3,143k4r2 pisze:kwestia co rozumiesz przez pojecie dlugo = expressem idzie 21 dni roboczych
to Cię zaskoczę jak zamówiłem hamulce do roweru, to szły usps express tylko 4 dni sam byłem w szoku
jeszcze jakieś kilkanaście tygodni temu paczki z usa expresem szły faktycznie ok tygodnia....
ostatnio jednak z winy poczty-polskiej (a w przypadku expresu pocztexu) paczki idą dlugo... więc nie polecam wysyłki expresem, tylko priorytetem. Priorytety rzadziej są brane pod cło....
Czy moglby mi ktos wypisac jakie by byly koszty itp po kolei sprowadzenia ze stanow 66rc3 (899$) nigdy nieczego niesprowadzalem ze stanow macie moze jakies rady co i jak bo z tego belkotu na goze to malo co czaje jakby ktos mogl podac cene ile mniej wiecej sprowadzenie takiej 66 by wyszlo w zl czyli 2300 z przesylko place +....
MaxDamageDA - Dobrze powiedziane.. Znam przypadek (znajomy) wymyślił że bedzie sprowadzał amory z USA.. Chodziło o chyba dorado.. Sprowadził, zapłacił cło i jak przeliczylismy, to zaoszczędził/zarobił 100zł...
Tak jak było wspomniane wcześniej - najlepiej mieć "kogoś" tam w USA czy Kanadzie, komu przelejemy pieniążki (koszt ok 150 zł) i ta osoba kupi, potem wyśle to nam do naszej pięknej ojczyzny
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
To dajmy na to że rower kosztuje 2000$,sprzedający wysyła na cały świat...ile w przybliżeniu wyniosą wszystkie koszty z dostarczeniem roweru pod drzwi domu??
Czy jesli zadeklaruje ze w paczce jest przedmiot o wartosci mniejszej niz 45$ a moj amorek bedzie w blocie(uzywka) to jest wieksza szansa na niezaplacenie cla? No i jesli celnik bedzie mial dobry dzien?
Czy wysylanie kasy przez PayPal do sklepu w USA kosztuje tyle co przelew?
Napiszcie po kolei co sklada sie na to zeby miec jak najwieksza szanse na niezaplacenie cla i wszystkich oplat.
A czy jest jakis podatek ktorego nie da sie ominac? Chodzi o to ze niewazne co to jest ile warte itd. wazne ze jest i dlatego walna podatek?
ps. Jak myslicie oplaca sprowadzac Nixona za 215$ ???
Marciodigi fal ci link mysle ze ja i pare osob wystarczajaco rozwialismy wszelkie watpliwoci w roznych tematach, Na pewno sie opłaca biorąc pod uwage jego pracę i cene w pl za amor wychodzi i 500 zl nie cale no to daj spokoj .
Najlepiej zeby Ci ktos tam przepakowal i wyslal polamerem to bedziesz mial szybko i pewnie bez zbednych oplat
A czy w tym sklepie Jensonusa.com przepakowali by to i wyslali Polamerem, czy tylko wysylaja tym co tam napisali?
Bo jesliby sie zgodzili na Polamer to moze on by to przepakowal jak bardzo poprosze?
Marcio nie sadze zeby im sie chcialo dla nich to bardzo nie wygodne bo do palmeru trza jechac i nadac. a tak jak oni wysylaja po stanach to kurier sam do nich przyjezdza po rzeczy
Jeżeli chodzi o cło to nie ma jednej taryfy celnej na wszystkie części i akcesoria rowerowe. np : rowery to 14% a niektóre części to 4%. Na buty i rękawiczki to jeszcze inna taryfa w zależności od materiału. Tutaj znajdziesz wszytskie aktualne taryfy celne : http://www.mf.gov.pl/index.php?const=2
Wątpie żeby jakaś firma w USA zgodziła się na przepakowanie towaru i wysłanie do
firmy transportowej typu POLAMER. Jeżeli zamówisz coś drogiego to prawdopodbnie będziesz chciał ubezpieczyć przesyłkę, wtedy musisz podać wartość. Wszystkie paczki o wartosci powyze 45 EUR euro podlegaja odprawie celnej.
Warto przeliczyć wszytskie koszty przed zakupmem w razie gdybyś musiał zapłacić Cło, Vat i za odprawę celną.