Tailwhip 26

lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

EDYTUJ POSTY QRWA MAC!!!

dajcie mu juz spokoj, jak chce sie uczyc tailwhipa, to jego sprawa, ale ja uwazam ze powineines zaczac od latwiejszych trickow, do tailwhip`a potrzeba troche doszwiadzenia
ashes to ashes...
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

sorry ziom ale jak widze Twoj album to Ty latasz jak wor kartofli a porywasz sie na taila(ktory wedlug mnie jest jednym z trudniejszych trickow<3-6 czy flip przy tym wymiekaja>). Na pinku masz fotki z jednej chopki(malej) ktorej jak widac nie umiesz skoczyc "stylowo", tylko jakos tak pokracznie. Wiec jezdzij, jezdzij a pozniej za jakis czas wez sie za tricki, bo co z tego, ze sie jakiegos tricku nauczysz jak bedzie on kompletnie astylowy(gorzej niz jakbys normalnie polecial ladnie sie wklejajac), to jeszcze bedziesz umial go robic tylko na tym sowim step-upie, bo wiem ze jak sie nie jezdzi duzo a bierze za tricki to tak jest...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

moim zdaniem liczy sie zapal, ja katuje ten trik od pol roku i tylko kilka razy udalo mi sie wbic na siodlo jajami.
ale najpierw obadalem podstawy, które ty też musisz "zaliczyć" bo bez tego nawet przy największych katiuszach nie podolasz temu trikowi.

zacznij od podstaw, lataj czysto chopy i potem zacznij cos wklejac w lot

takie me zdanie
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
pawciu
Kontakt:

Post autor: pawciu »

;o Gdybys wiedział ile to lat było? nawet sam niepamiętam pinka juz nie prowadzee a skacze bardziej tabletopy x-upy, jesli kogos uraziłem swoim tematem to sorry ale mam rozne zachcianki jak ostatnio sie uczyłem 3-6 i tak nie wychodizło bo robiłem 270 Tyle uwazam ze temat mzoe isc do zamkniecia

Pozdro!
biks: http://www.pinkbike.com/photo/1333338/
z bani nie?
paqman
Kontakt:

Post autor: paqman »

pawciu heh zazdroszczę że sie uczysz taila ? gdybyś go robił to było by co zazdrościć, ale Ty go nie umiesz ? więc czego ja mam Ci zazdrościć ? Twoich chęci ? heh. Za bunny hopa sie weź lepiej, bo sie założę że kaleczysz =O
http://www.pinkbike.com/photo/797842/
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

kolego, piszesz ze masz 12 lat i ze 'ile to lat temu bylo jak albium na pinku zalozyles'... eh :) wez sie za podstawy najpierw :) a potem sie rzucaj z motyka na slonce
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
kanarek_4x
Kontakt:

Post autor: kanarek_4x »

Michal4X chodziło mi tylko o to ze przecież ty michałku jezdzisz w 4x więc jak możesz radzić komuś jak zrobić tailwhipa :) więc się nie unoś, a tak to sory, za ostro napisałem :) I to że jestem pełnoletni nie ma tu nic do rzeczy i btw to napewno wiem więcej niż ty bo mam więcej latek :P i dłuuugo jeżdże na rowerze no i ostatnie to nie takie hopy latałem. Nie obrażaj sie ;]
http://www.pinkbike.com/photo/1533355/
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

dhcyc omg synek a ty po co masz rower, zeby kolegom pokazac? to pewnie ten nofoot tez zeby koledzy widzieli ze jestes fajny? no sory kur** mać ale jak ty niekiedy dupcys to juz sie czytac odechciewa

a niech sie uczy jak chce i nic ci do tego, moze robi to po to zeby tobie bylo glupio, hm? w kazdym razie doradziłeś mu masakrycznie.

http://pl.youtube.com/watch?v=DpEVqy954OY to sobie zobacz, moze akurat cos wyczaisz. powinienes pogadac z kims kto to umie, niech ci pokaze bo na forum widzisz jakie rady dostaniesz [; pzdr.
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

koleś zanim sie zaczniesz kleić tail'a to potrzebne ci będzie naprawdę dużo techniki i przede wszystkim panowania nad rowerem! a x-up, czy tam table to nie są tricki które cie przygtoują do tw ;) najpierw radze przykatować 360 i wszelkie tricki nogami (can-can, superman itp), bo to naprawdę pomaga przy jego robieniu.

ten filmik wiele wyjaśnia :D

i nie cwaniakuj sobie tak, bo myślisz, że jak sie uczysz tail'a to jesteś elo, pro i w ogóle(?) - otóż nie, na razie nie jesteś :] i reszta też mogłaby sie uspokoić...
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

Tak sobie czytam z ciekawości i zastanawiam sie co ja tu robie :/

Koles zapytal co ma robic zeby sie nauczyc tail'a, ponad 20 odpowiedzi w tym:

- 2 kolesi z Wałbrzycha nadaje na siebie
- czesc osob robi najazd na wiek pytajacego
- kolejna czesc na jego rower
- nastepnie leca texty typu "po co sie tego uczysz?, zeby byc elo itd?" - koles chce sie nauczyc, to chyba dobrze? i co z tego ze ma 13 lat ? moze za 5-6 lat bedzie wymiatal i jakis rider z PL zaistnieje na np Slopestyle

Zadnej konkretnej odpowiedzi dotyczacej nauki tricku, zapewne zaraz zarzucicie mi ze ja tez nic nie pisze o nauce - po prostu sie na tym nie znam i sie na ten temat nie wypowiadam. A tu widze ze kazdy jest lepszy od innego.

Albo wszyscy powariowali albo srednia wieku w tym temacie jest w okolicach 15 lat

Pozdrawiam i zycze opanowania
karpixbiker
Kontakt:

Post autor: karpixbiker »

ej dhcyc zrozum ja mam lat 14 i backflip juz mi saida idealnie wiec nei wyzywaj ostro na ten wiek bo niektorzy moze maja ten talent a inni nie tailwhip mi tez juz siada no przy ladowaniu mam małe turbulencje ale utrzymuje sie. to z kazdym trikiem ejst roznie czlowieku jak teraz zacznie sie uczyc polowa swiata noo w wieku 13, 14 lat to jak nei przestanie cwiczyc bedzie najlepsza na kazdych zawodach !! ja juz umiem backflipa tailwhipa supermana sit graba supermana can can'a double can can barspina :P hehe i wogole wiele innych po prostu ja mam talent i umiem to zrobic oczywiscie kazdy ma swoje dobre i złe dni ael zrozumcie nie wyzywajcie ze za młody itp. bo naprawde jest tak ze jak sie zaczyna jazde to nei zrobisz od razu front flipa itd. a ze chce jezdzic to super a ze sie uczy tailwhipa to super noo i gitara. w jendymk sie zgadzam a dokąldnie to z tym j jak sie postarasz to wyjdzie zanim będziesz pełnoletni

musisz chciec. ja chciałem i jest swietnie teraz wybieram sie na najblizsze zawdoy tlyko mam mały ptroblem bo jak kreciłem 360 z dirtu to poleciałem za dalego i glebnołem i mi sie troszeczke osprzet zjechał ale to naprawie :) powodzenia w dalszej jezdzie :)
__GRUNT_TO_LANSS__
tristero1
Kontakt:

Post autor: tristero1 »

o ile wiem tailwhipa kręci się głównie kierą/rękami...
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

to dobrze wiesz.

musisz byc caly czas NAD rowerem, a nie za nim, bo wtedy bedzie Ci uciekal do pionu i wyladujesz nogami na ziemi a nie na pedalach... w lufcie układasz sie równolegle do ziemi (musisz wysoko leciec zeby miec duzo czasu) i podnoszac przednia noge w gore kiere szarpiesz mocno w strone tylnej nogii jednoczesnie tylna noga pomagasz sobie ten rower obrocic, i pamietaj, musisz byc nad rowrem, barki w przód, ramiona proste, patrz w dół.
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
ODPOWIEDZ