Jaka Ramka?

badek
Kontakt:

Jaka Ramka?

Post autor: badek »

Mam duży dylemat jaką kupić ramę. Jeżdzę teraz na Dartmoorze Street Fighter ale już się kończy jej kariera. Jeżdzę w: dirt, street i trochę DH. Jaką byście mi polecili może jakiegoś DunCona albo NS? Dodam jeszcze że cena ramki może być troszkę ponad tysiaka. No i ramka mnie nie może zawieść na obozie oczywiście, a jak wiadomo tam jest ostre katowanie. Proszę o radę jaką kupić ramkę. Z góry Dzięki :D
Pedałuj szybciej niż inni ...
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Szczerze to o ramkach było ostatnimi czasy bardzo dużo, szukajka nie boli:P
Połaczenie streetu i dirtu to rozumiem, ale połaczenie tego i Downhillu to lekka przesada!

Polecił bym Duncona Cocera albo Ns Bitcha, Cocker ma dobre geo, jest lżejszy od Bitcha , bardziej zwrotny i uniwersalny i marka Duncon mówi sama za siebie, o Bitchu moge nie wiele powidzieć bo nie miałem okazji na niej jeździć ale Bitch tez sie może nadać
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

ja tam polecam bitcha :D ale jak masz wiecej kasy to cocker bedzie dobrym rozwiazaniem
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
zaqwes
Kontakt:

Post autor: zaqwes »

Ja bym Ci polecił EVIL IMPERIAL http://www.pinkbike.com/photo/1397112/ a tak sie prezentuje cały rowerek http://www.pinkbike.com/photo/1305122/ .na allegro widziałem była używana ,jak dla mnie rama naprawdę do ciężkiego katu.
badek
Kontakt:

Post autor: badek »

Z NS to mnie bardzo zainteresował Suburban. Ale DunCon to jest hmm bardzo dobry i gwarancja którą dają. Mam duży dylemat.
Pedałuj szybciej niż inni ...
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

wątpię co by Ci Suburban posłużył w DH :shock: Weź se Cockera albo bitcha i masz wmiare uniwersalne ramki i problem z głowy
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

zaqwes ale cocker to własciwie klon imperiala ;)
Jasne może lepiej wykonany i trudniejszy do zajechania ale za to droższy. Jak jest okazja to brać ale jak nie to sporo ludzi w dh cockerów używa i jakoś jeszcze żyja.

btw. KROM@ marka duncon mówi sama za siebie? Nie wiedzialem, ze juz sobie renome w kraju jakakolwiek marka u nas wyrobiła ;)
zaqwes
Kontakt:

Post autor: zaqwes »

Spaced wiem że cocker to klonuje,a ja miałem kiedyś klona cockera :lol: ,nexta i nie powiem też sie trzyma dosyć mocno ,mi sie wydaje że konstrukcja tych ram ma dużo do ich wytrzymałości ,a Imperial faktycznie nie tani tego co widziałem to koleś chciał koło 1000 zł.

A i też planuje kupić albo cockera lub imperiala,te ramki mi sie zajeb.... podobają .

Edycja sie kłania. //Spaced.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Mam bitcha i polecam, to bardzo uniwersalna rama. mam ja z amorkeim 100mm i swietnie sobie radzi wdircie/streecie i lekkim fr. I ma gware na widelce 2połkowe do 180mm wiec i w dh powinna sobie poradzic.
KROM@ pisze:marka Duncon mówi sama za siebie
Racja, DC=shit, 3 miechy i pitbull pekniety do smieci i tej niby dozywotniej gwary nie uznali.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Bombell shit jak shit chodziło mi o to, ze na renome pracuje sie długo i dla mnie duncon(który jest na to dość krótko na rynku i nie zrobił nic nadzwyczajnego) to po prostu zwykła marka.
BoXXer
Kontakt:

Post autor: BoXXer »

Jedyne co napisze to to, że najlepiej zrobisz biorąc bitcha. Jak dla mnie bije na głowę wszystkie wasze cockery i jest dużo tańszy... :!:
budynns
Kontakt:

Post autor: budynns »

Słuchaj BoXXer'a, ma racje! Do tego co pisałeś Bitch najlepszy!
Stanik
Kontakt:

Post autor: Stanik »

KROM@"marka Duncon mówi sama za siebie" hahahahhahahahhahahhahahhahahhaahahhahahhahahahahhahahahahhahahaah no dobra skonczyłem, to zes dojebał, z tego co wiem bardziej ceniony jest NS ;P a co do ramy BITCH, COCKER te 2 beda najlepsze, co wybierzesz kwestia gustu
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Moim zdaniem bitch będzie najlepszym i najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem.
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
ODPOWIEDZ