Największe kłamstwa w historii ludzkości
Największe kłamstwa w historii ludzkości
http://najwieksze.klamstwa.w.historii.l ... .patrz.pl/
film jest dlugi ale naprawde warty obejzenia, o tym jak jestesmy manipulowani. Nie dajmy sobie wciskac gowna do dupy
film jest dlugi ale naprawde warty obejzenia, o tym jak jestesmy manipulowani. Nie dajmy sobie wciskac gowna do dupy
Zeitgeist jest szyty grubymi nićmi.
Aż tak źle nie jest jak to przedstawiają.
Trochę mnie śmieszy ta walka z chrześcijaństwem. Wiele faktów po prostu połączono w pasujący autorom ciąg. Ale są też BŁĘDY! A to już dyskwalifikuje ten film.
Metodologia wszelkich badań jest taka, że najpierw mamy źródła a potem na podstawie ich analizy budujemy teorię. W przypadku tego filmu jest odwrotnie - jest teza i dobieramy do niej fakty. Gdy ich brakuje - naciągamy fakty...
Sporo tego w tym filmie jest, a to już oszustwo i manipulacja.
Trzeba trochę najpierw poczytać o świecie, a potem wydawać opinie. Po jednym zmanipulowanym filmie NIE WOLNO tego robić.
Zachęcam do przeczytania "Pieśni o Gilgameszu" oraz sprawdzenia czy rzeczywiście Dionizos i Mithra urodzili się 25 grudnia...
Na mapie nieba "trzech króli" w okolicach Syriusza nie znajdziemy - trochę się tym interesuję
Zatoka Świń nie jest w Wietnamie tylko na Kubie.
Źrodla podają ze Jezus narodził sie ok 7 roku przed Chrystusem (mnich obliczający nowy kalendarz gregoriański się pomylił) Skoro era ryb zaczęła sie w 1 r po Chrystusie to znaczy ze Jezus miał wtedy ok 8 lat.... Nic się kupy nie trzyma!
Pamiętam panikę w 2000 roku. Tylko ciemny lud się bał. Cwaniacy zarobili na strachu majątek. Kto zna dobrze historię ten wie, że to lipa po prostu.Wszelkie "okrągłe" daty nie mają żadnego znaczenia.
W Nowym Testamencie nie ma nigdzie napisane, że Jezus urodził się 25 grudnia.
To, że my akurat obchodzimy tego dnia narodziny Chrystusa jest efektem jednego z soborów. Przejęto datę jednego ze świąt rzymskich. Chrześcijaństwo właśnie w imperium rzymskim powstało i cechowało się synkretyzmem na początku - aby nie zrazić do siebie ludzi.
Przez takie błędy i naciągane "fakty" film traci na wiarygodności. Jest za to pożywką dla wszelkiej maści ateistów, fanów new age (pewnie zresztą na ich zlecenie, albo przez nich zrobiony) i dla pokolenia czerpiącego wiedzę z Wikipedii.
Aż tak źle nie jest jak to przedstawiają.
Trochę mnie śmieszy ta walka z chrześcijaństwem. Wiele faktów po prostu połączono w pasujący autorom ciąg. Ale są też BŁĘDY! A to już dyskwalifikuje ten film.
Metodologia wszelkich badań jest taka, że najpierw mamy źródła a potem na podstawie ich analizy budujemy teorię. W przypadku tego filmu jest odwrotnie - jest teza i dobieramy do niej fakty. Gdy ich brakuje - naciągamy fakty...
Sporo tego w tym filmie jest, a to już oszustwo i manipulacja.
Trzeba trochę najpierw poczytać o świecie, a potem wydawać opinie. Po jednym zmanipulowanym filmie NIE WOLNO tego robić.
Zachęcam do przeczytania "Pieśni o Gilgameszu" oraz sprawdzenia czy rzeczywiście Dionizos i Mithra urodzili się 25 grudnia...
Na mapie nieba "trzech króli" w okolicach Syriusza nie znajdziemy - trochę się tym interesuję

Zatoka Świń nie jest w Wietnamie tylko na Kubie.
Źrodla podają ze Jezus narodził sie ok 7 roku przed Chrystusem (mnich obliczający nowy kalendarz gregoriański się pomylił) Skoro era ryb zaczęła sie w 1 r po Chrystusie to znaczy ze Jezus miał wtedy ok 8 lat.... Nic się kupy nie trzyma!
Pamiętam panikę w 2000 roku. Tylko ciemny lud się bał. Cwaniacy zarobili na strachu majątek. Kto zna dobrze historię ten wie, że to lipa po prostu.Wszelkie "okrągłe" daty nie mają żadnego znaczenia.
W Nowym Testamencie nie ma nigdzie napisane, że Jezus urodził się 25 grudnia.
To, że my akurat obchodzimy tego dnia narodziny Chrystusa jest efektem jednego z soborów. Przejęto datę jednego ze świąt rzymskich. Chrześcijaństwo właśnie w imperium rzymskim powstało i cechowało się synkretyzmem na początku - aby nie zrazić do siebie ludzi.
Przez takie błędy i naciągane "fakty" film traci na wiarygodności. Jest za to pożywką dla wszelkiej maści ateistów, fanów new age (pewnie zresztą na ich zlecenie, albo przez nich zrobiony) i dla pokolenia czerpiącego wiedzę z Wikipedii.
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
Czy moze czytales "Swiety graal, swieta krew"?? Rozne sa opinie na temat tej ksiazki, ale akurat tam to paru gosci posiwecilo lata na naukowa analize faktow i mitow nt chrzescijanstwa.
Nie wiem jak ogladales ten film, pewnie z napisami. Nie ma w nim slowa o Zatoce Swin, ale o Zatoce Tonkijskiej (Gulf of Tonkin)...
No i z faktami o WTC to dosc ciezko polemizowac. Nawet na studiach na wytrzymalosci materialow profesor nam tlumaczyl, ze to jakas bzdura i budynki nie mogly sie ot tak zawalic bez pomocy od wewnatrz.
Nie wiem jak ogladales ten film, pewnie z napisami. Nie ma w nim slowa o Zatoce Swin, ale o Zatoce Tonkijskiej (Gulf of Tonkin)...
No i z faktami o WTC to dosc ciezko polemizowac. Nawet na studiach na wytrzymalosci materialow profesor nam tlumaczyl, ze to jakas bzdura i budynki nie mogly sie ot tak zawalic bez pomocy od wewnatrz.
Największym kłamstwem ludzkości jest właśnie religia chrześciańska, oparta na jednej wielkiej bajce jaką jest biblia. Tam dopiero pełno nieścisłości, kłamstw i bajek. Do tego dochodzą kłamstwa samego kościoła, który mówi i naucza jedno a robi drugie ( ot choćby takie żyjcie w ubóstwie - i mówi to jedna z najbogatszych instytucji świata, mówicie prawdę - a ukrywa dokumenty i fakty jej niewygodne )
-
- Kontakt:
Steel Moze pomyslal bys, ze mozesz obrazac uczucia religijne innych i takie wypowiedzi zostawil sobie na jakies inne fora? To jest forum rowerowe a nie forum o swiatopogladach czy wierze. A pozatym co mozesz wiedziec o kosciele skoro sam wnioskuje do niego nie nalezysz?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Slopstyler kolega Steel wypowiada tylko swoje zdanie,a Ty pomyślałeś ile obrazy może nieść radykalizm kościoła ?? Ile ludzi na świecie zgineło w imie boga tylka za to że biegali na bosaka ?? Albo ile bogactw kościół posiadł manipulując ciemnym ludem ,zresztą sam tą ciemnotę wyprodukował
Ile polityki jest w religii ?? panowie nie ma co każdy ufa w co mu wygodniej i robi to co uznaje za słuszne...a prawda zawsze jest gdzie indziej. Gdyby ludzie chcieli zrozumieć te proste 10 zdań wykute w skale to było by pięknie,ale łatwiej jest robić wodę z mózgu wiernym niż nauczać prawdy. Religia chrześcijańska to najbardziej krwawa religia świata a tyle o miłości i miłosierdziu prawi.

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Chyba duzo o nauce nie wiesz. Spytaj sie dowolnego naukowca jak wygladaja badania. Najpierw stawia się teorie, a potem próbuje sie ją udowodnić. Jeśli sie ja udowodni jest uznawana za prawdziwą tak długo aż jej ktoś nie obali. Nie, ze najpierw mamy wyniki, a potem teorie. Tak sie nie robi.Sedrik pisze:Metodologia wszelkich badań jest taka, że najpierw mamy źródła a potem na podstawie ich analizy budujemy teorię. W przypadku tego filmu jest odwrotnie - jest teza i dobieramy do niej fakty
Slopstyler troche mnie irytuje to szukanie obrazy uczuc religijnych wszedzie. Bo o polityce mozna rozmawiac, o rowery pokłucic sie też ale religia to juz cos innego bo nie ma sensownych argumentów, żeby jej bronić. To jest paranoja. Moim zdaniem wszyscy powinni miec prawo do otwartej rozmowy o religi. Jasne rozumiem prawo do wyznawania religi ale niech ono bedzie takie samo jak np. prawo do bycia lewicowcem i tak samo niech bedzie narażone na dyskusje. Skonczy sie tak jak w stanach gdzie chłopak przychodzi do szkoły w koszulce "żydzi kradną,a czarni sa brudni" i kiedy szkoła zakazuje mu jej to broni tego przed sądem jako swoje uczucia religijne. To jest jakaś farsa.
A co do znajomosci religi. To nie chce cie martwic ale z reguły statystyczny Agnostyk czy Ateista wie wiecej o religii niz wiekszosc slepo zapatrzonych ludzi slepo wybierajacych fakty bo jednak wiekszosc z nich kiedyś wierzyła i musieli wpasc na cos co ich od Boga odciągnęło.
A co do samej wypowiedzi to nawet na nasze rodzime standardy nie jest to braza uczuc religijnych tylko krytyka religii.
Schodek co do szkodliwosci to teraz scientologowie próbuja nadrobic straty

A co do 10 zdan to najzabawniejsze jest to, ze to chyba jedna z niewielu czesci starego test. do którego sie przyznaja Chrzescijanie bo ze sporej czesci ciezko jest sie wytłumaczyć

Rzeczywiscie smieszne jest ze ludzie lubia sobie dobierac to i tamto obraża ich uczucia religijne. To samo jest zreszta z wielkim kreowaniem sie na pokolenie JP2 przez ludzi ktorzy papieza kojarza z wesolym dziadkiem ktory sie usmiecha i podnosi male dzieci a nie przeczytali ani jednej jego encykliki o ksiazkach nie wspominajac. Generalnie jestem wierzacy choc do kosciola z lenistwa nie chodze ale nigdy jeszcze nie czulem zeby ktos obrazil moje uczucia religijne BA! smiem uwazac nawet ze Manson robi jedne z najlepszych coverow w muzyce :]
ludzie wiecej dystansu
Swoja droga kiedys pewien profesor powiedzial nam ze najglupszym nie jest ten kto wymysla niestworzone historie ale ten ktory bez zadnych rozwazan nad nimi glupio jest powtarza. I tak tez podsumuje ten dretwy jednak filmik w ktorym niescislości jest ogrom.
Takie tematy przywracaja jeszcze moja wiare w to forum kiedys byly one na porzadku dziennym dzisiaj taka dyskusja to swieto
ludzie wiecej dystansu

Swoja droga kiedys pewien profesor powiedzial nam ze najglupszym nie jest ten kto wymysla niestworzone historie ale ten ktory bez zadnych rozwazan nad nimi glupio jest powtarza. I tak tez podsumuje ten dretwy jednak filmik w ktorym niescislości jest ogrom.
Takie tematy przywracaja jeszcze moja wiare w to forum kiedys byly one na porzadku dziennym dzisiaj taka dyskusja to swieto

Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Głupca zawsze łatwo urazić, mądrego się nie da.Slopstyler pisze:
Steel Moze pomyslal bys, ze mozesz obrazac uczucia religijne innych i takie wypowiedzi zostawil sobie na jakies inne fora? To jest forum rowerowe a nie forum o swiatopogladach czy wierze. A pozatym co mozesz wiedziec o kosciele skoro sam wnioskuje do niego nie nalezysz?
Uważasz, że chrześcianie postępują fair ? Nawet tak prosta rzecz jak indoktrynacja dzieci, które nie wykształciły jeszcze myślenia abstrakcyjnego ? ( jak nie wiesz co to to polecam książki do psychologii )
A co Ty możesz wiedzieć np o aids ? Domyślam się, że nie masz ? A jak nie masz to nic nie wiesz ? Głupi tok myślenia.
Tak się składa, że latek mam sporo i świadomie ( i po poznaniu kilku religii ) odszedłem od wiary. A co Ty możesz o tym wiedzieć jak jesteś wierzący i jakakolwiek myśl, że to błędne postępowanie traktujesz jako obrazę uczuć religijnych ?
To właśnie chrześcianie obrażają ateistów i innowierców narzucając swój sposób myślenia gdzie sie da i jak się da ( obecne czasy np: kwestia środków antykoncepcyjnych, eksperymentów na embrionach, aborcji itd, z historii np: "subtelne" przekonywanie ogniem i mieczem, nawracanie poprzez wyrzynanie innowierców. Fajne nie ? )
Wiesz ile żyć ludzkich ma chrześciaństwo na sumieniu ? Ile wojen ile cierpienia ?
Steel tu nie tyle chodzi o myslenie abstrakcyjne co po prostu ewolucyjnie potrzebne jest by młode (czyt. dzieci w przypadku ludzi) do pewnego wieku akceptowały to co mówia rodzicie.
Nie moga same sprawdzac wszystkiego bo by troche gatunek przetrzebiło. (Vide. Opcja "nie wchodz do rzeki tam sa krokodyle" Sprawdzanie tego jednak nie byłoby najlepszym pomysłem
)
Nie moga same sprawdzac wszystkiego bo by troche gatunek przetrzebiło. (Vide. Opcja "nie wchodz do rzeki tam sa krokodyle" Sprawdzanie tego jednak nie byłoby najlepszym pomysłem

Co innego jest posłuszeństwo wobec rodziców ( które się koduje dziecku ) a co innego kodowanie posłuszeństwa wobec instytucji kościoła katolickiego. Przy takim sposobie dziecko przyjmuje pewne rzeczy za pewnik, zamiast się zastanowić. Dziećmi łatwo się zbyt łatwo się manipuluje by dopuszczać oszustów i kłamców do dzieci. Jak ktoś chce należeć do kościoła powinien sam o tym zdecydować i to świadomie ( indoktrynacja dzieci to zmuszanie do chrześciaństwa i nie ma nic wspólnego z tak szumnie używanym zwrotem "wolna wola" )
Steel ale rodzice wlasnie najpierw religi uczą, a potem wprowadzaja autorytety w sutannie
To posłuszenstwo w obec koscioła bierze sie własnie miedzy innymi z posłuszenstwa w obec rodziców.
Oczywiscie dochodzi do tego presja otoczenia (były w swoim czasie artykuły o problemach z dziecmi ateistów i jak ciezkie to jest przeżycie dla dziecka np. nie chodzenie na religie czy nie pójscie na komunie)
Zreszta Steel jak dobrze wiesz podejscie do religii to raczej problem u nas w kraju. W wielu krajach ta sytuacja wyglada lepiej przy tej samej religi. Nawet o ile sam jestem raczej do religi nastawiony in minus to tutaj jest to problem nie tyle chrzescijanstwa co naszego zacofanego społeczeństwa.

Oczywiscie dochodzi do tego presja otoczenia (były w swoim czasie artykuły o problemach z dziecmi ateistów i jak ciezkie to jest przeżycie dla dziecka np. nie chodzenie na religie czy nie pójscie na komunie)
Zreszta Steel jak dobrze wiesz podejscie do religii to raczej problem u nas w kraju. W wielu krajach ta sytuacja wyglada lepiej przy tej samej religi. Nawet o ile sam jestem raczej do religi nastawiony in minus to tutaj jest to problem nie tyle chrzescijanstwa co naszego zacofanego społeczeństwa.
-
- Kontakt:
Steel Ja nie czuje sie urazowny. Kazdy ma prawo do wypowiadania sie. Jesli cie urazilem to sory. Wiem, chrzescijanie nie zawsze byli fair byly krucjaty itp... Kto wierzy ten wierzy, kto nie to nie. Ja juz dluzej dyskutowal na ten temat nie bede. Nie bede nikogo urazal w ten sposob ani nikt nie bedzie mnie urazal. Pozdro!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
-
- Kontakt:
Jezeli juz chodzi o najwieksze klamstwa w historii to ja polecam film o zamachach z 11 wrzesnia bo mnie bardzo one zainteresowaly...
http://pl.youtube.com/watch?v=-KX6uaxFz ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=jz7dKBhMzAo
http://pl.youtube.com/watch?v=adn3qo86_Ug
http://pl.youtube.com/watch?v=VQkiLKq0QHI
http://pl.youtube.com/watch?v=-KX6uaxFz ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=jz7dKBhMzAo
http://pl.youtube.com/watch?v=adn3qo86_Ug
http://pl.youtube.com/watch?v=VQkiLKq0QHI
gg 2755970
-
- Kontakt: