wygląd. Do tej pory żałuje, że przepłaciłem za comp'a. Lepsze jest już KRK ( jeśli rozważać coś tańszego)
A 661 comp wybij sobie z głowy !! wentylacja może jest dobra, ale brak wyjmowanej wkładki powoduje, że albo musisz to czyścić jakimiś sprejami, albo przyzwyczaić się do smrodu potu. Pozatym jest stosunkowo ciężki w porównaniu do konkurencji. I jeszcze kródka szczęka, oprócz mniejszej ochrony powoduje, również że ten kask ma strasznie zryty wygląd. Do tej pory żałuje, że przepłaciłem za comp'a. Lepsze jest już KRK ( jeśli rozważać coś tańszego)
Najlepszy trik: Dziobak ;) |..|
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
ja go mam i jest spoko! Jezdzilem w roznych temperaturach od -10 do ok 30 i nie umarlem;p W zimie jest spoko nawet bez niczego pod spodem ale ja jednak radze cos zalozyc;p A w lato jesli nie jes na maxa upalne<25 to kompletny lajt a powyzej 25 troszke gorzej ale da sie jezdzic i jesli smigasz w dol a nie pod gore to tez nie ma problemu;p
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!