Który damper wybrać ??
Który damper wybrać ??
Elo... Chciałbym poznać wasze zdanie który z tych trzech damperków jest najbardziej godny uwagi (praca, wytrzymałość)...
Manitou Swinger 6way
Fox DHX 5.0
Marzocchi Rocco RC World Cup
Manitou Swinger 6way
Fox DHX 5.0
moi dwaj kumple maja swingery 6-way i super pracuja w porownaniu do mojego metela rp, fajnie im wybieraja i regulacja latwo dostepna, nie trzeba miec kluczy zadnych...2kumpel kupil niedawno tego swingera i dal w jakiejs promocji 800zl z groszami wiec cena super jak za ten damper<kupiony jakis czas temu przez i nnego kumpla 1600czy 1400zl kosztowal>
o2pozostalych nie wiem nic, nikt ze znajomych nie ma
o2pozostalych nie wiem nic, nikt ze znajomych nie ma
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
Jony swinger 6 way problematycznie sie ustawia i co prawda nowe sa duzo lepsze od starych ale nikt nie robil porównania z damperami wyzszej klasy wlasnie ze wzgledu na "renome" starej 6tki.
DHX najbezpieczniejszy, Rocco czasem sie psuje ale za to nawet szympans by umiał go ustawić. Jest bardziej MIENTKI
od dhxa w pracy. Do stricte dh polecany jest niby roco ale mam obiekcje. Zwłaszcza, ze marz ma ciezkie spręzyny. Bierz dhxa albo zakrec sie za nowym Vividem.
Quniik edycja specialnie dla ciebie
Zreszta ja mature mialem nie w polskim jezyku wiec mam wymówke :P
DHX najbezpieczniejszy, Rocco czasem sie psuje ale za to nawet szympans by umiał go ustawić. Jest bardziej MIENTKI

Quniik edycja specialnie dla ciebie

Jony osobiście mam 6waya z 2004 roku z tego co mi wiadomo miały one wadę fabryczną związaną z ustawieniem odbicia chyba, ogólnie 6 waya nie jest tak łatwo ustawić i trzeba troche wprawy. Jak jest z nowym X6 to nieiwem więc sie nie wypowiem. Co do Foxa nie mam nic do powiedzenia, wydaje mi sie że ma dużo łatwiejsze do opanowania regulacje. O Roco też sie nie wypowiem bo stycznosci nie miałem jeszcze z nim ale na mtbr. com zebrał świetne opinie w których mozna przeczytać miedzy innymi to co napisał Spaced.
ADDyFG do regulacji 6waya potrzebny jest imbus... więc nie wprowadzaj ludzi w błąd
ADDyFG do regulacji 6waya potrzebny jest imbus... więc nie wprowadzaj ludzi w błąd
-od roku 2006 wszystko mozna recznie wyregulowac, bo tam gdzie miales wczesniej miejsce na imbus jest wypustka splaszczona i reka krecisz, z boku to pokretlo, awlasciwie wszystkie widac jakby odwrocone 'T' i bez imbusa regulujesz...gwarek pisze:ADDyFG do regulacji 6waya potrzebny jest imbus... więc nie wprowadzaj ludzi w błąd
....wiec nie wprowadzaj ludzi w blad bo masz starego w ktorym tego rozwiazania jeszcze nie bylo.
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
powinienc napisac do czego ci ten damepr, gdzie go miescisz , jak bedziesz wykorzystywac i czego oczekujesz.Jony pisze: Elo... Chciałbym poznać wasze zdanie który z tych trzech damperków jest najbardziej godny uwagi (praca, wytrzymałość)...
Manitou Swinger 6way
Fox DHX 5.0
Ze wzledu na koszty serwisu to chyba roco i manitka beda najlepsze

sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna