ebay.com a cło z usa ??

mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

3,143k4r2 pisze:kwestia co rozumiesz przez pojecie dlugo = expressem idzie 21 dni roboczych
to Cię zaskoczę :) jak zamówiłem hamulce do roweru, to szły usps express tylko 4 dni :D sam byłem w szoku :D
jeszcze jakieś kilkanaście tygodni temu paczki z usa expresem szły faktycznie ok tygodnia....
ostatnio jednak z winy poczty-polskiej (a w przypadku expresu pocztexu) paczki idą dlugo... więc nie polecam wysyłki expresem, tylko priorytetem. Priorytety rzadziej są brane pod cło....
hui
Godryk
Kontakt:

Post autor: Godryk »

Czy moglby mi ktos wypisac jakie by byly koszty itp po kolei sprowadzenia ze stanow 66rc3 (899$) nigdy nieczego niesprowadzalem ze stanow macie moze jakies rady co i jak bo z tego belkotu na goze to malo co czaje jakby ktos mogl podac cene ile mniej wiecej sprowadzenie takiej 66 by wyszlo w zl czyli 2300 z przesylko place +....
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Clo jest zawsze i na wszystko. Jesli go nie placicie to po prostu macie szczescie!

Co do kosztow, jest duzo czynnikow ktore na to wplywa i nie da sie jednoznacznie tego stwierdzic.

Jesil chcesz cos sciagnac, a nie masz o tym pojecia zlec to komus kto je ma!

Wiedza kosztuje.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

MaxDamageDA - Dobrze powiedziane.. Znam przypadek (znajomy) wymyślił że bedzie sprowadzał amory z USA.. Chodziło o chyba dorado.. Sprowadził, zapłacił cło i jak przeliczylismy, to zaoszczędził/zarobił 100zł...

Tak jak było wspomniane wcześniej - najlepiej mieć "kogoś" tam w USA czy Kanadzie, komu przelejemy pieniążki (koszt ok 150 zł) i ta osoba kupi, potem wyśle to nam do naszej pięknej ojczyzny :wink:
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Kubass
Kontakt:

Post autor: Kubass »

To dajmy na to że rower kosztuje 2000$,sprzedający wysyła na cały świat...ile w przybliżeniu wyniosą wszystkie koszty z dostarczeniem roweru pod drzwi domu??
DH-Dentysta Hobbysta RLY!!
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

czy my wygladamy jak urzad pocztowy i celny? policz 2000 x 22% vatu +3% cla = 2000x25%=2500+ wysylka liczmy ze 2700 usd :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

emhyr jesli sie nie myle z reguły naliczaja vat równiez od przesyłki. Czyli troche wiecej ;)
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

no ale policzylem przesylke 200 usd a to bardzo duzo:P wiec blad powinien sie wyrownac:P
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Czy jesli zadeklaruje ze w paczce jest przedmiot o wartosci mniejszej niz 45$ a moj amorek bedzie w blocie(uzywka) to jest wieksza szansa na niezaplacenie cla? No i jesli celnik bedzie mial dobry dzien?

Czy wysylanie kasy przez PayPal do sklepu w USA kosztuje tyle co przelew?

Napiszcie po kolei co sklada sie na to zeby miec jak najwieksza szanse na niezaplacenie cla i wszystkich oplat.
A czy jest jakis podatek ktorego nie da sie ominac? Chodzi o to ze niewazne co to jest ile warte itd. wazne ze jest i dlatego walna podatek?

ps. Jak myslicie oplaca sprowadzac Nixona za 215$ ???
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ight=c%B3o

kiedyś już założyłem taki temat, który bardzo mi pomógł, wiec Tobie pewnie też się przyda :)
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Marciodigi fal ci link mysle ze ja i pare osob wystarczajaco rozwialismy wszelkie watpliwoci w roznych tematach, Na pewno sie opłaca biorąc pod uwage jego pracę i cene w pl ;) za amor wychodzi i 500 zl nie cale no to daj spokoj .
Najlepiej zeby Ci ktos tam przepakowal i wyslal polamerem to bedziesz mial szybko i pewnie bez zbednych oplat
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

A czy w tym sklepie Jensonusa.com przepakowali by to i wyslali Polamerem, czy tylko wysylaja tym co tam napisali?
Bo jesliby sie zgodzili na Polamer to moze on by to przepakowal jak bardzo poprosze?
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

Marcio omfg !! weż napisz do niech i sie zapytaj ! tak trudno ? choc troche ang trzeba znac !
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Marcio nie sadze zeby im sie chcialo dla nich to bardzo nie wygodne bo do palmeru trza jechac i nadac. a tak jak oni wysylaja po stanach to kurier sam do nich przyjezdza po rzeczy
Pete
Kontakt:

Post autor: Pete »

Witam,

Jeżeli chodzi o cło to nie ma jednej taryfy celnej na wszystkie części i akcesoria rowerowe. np : rowery to 14% a niektóre części to 4%. Na buty i rękawiczki to jeszcze inna taryfa w zależności od materiału. Tutaj znajdziesz wszytskie aktualne taryfy celne : http://www.mf.gov.pl/index.php?const=2
Wątpie żeby jakaś firma w USA zgodziła się na przepakowanie towaru i wysłanie do
firmy transportowej typu POLAMER. Jeżeli zamówisz coś drogiego to prawdopodbnie będziesz chciał ubezpieczyć przesyłkę, wtedy musisz podać wartość. Wszystkie paczki o wartosci powyze 45 EUR euro podlegaja odprawie celnej.
Warto przeliczyć wszytskie koszty przed zakupmem w razie gdybyś musiał zapłacić Cło, Vat i za odprawę celną.

Życzę udanych zakupów.
------------- __o
---------- _ '\<,_
----------(_)/ (_) www.redlinebicycles.com
ODPOWIEDZ