Który damper wybrać ??

Jony
Kontakt:

Który damper wybrać ??

Post autor: Jony »

Elo... Chciałbym poznać wasze zdanie który z tych trzech damperków jest najbardziej godny uwagi (praca, wytrzymałość)...

Manitou Swinger 6way

Fox DHX 5.0

Marzocchi Rocco RC World Cup
ADDyFG
Kontakt:

Post autor: ADDyFG »

moi dwaj kumple maja swingery 6-way i super pracuja w porownaniu do mojego metela rp, fajnie im wybieraja i regulacja latwo dostepna, nie trzeba miec kluczy zadnych...2kumpel kupil niedawno tego swingera i dal w jakiejs promocji 800zl z groszami wiec cena super jak za ten damper<kupiony jakis czas temu przez i nnego kumpla 1600czy 1400zl kosztowal>

o2pozostalych nie wiem nic, nikt ze znajomych nie ma
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jony swinger 6 way problematycznie sie ustawia i co prawda nowe sa duzo lepsze od starych ale nikt nie robil porównania z damperami wyzszej klasy wlasnie ze wzgledu na "renome" starej 6tki.

DHX najbezpieczniejszy, Rocco czasem sie psuje ale za to nawet szympans by umiał go ustawić. Jest bardziej MIENTKI ;) od dhxa w pracy. Do stricte dh polecany jest niby roco ale mam obiekcje. Zwłaszcza, ze marz ma ciezkie spręzyny. Bierz dhxa albo zakrec sie za nowym Vividem.

Quniik edycja specialnie dla ciebie ;) Zreszta ja mature mialem nie w polskim jezyku wiec mam wymówke :P
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

chyba BARDZIEJ MIEKKI Spaced
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

Jony osobiście mam 6waya z 2004 roku z tego co mi wiadomo miały one wadę fabryczną związaną z ustawieniem odbicia chyba, ogólnie 6 waya nie jest tak łatwo ustawić i trzeba troche wprawy. Jak jest z nowym X6 to nieiwem więc sie nie wypowiem. Co do Foxa nie mam nic do powiedzenia, wydaje mi sie że ma dużo łatwiejsze do opanowania regulacje. O Roco też sie nie wypowiem bo stycznosci nie miałem jeszcze z nim ale na mtbr. com zebrał świetne opinie w których mozna przeczytać miedzy innymi to co napisał Spaced.

ADDyFG do regulacji 6waya potrzebny jest imbus... więc nie wprowadzaj ludzi w błąd
ADDyFG
Kontakt:

Post autor: ADDyFG »

gwarek pisze:ADDyFG do regulacji 6waya potrzebny jest imbus... więc nie wprowadzaj ludzi w błąd
-od roku 2006 wszystko mozna recznie wyregulowac, bo tam gdzie miales wczesniej miejsce na imbus jest wypustka splaszczona i reka krecisz, z boku to pokretlo, awlasciwie wszystkie widac jakby odwrocone 'T' i bez imbusa regulujesz...

....wiec nie wprowadzaj ludzi w blad bo masz starego w ktorym tego rozwiazania jeszcze nie bylo.
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

ADDyFG przepraszam...
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

Jony pisze: Elo... Chciałbym poznać wasze zdanie który z tych trzech damperków jest najbardziej godny uwagi (praca, wytrzymałość)...
Manitou Swinger 6way
Fox DHX 5.0
Marzocchi Rocco RC World Cup
powinienc napisac do czego ci ten damepr, gdzie go miescisz , jak bedziesz wykorzystywac i czego oczekujesz.

Ze wzledu na koszty serwisu to chyba roco i manitka beda najlepsze :|
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
koleś
Kontakt:

Post autor: koleś »

a do jakiej ramy ma być ten damper?
ODPOWIEDZ