Wielki problem
-
- Kontakt:
Wielki problem
Pisze tu bo juz naprawdę nie wiem do kogo mam się zwrócić ...
moim probleme jest to że w ogóle nie chcą mi się otwierać strony internetowe ... nie jest tak cały czas ale srednio co pare godzin, własnie na pare godzin ( xD) ...
mam laptopa, internet mam w Netii, łaczę się za pomocą routera Asmax
najdziwniejsze jest to że na drugim kompie (stacjonarnymjak ja to mówie) strony się otwierają normalnie ...
dzwoniłam do Netii, sprawdzili linie i powiedziali ze ok i nie wiedza czemu tak sie dzieje ...
nie mam żadnych wirusów itp
nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje ;/
i to nie tak ze sie długa łąduja tylko poprostu w ogóle nie chca sie zaczac załączać ... ;/
mam nowego antywira (ESET) czy on może jakoś blokować strony ? ale w sumie to dziwne ze nie cały czas, tylko co pare godzin ...
wiecie co to może być ?
chłopcy ratujcie !! xD
moim probleme jest to że w ogóle nie chcą mi się otwierać strony internetowe ... nie jest tak cały czas ale srednio co pare godzin, własnie na pare godzin ( xD) ...
mam laptopa, internet mam w Netii, łaczę się za pomocą routera Asmax
najdziwniejsze jest to że na drugim kompie (stacjonarnymjak ja to mówie) strony się otwierają normalnie ...
dzwoniłam do Netii, sprawdzili linie i powiedziali ze ok i nie wiedza czemu tak sie dzieje ...
nie mam żadnych wirusów itp
nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje ;/
i to nie tak ze sie długa łąduja tylko poprostu w ogóle nie chca sie zaczac załączać ... ;/
mam nowego antywira (ESET) czy on może jakoś blokować strony ? ale w sumie to dziwne ze nie cały czas, tylko co pare godzin ...
wiecie co to może być ?
chłopcy ratujcie !! xD
Shout!
Shout!
Let it all out
These are the things I can do without
Come on
Shout!
Let it all out
Come on
spróbuj odłączyć router i podpiąć lapka od razu do modemu netii, jak net dalej nie działa to nie wiem co to, a jak działa to wina zablokownia portów routera
najpewniej port 80
A czy przy normalnym połączeniu tak jak teraz nie działa Ci wcale net, czy tlko stronki, a gg działa? Bo jak gg działa - to samo ,router trzeba konfigurować.
I jeszcze jedno:
jak używasz internet explorera to zainstaluj firefoxa (czasem się ustawienia netu w IE zwalą - parerazy było tak ,ze nie miał netu w IE , i musiałem naprawaić, bo wtedy gmail drive też nie działa. )
NIe pamiętam co to było dokładnie w IE, ale na pewno cos w opcje internetowe/ połączenia.
Chyba musiałem zmienić z ustawien "auto" i wpisać ręcznie adres serwera DNS - to jest w panelu sterowania/połączenia sieciowe/połączenie lokalne(czy co tam masz)/obsługa/szczegóły (dnsy są 2 ja brałem zawsze ten na samym dole)
i to chyba wpisywałem w interntet explorer/narzędzia/opcje internetowe/połączenia/ustaw sieć lan/ zaznaczyć opcje "użyj serwera lan (tutaj adres dns i port 80)
najpewniej port 80
A czy przy normalnym połączeniu tak jak teraz nie działa Ci wcale net, czy tlko stronki, a gg działa? Bo jak gg działa - to samo ,router trzeba konfigurować.
I jeszcze jedno:
jak używasz internet explorera to zainstaluj firefoxa (czasem się ustawienia netu w IE zwalą - parerazy było tak ,ze nie miał netu w IE , i musiałem naprawaić, bo wtedy gmail drive też nie działa. )
NIe pamiętam co to było dokładnie w IE, ale na pewno cos w opcje internetowe/ połączenia.
Chyba musiałem zmienić z ustawien "auto" i wpisać ręcznie adres serwera DNS - to jest w panelu sterowania/połączenia sieciowe/połączenie lokalne(czy co tam masz)/obsługa/szczegóły (dnsy są 2 ja brałem zawsze ten na samym dole)
i to chyba wpisywałem w interntet explorer/narzędzia/opcje internetowe/połączenia/ustaw sieć lan/ zaznaczyć opcje "użyj serwera lan (tutaj adres dns i port 80)
-
- Kontakt:
Format był niedawno robiony ...
tak dla wiadomości mam Viste ;/ jest wolna i w ogóle do d***
SeraaX - gg działa, tylko stronki się nie otwierają
ale tak jak napisalam-na normalnym kompie działaja tylko na moim laptopie nie ... tak od kilku dni ;/
wiec nie wiem czy to wina routera ...
aha ... mam 3 przeglądarki Opere, Mozille i IE
próbowałam wszystkimi ale wszędzie to samo ;/ nie chcą się ładować ;/
tak dla wiadomości mam Viste ;/ jest wolna i w ogóle do d***
SeraaX - gg działa, tylko stronki się nie otwierają
ale tak jak napisalam-na normalnym kompie działaja tylko na moim laptopie nie ... tak od kilku dni ;/
wiec nie wiem czy to wina routera ...
aha ... mam 3 przeglądarki Opere, Mozille i IE
próbowałam wszystkimi ale wszędzie to samo ;/ nie chcą się ładować ;/
Shout!
Shout!
Let it all out
Come on
Shout!
Let it all out
Come on
Słyszałem, że na Viscie występują problemy z netem, a masz może firewalla, może on Ci blokuje. Nie wiem czy w Viscie jest taka możliwość, ale pewnie jest, jak Ci się nie będą chciały strony otwierać, to spróbuj go uruchomić w trybie awaryjnym z obsługą siecie, ew. zobacz do menedżera urządzeń, czy wszystko masz poprawnie zainstalowane.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ram mam podajże 512 ... ? cos takiego
a Visty nie mam pojęcia jak skonfigurować .
;/
spróbuje go uruchomić w trybie awaryjnym ...
Wojt - mam Firefoxa i tak samo ... nie otwierają się albo się otwierają 30 min ...
najdziwniejsze ze wszystko było ok tylko tak od ok tygodnia ;/
a Visty nie mam pojęcia jak skonfigurować .
;/
spróbuje go uruchomić w trybie awaryjnym ...
Wojt - mam Firefoxa i tak samo ... nie otwierają się albo się otwierają 30 min ...
najdziwniejsze ze wszystko było ok tylko tak od ok tygodnia ;/
Shout!
Shout!
Let it all out
Come on
Shout!
Let it all out
Come on
-
- Kontakt:
vista potrzebuje do normalnego dzialania 1 gb ramu
jak masz ja na ful ustawieniach to zjada Ci cale 512 ... a jak jeszcze odpalisz jakis program konkretniejszy, to lagi, wiec pomalu Ci sie otwieraja okienka ;p
SpokoRider
"moim probleme jest to że w ogóle nie chcą mi się otwierać strony internetowe ... nie jest tak cały czas ale srednio co pare godzin, własnie na pare godzin ( xD) ... "
czytaj dobrze !
jak masz ja na ful ustawieniach to zjada Ci cale 512 ... a jak jeszcze odpalisz jakis program konkretniejszy, to lagi, wiec pomalu Ci sie otwieraja okienka ;p
SpokoRider
"moim probleme jest to że w ogóle nie chcą mi się otwierać strony internetowe ... nie jest tak cały czas ale srednio co pare godzin, własnie na pare godzin ( xD) ... "
czytaj dobrze !
www.frmk.prv.pl