big hit lub stinky

lokou
Kontakt:

big hit lub stinky

Post autor: lokou »

zastawnawiam sie nad 2 rowerkami
albo nad stinky
http://www.dobrerowery.com/product_info ... ts_id=4170
lub nad big hitem
http://www.dobrerowery.com/product_info ... ts_id=3930
chcialbym poznac wasze opinie na temat obu rowerow, plusy i minusy obu ram
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Największym minusem stinky to to, że jest to jedno zawias. Praca zawieszenia w stinky jest daleka od ideału.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Stinky ma troche lepszy osprzęt ale gorsza prace i antyczną geometrie. Big hit pracuje niezle i ma normalniejsza geo ale masz za to gorszy osprzet.

A ile masz kasy na rower i co dokładnie chcesz na nim robic?
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Jak wspomniał Spaced Geo w Stninky to nie jest"to".. BH sprawdzona konstrukcja z ogniwem Horsta.. Też sporo newsów o pękajacych stinkaczach (ale o której ramie nie ma)..

Więc ja proponuję BH..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Spaced
moderator
Kontakt:

Ja przede wszystkim proponuje nie kupować w tych cenach do zalinkowałes ;) Podaj wymagania i cene jak wyzej prosiłem to cos znajdziemy.
Durliczek
Kontakt:

Post autor: Durliczek »

Nie wiem, co to znaczy antyczna "geo" w konie... Nie wybiera tak jak big hit... ale do jazdy free i na hopy nadaje sie znacznie lepiej... Stinky strzelały, ale w roczniku 2005.. Do czego ma być ten rower??
Spaced
moderator
Kontakt:

Durliczek to znaczy, ze geometria w stinky jest mniej wiecej taka jak w innych rowerach do fr 3 lata temu ;)

Czemu niby stinky sie lepiej nadaje do jazdy na free? Gorsza praca, dłuzszy wachacz wiec mniej zwinny, a i z dropa trudniej sie stoczyc.
MarianCobret
Kontakt:

Post autor: MarianCobret »

mam stinky ale z 2005 roku, ale osobiście wolałbym Big Hita. Stinky pracuje srednio, lepiej zainwestować w BH
http://www.pinkbike.com/photo/860865/
maniekOTT
Kontakt:

Post autor: maniekOTT »

ja mam bighita fsr1 z 06 (s) ta sama ramka co 08 tylko malowanie inne, geometria jest po prostu idealna rowerek zwrotny jak malo ktory, praca zawieszenia nawet z dhx 3.0 bardzo ladna polacam ci speca bo to naprawde sprawdzona konstrukcja. jak szukalem raamki do kupna tez sie rozgladalem za stinkaczem ale nie kony te co widzialem to praktycznie nie dzialaja chyba ze by dac tam damper z najwyzszej polki to mozy by to jakos pracowala a pozatym kona wyglada troche przestarzale ale to juz sprawa gustu. co do cen to moze lepiej kupic cos uzywanego w dobrym stanie
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
Spaced
moderator
Kontakt:

maniekOTT albo od niemców czy czechów ;)
Durliczek
Kontakt:

Durliczek to znaczy, ze geometria w stinky jest mniej wiecej taka jak w innych rowerach do fr 3 lata temu Wink

Czemu niby stinky sie lepiej nadaje do jazdy na free? Gorsza praca, dłuzszy wachacz wiec mniej zwinny, a i z dropa trudniej sie stoczyc.
Co roku sie zmienia.. 8)
Ja tam wolalbym Kone..
Spaced
moderator
Kontakt:

Durliczek szczerze nie zauwazyłem dużej zmiany(czyt. wcale w tym na co lookam) z 07 na 08. Pewnie w 06 było tak samo. Do tego co z tego, ze sie zmienia skoro w tym momencie jest do dupy? Jednak jest jakis powod dlaczego np. inne firmy przez lata skróciły wachacze. Kona zrobila to tylko w stabie bo Barel obiekcje zgłaszał ale nie wpadli na to, zeby to również w Stinky zrobić(no bo przeciez w FR wcale skrecac nie trzeba ). Jakbym chciał kupic rower ze stara geometria to po prostu kupiłbym stary rower. Nie widze sensu płacic jak za nówke i mieć coś pseudo nowego. To troche jak kupno Poloneza kiedy był jeszcze produkowany...

btw. Masz moze stinkiego? ;)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Ja bym wolal kone bo mnie nie przekonują te nowe big hity :P
Durliczek
Kontakt:

Spaced dlugosc wachacza to nie wszystko.. I czemu niby geo jest do dupy... Duzo ludzi chwali wlasnie geo za neutralnosc wsiadasz i jedziesz.. Big Hit nie zmienil nic przez 3 lata... wiec po co kupowac nowke?? 8)

btw. nie mam stinkiego.. ale ja na nim przynajmniej jezdzilem :evil:
Spaced
moderator
Kontakt:

Durliczek nie zakładaj kto na czym jezdził z łaski swojej bo gadanie typu "uu nie zgadzasz sie ze mna wiec pewnie nie jezdziłes jest troche głupawe".

Po pierwsze długosc wachacza to nie wszystko ale to nie zmienia faktu, ze to jest ważna cecha(to tak jakbys powiedział, ze sztywnosc boczna samochodu np. to nie wszystko w sporowej furce, jasne ale bez niej nie ma zabawy). Zwłaszcza biorąc pod uwage, ze w innych kategoriach geo biki sa dosć porównywalne. Dla mnie biki z długim wachaczem to po prostu stare konstrukcje. A co do big hita to mozna kupic uzywke ale przynajmniej geo jest na poziomie wiekszosci bajów teraz, a nie tych dawno temu kiedy kazdy wymyslal sobie ja w garażu.
A co do neutralnosci i wsiadania od razu. To jest to zaleta ale do bika mozna sie przyzwyczaic. Nie kupujesz go chyba po to, zeby pojezdzic na nim godzine wiec nie musisz sie jakos tragicznie szybko przyzwyczajac. To głownie sie w wypożyczalniach przydaje ale na żywo dla mnie wazniejsze jest to jakie mozliwosci daje ci bike. Do tego masz lepsza prace zawieszenia w BH.
Szczerze gdyby takie czucie sie dobrze na rowerze było wazniejsze od własciwosci jezdnych to lepiej nigdy nie zmieniac bika bo przeciez na starym czujesz sie dobrze ;)

btw. lokou mozesz sie wypowiedziec ile chcesz dac na baja? Bo mysle, ze od tych cen, które tam masz na pewno sie cos lepszego znajdzie(i od obu tych bajków)
Shawnphono3
Kontakt:

Post autor: Shawnphono3 »

kona jest do lansu, big hit do jazdy to proste, ja np. wszystkich których widze na stinky to chłopaczki którzy chcą mieć rower znanej marki, który dostana od rodziców na urodziny. Spec to spec, cene zawsze mozna jakos stargować i kupiłbyś lepszy osprzet, albo popatrz po prostu na używane rowery bo za polowe tego co tu zapodales mozesz kupic naprawde fajny rower i jeszcze ci zostanie drugie tyle na czesci zeby ustawić sobie sztuke tak jak bys chcial.
dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
walenty80
Kontakt:

Post autor: walenty80 »

Kona jest do lansu... Wszystkich ktorych widze na stinky to chlopaczki... Jak slysze takie teksty to mnie wrecz nosi,osobiscie mam kone coiler i jestem naprawde zadowolony,moj ziom ma juz dlugi czas stinkacza i to co ten koles potrafi na tym biku naprawde robi wrazenie,tak ze jak slysze teksty o zlym geo,ze jest przestarzaly ... rwa to przecierz wszystko kwestia gustu i osobistych upodoban,a przedewszystkim umiejetnosc,jak potrafisz dobrze jezidzic to nie ma znaczenia czy masz taki a nie inny rower!

Ps. oboje juz dawno niejestesmy 'chlopaczkami' :twisted:
Wolnosc zaczyna sie tam gdzie konczy sie strach...
Spaced
moderator
Kontakt:

walenty80 no tak. To tez np. nie miało znaczenia jak na polskich rajdach 3 zawodników miało samochody WRC a reszta nizej klasy. Wcale nie dlatego wygrywali ciagle i z tego co pamietam zakazali albo chcieli im tej klasy zakazac.
walenty80 jesli rowery maja podobne parametry to jasne zalezy od ridera ale przy duzych róznicach to jednak lepiej kupic rower, który daje najwieksze mozliwosci nie uwazasz?
I jednak jakosc nie jest kwestia gustu. Masz do wyboru lepsza zwrotnosc i lepsza prace to mówisz nie gustuje w czyms innym wole coś gorszego? Hmm wiesz ja nie mam nic przeciwko ale jednak dla mnie mtb to nie pokaz mody.
Ogólnie mówie o stinkym. Coiler ma ładna geo i jest moim zdaniem znacznie fajniejszym bajem od stinky.

A co do biku do lansu to tak dzieciaki uważaja wiec nie złosc sie na Shawnphono3 bo on zwrócił tylko uwage jak do tego dzieciarnia podchodzi. Co jest swoją drogą kretynskie bo kona to jakby nie patrzeć rowerowy VolksWagen.
lokou
Kontakt:

Post autor: lokou »

jeszcze jednopytanie o amor w specu tam jest z1 i niegdzie nie moge znalesc informacji na temat tego amora
ODPOWIEDZ