Siema, mam pytanie do was o avida juicy three, macie jakieś doświadczenia z tym hamulcem?
Jak jest z jego awaryjnością ewentualnie zapowietrzaniem się? Jestem początkujący i nigdy nie miałem styczności z hydraulikami. Z tego co sie zorientowałem to najtańszy avid juicy i czy można jego pracę porównać w jakikolwiek sposób z avidem bb7(+jakaś porządna klamka), który jest mechanikiem?
Ja jezdze na Juicy 3 i jestem bardzo zadowolony, ze 2 razy mi sie troche zapowietrzyl hampel jak kolo zdojolem i klamke zacisnolem ale pojezdzilem pohamowalem i juz ok. Polecam te hamulce.
Te hamulce to prawie to samo co Juicy 5 i 7. Taka sama siła hamowania,tylko nie mają takich samych regulacji. Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony. Za tę cenę poleca m.
dzisiaj zauważyłem u kolegi że w klamce u tego avida wylatuje mu taki bolec co przytrzymuje tą dźwignie klamki. dzwoniliśmy do harfy czy mają takie i facet powiedział "nie mamy na magazynie ale dało by sie coś uzgodnić" i rzucił słuchawką
Ja mam w dwóch rowerach Juicy 3 w HT i zjazdówce, ani razu nie brakowało mi siły hamowania (tarcza w HT 203/185 a w fullu 2 x 203) Jest to po prostu uproszczona wersja 5tek i działają bardzo podobnie. Jak masz do wyboru bb7 i juicy 3 to zdecydowanie bierz 3ki. Jedyny problem jaki miałem to w jednym z hamulców wpadała mi klamka, ale po przelaniu już było oki (penie miał fabrycznie zamoło płynu i się zapowietrzał.
W sztywniaku mam je ponad rok i raz je przelewałem, w zjazdówce z jakieś 4miechy i nic z nimi nie robiłem.