Witam,
obecnie w ramie siedzi x-fusion PVA 222mm, chcę wymienić na jakiś damper z platformą ale problem polega na tym że nie wszystkie a w zasadzie więkość damperów się nie mieści (przy ugięciu zawadza zbiorniczek o rame). Czy ktoś z Was drodzy forumowicze próbował wsadzić to tej ramy jakis inny damper i wie że napewno się zmieści :?:
pozdrawiam
Mariusz
Jaki damper do RB MonsterDH
Maureli można z oddzielnym zbiorniczkiem dampera poszukać. Wiekszość damperów jednak jest produkowana tak głownie customowo do ram ale możesz poszukać damperów po starych turnerach dhr bo tam sie nie miescił zbiornik. EW. Jak masz kase to avalanche robi kazda wersje swoich damperów rownież z oddzielnym zbiorniczkiem.
-
- Kontakt:
RB jest fajne
Mnie sie ta ramka np bardzo podoba
A doswiadczenia z ich produktami mam bardzo dobre, bo ramki przetrwaly swoich czasow nauke starego pokolenia, a pozniej i mlodych ktorzy te ramki dostawali w spusciznie
( jezdza do dzis! )
Co do avy. Chlopaki u mnie maja do sprzedania jednego avy'ego, tylko kurcze nie pamietam jaka dlugosc, zapytam
Mozesz probowac szukac dhx'a 5.0 z przewodem, stratosa el jefe ( unikat ;/ ) , 5th tez z przewodem. Ewentualnie romica - naprawde fajnie pracujacy damper z bardzo ciekawym tlumieniem. Problem taki, ze bardzo lubi sobie cieknac a serwisu u nas nie ma. Budowa dosc skomplikowana i jesli nie jestes zlota raczka to po pierwszym laniu bedziesz mial problem
Wybor niezbyt duzy ;/
Ja bym probowal upolowac avy. Ten damper potrafi tchnac nowe zycie w pozornie przestarzala konstrukcje. Dodaje glebi i plynnosci skoku, szczegolnie w jednozawiasach!

A doswiadczenia z ich produktami mam bardzo dobre, bo ramki przetrwaly swoich czasow nauke starego pokolenia, a pozniej i mlodych ktorzy te ramki dostawali w spusciznie

Co do avy. Chlopaki u mnie maja do sprzedania jednego avy'ego, tylko kurcze nie pamietam jaka dlugosc, zapytam
Mozesz probowac szukac dhx'a 5.0 z przewodem, stratosa el jefe ( unikat ;/ ) , 5th tez z przewodem. Ewentualnie romica - naprawde fajnie pracujacy damper z bardzo ciekawym tlumieniem. Problem taki, ze bardzo lubi sobie cieknac a serwisu u nas nie ma. Budowa dosc skomplikowana i jesli nie jestes zlota raczka to po pierwszym laniu bedziesz mial problem

Wybor niezbyt duzy ;/
Ja bym probowal upolowac avy. Ten damper potrafi tchnac nowe zycie w pozornie przestarzala konstrukcje. Dodaje glebi i plynnosci skoku, szczegolnie w jednozawiasach!
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt: