Różnice w 2 pancerzach...
-
- Kontakt:
Korean_Boy no ja reke złamalem w mojej ale pomysl teraz co by było gdybyś zamiast niej miał żółwia. U mnie pewnie bylby złamany obojczyk i pekniete żebra przypominajac sobie tylko 2 wieksze gleby w tym sezonie, które jakos bez szwanku uszedłem. Jasne, ze zawsze nie ochroni ale lepiej miec 90% szans na zero urazów niz 10.
Nie czytałem całego tematu ale ktoś napisał zdanie " zobaczysz jak upadniesz na bark " To Ci powiem kolego, ze ten kto ma złamać np obojczyk to i tak go złamie a zbroja może co najwyżej uchronić przed otarciami. Widziałem taka sytuacje jak kumpel leciał gapa i w sumie moja wina bo go namówiłem, ale był ubrany w zbroje etc. i złamał obojczyk i chyba zwichnął bark . Także mylne jest myślenie, ze zbroja chroni w 100% Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
bikerman nie chroni w 100% ale w tym poscie własnie napisałes, ze w przypadku barków i obojczyków nie chroni wcale, a to juz jest troche bzdura. Jasne zdarzaja sie gleby, przed którymi nie uchroni cie zbroja ale bez przesady w wiekszosci przypadków to ratuje ci dupe i zamiast siedziec w domu dalej jezdzisz.
BTW. Kumpel miał sciągacze na barki niezapiete czy zbroje bez sciagaczy miał? Bo normalnie od obojczyków sa przeciez te paski w zbrojach.
BTW. Kumpel miał sciągacze na barki niezapiete czy zbroje bez sciagaczy miał? Bo normalnie od obojczyków sa przeciez te paski w zbrojach.
Spaced wszystko oczywiście miał pozapinane bo sam mu pomagałem
I nie napisałem, ze w ogóle nie chroni tylko miałem na myśli zwykłe przypadki jakie zdarzaja sie czasem na trasie. Sam zakładam zbroje jak lecę gdzieś na trasę bo wiem, ze może w wielu wypadkach jak to napisał Spaced uratowac dupe . Pozdro

http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
http://www.rowersport.pl/produkt/2001_assault_suit
Dla mnie jest to dobre roziwazanie
moze nie chroni mega ale jak tam kto chce
Dla mnie jest to dobre roziwazanie

moze nie chroni mega ale jak tam kto chce
Panowie to są takie dywagacje jak z posiadaniem kasku
jedni go mają i zakładają a inni mają swoje zdanie....lepiej mieć ochraniacze i w nich trenować niż popełnić mały błąd i siedzieć tygodniami w domu. Zbroja wybiera znaczną część sił działających w czasie gleby i zmniejsza ryzyko kontuzji !! czy pasy w samochodzie zabezpieczają w 100% przed śmiercią ?? Nie ale znacznie podnoszą szanse na przeżycie
Gleby to nie tylko połamane kończyny...to są również siniaki,stłuczenia,pęknięcia i rozcięcia !! Kiedyś w Szczyrku rolowałem się naście metrów po kamieniach przy sporejprędkości,gdy juz sie zatrzymałem i kurz opadł poczułem swąd palonej skóry,jak sie okazało w locie złapałem za przednią tarczę ( była raczej ciepła
na rękawiczce pozostał solidny ślad spalenizny !!! Zastanawiałem się co by było na mojej dłoni bez rękawiczek
?? I ile czasu bym nie dotykał roweru nim by sie wszystko zagoiło...jedyne urazy z tego wypadku to mega solidne siniaki na udach,kłopoty z chodzeniem przez kilka dni - jedyna część bez ochrony to były uda !!! Kask,zbroja i reszta ochronek spełniła swoje zadanie....kolega który był ze mną i widział wszystko śmigał w bluzie i w kasku
) ale po powrocie do domu zakupił sobie komplet ochronek....
Wybraliśmy sie kiedyś z Diabłem na FR,na pytanie czemu nie wkłada zbroi ? odparł....eee na Fr to spokojnie będzie...zdziwił sie gdy przyziemił ostro łamiąc sobie żeberko
( ....czy warto zakładać zbroję ?? Olek spotkał się kiedys z drzewem na misia tak solidnie że słychać to było 50m z przodu w trakcie zjazdu...miał zbroję
) więc się pozbierał w chwilkę i cieszył się z treningów dzień cały...
Czy warto mieć zbroję ?? Kolega trenował sobie kiedyć bez ochronek w lesie,popełnił mały błąd i pin rozciął mu skórę na piszczelu,wizyta w szpitalu szwy i sporo straconego czasu....czy warto wkładać ochraniacze ?? Zaliczyłem kiedyś śmieszną glebę w Myślonach gdzie poleciałem na ziemię szurając dobre 5 metrów klatą po kamieniach - na klasycznego śledzia
) Podniosłem się otrzepałem z ziemi a koledzy mówią - AHA już wiem po co zbroja ! Dopiero wtedy zobaczyłem że bluza wygląda jak po spotkaniu z niedzwiedziem
Czy warto mieć zbroję ??
czasem zbicia,siniaki i otarcia potrafią wyeliminować na wiele dni z jazdy na rowerku...
Wez pozbieraj na zbroję,wiele sezonów z niej korzystasz...a zdrowie masz jedno
Dobra bluza jest przewiewna,szukaj w firmach związanych z motorami,osobiście polecam FOX,trwałe i przewiewne,komfortowe i wielosezonowe.

Gleby to nie tylko połamane kończyny...to są również siniaki,stłuczenia,pęknięcia i rozcięcia !! Kiedyś w Szczyrku rolowałem się naście metrów po kamieniach przy sporejprędkości,gdy juz sie zatrzymałem i kurz opadł poczułem swąd palonej skóry,jak sie okazało w locie złapałem za przednią tarczę ( była raczej ciepła

Wybraliśmy sie kiedyś z Diabłem na FR,na pytanie czemu nie wkłada zbroi ? odparł....eee na Fr to spokojnie będzie...zdziwił sie gdy przyziemił ostro łamiąc sobie żeberko

czasem zbicia,siniaki i otarcia potrafią wyeliminować na wiele dni z jazdy na rowerku...
Wez pozbieraj na zbroję,wiele sezonów z niej korzystasz...a zdrowie masz jedno

Dobra bluza jest przewiewna,szukaj w firmach związanych z motorami,osobiście polecam FOX,trwałe i przewiewne,komfortowe i wielosezonowe.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!