Livebox tp ?

adrian99
Kontakt:

Livebox tp ?

Post autor: adrian99 »

witam
tak sie stalo że mam 2 kompa w domu. czyli jeden stacjonarny i jednego laptopa. posiadam neostrade i chcialbym rozdzielic neta zebym mial go rowniez na laptopie i tu moje pytanie czy livebox daje rade? jaki ma zasieg? bez problemu "pokona" sciane? :roll: prosze rowniez o komentarze wlascicieli box'a.
dzieki pozdrawiam 8)
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

da rade, jednego kompa podlaczas do liveboxa kablem, drugiego jesli top laptop ktory posiada wifi ti wystarczy
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

adrian99 Ello ziomal... Da radę, nawet kabla nie trzeba.. Oczywiście po instalacji..
U mnie z racji małego zaludnienia nawet klucz wep zlikwidowałem i łączę się wszystkim..
Mi firmowy LiveBox (czyli sagem) ogarnia 2 piętra, ale w brew pozorom można podpiąć zewnętrzną antenę kierunkową, czy też dookólną.. Szczyt techniki to nie jest, są rutery (np linksys) o wiele lepsze, ale daje rady..
Był okres kiedy się wieszał i trzeba było robić restart co jakiś czas.. Ale po instalacji nowego softa jest na razie spokój ..

Jak coś służę radą, bo w miarę znam to "cuś"
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ale z liveboxem jest sporo problemów. Jednak skonfigurowanie prawdziwego routera daje wiecej opcji i mniej kłopotów. Mysle, ze jak dozbierasz jakies 70-80zl do jakiegos linksysa to cie nie zabije.
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

niekupuj tego !! miałem to i dramat, teraz mam linksys i good :) polecam
adrian99
Kontakt:

czyli jezeli mielibyscie do wyboru ruter czy livcebox o ruter wygrywa?
AdamekZ
Kontakt:

Post autor: AdamekZ »

adrian99 dokładnie tak......... sieć bezprzewodowa działa dość dobrze w livebox'ie tylko z dołączoną kartą usb. w przypadku wbudowanych w laptopy to raz działa, raz nie.... i nie wiem czy to od pogody, wilgotności powietrza, czy innego badziewia tak się dzieje (i nie ważne czy stoi zaraz obok rutera, czy na piętrze).
Jedyną zaletą tego złomu jest to, że jest to własność tepsy, i jeśli coś się z nim stanie nie z twojej winy, to nie musisz płakać, że straciłeś kilka stów :mrgreen:
Najlepszy trik: Dziobak ;) |..|
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
adrian99
Kontakt:

no to mnie przekonaliscie:) dzieki kupuje ruter;] pozdro
kuzyn_pit
Kontakt:

Post autor: kuzyn_pit »

ja mam live boxa podzielonego na 3 lub 4 kompy... smiga nawet w miare... z tymże 1 komp podłączony przez kabel a trzy pozostale na zasadzie wifi a ta antena wifi sagema ma slaby zasieg... wifi przez lapa w sumie nie wiem nie sprawdzalem.. ale np teraz łącze sie poprzed adapter wifi pod usb kupiony na allegro za kilka dych i smiga miod malina...
Rower bedzie dla mnie ważny do końca świata i jeden dzien dłużej =)
gg->1522648<-
ODPOWIEDZ