Na jakiej wysokości obiciąć rurę sterową?
Na jakiej wysokości obiciąć rurę sterową?
Na jakiej wysokości mam ją obciąć? na równo z mostkiem czy musi być obcięta trochę niżej? I czy musi być idealnie prosto obcięta ? :P mam zamiar ciąć gumówką więc tak dokładnie prosto mi nie wyjdzie, będzie to później w czymś przeszkadzało?
Zależy ile masz podkładek... Ja bym dał z 2cm podkładek, albo przynajmniej 1,5cm pod mostek i uciął z 1mm pod górną krawędzią mostka. Im lepsza sterówka, tym łatwiej sprzedać amor. Tylko za długa to też.. komicznie wygląda :P Lepiej by było odbiąć na prosto, ale mała krzywizna nie powinna przeszkadzać.
-
- Kontakt:
1) Daj sobie 1,5-2 cm podkładek pod mostek - jak będziesz miał za wysoko, przełożysz je sobie nad mostek. W ten sposób będziesz miał jakąś regulację => łatwiej dojść do idealnego położenia
2) Docinasz tak, żeby rura kończyła się ok. 1-3 mm poniżej krawędzi mostka.
3) Staraj się prosto - nie musi być idealnie, ale do prosto uciętej rury łatwiej wbić prosto gwiazdkę. Po cięciu sfazuj sobie lekko zewnętrzne krawędzie pilnikiem, coby mostek gładko wchodził.
4) Dłuższa rura => łatwiejsza sprzedaż. Więc przyjmij minimum 200 mm dla jednopółki (wystarcza praktycznie do każdego roweru)
2) Docinasz tak, żeby rura kończyła się ok. 1-3 mm poniżej krawędzi mostka.
3) Staraj się prosto - nie musi być idealnie, ale do prosto uciętej rury łatwiej wbić prosto gwiazdkę. Po cięciu sfazuj sobie lekko zewnętrzne krawędzie pilnikiem, coby mostek gładko wchodził.
4) Dłuższa rura => łatwiejsza sprzedaż. Więc przyjmij minimum 200 mm dla jednopółki (wystarcza praktycznie do każdego roweru)
zanim obetniesz przymierz ze 3 razy i zaznacz, wyraznie zeby nie bylo nieszczesciaqwerty1 pisze:Na jakiej wysokości mam ją obciąć? na równo z mostkiem czy musi być obcięta trochę niżej? I czy musi być idealnie prosto obcięta ? mam zamiar ciąć gumówką więc tak dokładnie prosto mi nie wyjdzie, będzie to później w czymś przeszkadzało?

sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna