Największe kłamstwa w historii ludzkości

szele
Kontakt:

Post autor: szele »

Steel co do indokrynacji i narzucania religii :

narzucaniem mozesz rownie dobrze okreslic to ze karzesz w przyszlosci swojemu dziecku chodzic do szkoly bo tak trzeba bo to pomoze w przyszlosci itp

jezeli jestes ateista to zapewne nawet nieswiadomie zaszczepisz w dziecku poglady o takim zabarwieniu taka juz natura dziecka ze chlonie i nasladuje bodzce z otoczenia

swoja droga moi rodzice dali mi wolna reke gdy doroslem (czyt. wiek 15 lat) co do pogladow i religii i pomimo tego ze identyfikuje sie z chrzescijanstwem sadze ze jestem osoba o charaktere indywidualisty i bylbytm w stanie zmienic pogladu gdybym uznal je za sluszne i tu pytanie czy to ja tylko jestem na tyle trzezwo i abstrakcyjnie myslacy czy jednak wszyscy ?

co do atakow na wtc kilka faktow jest ciekawych ale zbyt malo jest potwierdzen i odwolan, np. bin laden ot tak sobie 11 wrzesnia byl tu i tu schowany przez usa i jak ja mam w to uwierzyc ? bardziej wierze nagraniu ktore pokazywalo swojego czasu bin ladena ktory bardzo chwalil zamachy nie zmienia to faktu ze wtc jest bardzo zagadkowe
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

co byscie mnie nie zrownali z ziemia to mowie odrazu ze sam przyznaje ze duzo w filmie niedomowien itd ale sam zamach na wtc mysle ze jest przedstawiony dosc dobrze, podobnie pentagon, jedna wielka farsa... co do czesci o chrzescijanstwie to nie znam dobrze faktow wiec nie potrafie okreslic czy jest to prawda. co do stworzenia jednego wielkiego narodu (na calej ziemii) to juz kiedys cos o tym slyszalem, tylko wydaje mi sie ze to nie przejdzie.
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

szele pisze:jezeli jestes ateista to zapewne nawet nieswiadomie zaszczepisz w dziecku poglady o takim zabarwieniu taka juz natura dziecka ze chlonie i nasladuje bodzce z otoczenia
Ale nieswiadomie, a swiadomie i z zamiarem to duza róznica. Co wiecej dziecko nie bedzie czuło z twojej strony presji i jeśli jestes dobrym rodzicem bedzie wiedziec, ze ma wolna wole w tej kwesti .
szele pisze:narzucaniem mozesz rownie dobrze okreslic to ze karzesz w przyszlosci swojemu dziecku chodzic do szkoly bo tak trzeba bo to pomoze w przyszlosci itp
Róznica jest taka, ze Religia to z reguł zbiór reguł i nakazów czyli raczej ograniczenie dla dziecka (nie ważne czy w negatynym sensie czy pozytywnym) kiedy chodzenie do szkoły to jakby nie patrzec dobra opcja by:
1. Posiadło chociaz szczątkową wiedze
2. Socjalizowało sie z równiesnikami
3. Zdobyło w przyszłosci prace
4. Mogło znaleść swoją pasje (wiem, ze to u nas akurat nie dziala ale nie uzywajmy jako przykładu kaliekiego systemu edukacji)
Steel
Kontakt:

Post autor: Steel »

Wszystko było by dobrze gdyby chrześcianie przestrzegali 10 przykazań ( w sumie są to bardzo uniwersalne normy moralne ). Tylko trzeba by wywalić tą całą otoczkę oszustów i kłamców i jakimś cudem przekonać chrześcian by przestrzegali tych 10 przykazań ( norm moralnych ).
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

To jest religia wiary a nie doświadczenia !! Jak ktoś powie że idziesz do nieba to ludzie wierzą w to i nie rozkminiają czy niebo istnieje !!

Nigdy nie będzie dobrze jeśli cały tydzień możesz grzeszyć a następnie w niedziele klękasz ,spowiadasz się ,10 marysiek i jesteś cacy do następnej niedzieli...to w człowieku musi być dobro i miłość a nie w regułkach szeptanych mechanicznie na mszy...

skoro Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo to znaczy że sam był mocno niedoskonały...nauka kościoła ma 2000 lat a człowiek biega po ziemi od milionów...itd itp..te 10 prostych zdań w Azji znali od tysięcy lat...co widać i czuć na każdym kroku. Kto był to doświadczył szacunku do istot żywych który przejawia się nawet u małych dzieci, robaczek mały ma takie same prawa do życia jak człowiek...

dobra bo zaczynam sie zagłębiać w tematy ciśnieniowe...

...oddech podstawą egzystencji...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
wiecio
Kontakt:

Post autor: wiecio »

Jeżeli kogos zainteresowała część o WTC to tutaj podaje link do filmiku poświęconemu wyłacznie temu zagadnieniu który zawiera więcej wyjaśnień i szczegółów http://www.maxior.pl/film/48814/11_wrze ... odne_fakty
prawdziwy biker pierdzi przy sikaniu i sika pod wiatr ;D
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

moim zdaniem katolicy przestrzegali by 10 przykazan czesciej i byliby bardziej "prawi" (?) gdyby kosciol byl mniej tolerancyjny czytaj bardziej ortodoksyjny czyli mial taki charakter jak do niedawna we wloszech czy w meksyku np.

unowoczesnianie kosciola na sile moim zdaniem nie jest zbyt dobre w skutkach

z kolei muzulmanie i zydzi niezby unowoczesniaja swoja religie przez co ich zycie w praktyce calkowicie podporzadkowane jest religi ;) ze skrajnosci w skrajność
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Jakie musieli mieć piękne życie Indianie nim spotkali białe twarze...albo ile radości czerpali Afrykańczycy nim do brzegu dobiły Europejskie statki...

..Radykalizm kościoła nie uchroni go przed zadawaniem pytań bez odpowiedzi, ta religia to czysta polityka tylko że przez wieki ludzie byli tępi z braku wiedzy i dali się manipulować,a dziś oczekują prawdy. To właśnie brak postępowości i zacofanie w wysokich kręgach władz kościelnych doprowadziło do odwrotu ludzi od kłamliwej nauki. Jak można pojechać do Afryki gdzie AIDS ma zrudło i powiedzieć tym biednym ludziom że prezerwatywa jest bee ?? Albo błogosławić faszystowskie wojska ruszające do walki w Europie ? Przez wieki wyzyskiwać biednych ludzi pobierając dziesięcinę,manipulować życiem politycznym wielu mocarstw,zatajać wiedzę aby łatwiej było trzymać ludzi w głupocie. Przez to że się nie przyznali do błędów stracili wiarygodność bo dziś można wszystko sprawdzić i nie da sie ludzi ogłupiać non stop.

..palenie na stosie to czysty objaw tolerancji, miłosierdzia i szacunku do życia ludzkiego...

nie potrafię mieć szacunku do tak krwawej religii !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ODPOWIEDZ