Haki w kross sign fr2

arras56
Kontakt:

Haki w kross sign fr2

Post autor: arras56 »

Witam mam signa i wielki problem bardzo często łamią mi sie haki przerzutki a wiadomo ze to nie jest tania rzecz. Co zrobić aby sie te haki tak często nie łamały jak ktoś ma jakiś pomysł to bardzo prosze o pomoc bo niedługo zbankrutuje.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Hej
Sam miałem ten problem, istnieją dwa wyjścia:
- zamówić wzmocniony hak - z twardszego stopu (ktos tym handlował na Allegro, chyba coś o nazwie NewCountryBikes)
- wymienić przerzutkę i manetkę Sram-a na szosową przerzutke tylną np. SORĘ plus montaż napinacza na zębatke korby (jeden blat)
Mi to drugie rozwiązanie pomogło i od długiego czasu mam spokój.
Pozdrawiam
arras56
Kontakt:

Dzięki a musze zmieniac takrze manetke czy wystarczy tolko załorzyć sore
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Niestety musisz również zmienić manetkę (koszt około 70 zł), ale moze spróbuj pierwszego wariantu i zakup ten wzmocniony hak do przerzutki. Firma o której pisałem jest sprawdzona i bardzo solidna. Z tego co pamiętam hak kosztował około 40 zł. Namiary znajdziesz tutaj: http://www.ncb.com.pl/my.htm
arras56
Kontakt:

A jaki napinacz proponujesz bo niebardzo sie znam?? Co sądzisz o tym http://allegro.pl/item310038871_napinac ... h_bop.html
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Ja Ci powiem tak: Przy kupnie mojego signa nie raz słyszałem o tech hakach. Wiedziałem, że nie są super i zrobiłem inaczej, niż mówi snizy. Jego drugi sposób jest dość kosztowny - ok 200zł. Ja poszedłem do frezera, dałem mu stary hak, dorobił mi nowy ze stali za 40 zł i już więcej się nie łamie. Jest to o wiele tańsze rozwiązanie, które załatwi sprawę. Przy tym co mówi snizy, właściwie wytrzymałość haka nie poprawia się, tylko napęd się zmienia, i hak jest mniej obciążony, jednak dalej może się złamać. Idź lepiej dorób nowy hak u frezera i masz spokój na lata ;]
ODPOWIEDZ