Siema!!! Zackiekawilo mnie co sadzicie o nowych RST Storm i R1. Wygladaja ciekawie i cena tez jest ciekawa... Ja bym sie obawial wytrzymalosci ale moze sie zmienili... :P Tu jest link do nowych amorkow. http://www.velo.com.pl/www/produkty.php ... =1&id=1632
Co o tym sadzicie?
hehe ta 2polka normalnie jak 888:) nie no amory nawet ladnie im wyszly biorac pod uwage cene teraz trzeba poczekac na opinie ale mysle ze sa lepsze od wczesniejszych rocznikow chodzi mi tu o cala kolekcje:)
babolfr czolowa firma to rst w latach 90 bylo potem sie na tani shit nastawili chociaz i te lepsze nie dochodzily do polski bo firma velo nie sprowadzala, teraz moze technicznie nie dogonia reszty chociaz kto wie
może mi się zdaje... ale widzę dużo podobieństw do manitou ... :>
1. 2półka RST ma półki jakby z mojego travisa wyjąć
2. pokrętło w RST jest takie samo jak w intrinsicu
3. RST STORM ma taką samą koronę jak stance flow
4. kolor lagów jak w manitoru 2007
5........ i tak dalej
Powiem szczerze ze sprawdzajac działanie tej dwupółki za 1000 zeta (nie wiem która to) dosyć czuły jak na rst. (sprawdzane w warunkach sklepowych uginane ręką, oparte o nogi
Jak dla mnie to za dużo plastiku w tych amorach...
bez przesady.. ta dwupółka wygląda całkiem interesująco, a cena stąd właśnie niska że RST nie ma takiej rzeszy uzytkowników jak reszta producentow, pewnie też dlatego że montują badziewie do rowerów z hipermarketu. Kurde no nie mozna zapominac o sigmie xl :P
Nic nie sądzę. Jak pojeżdżę to będę mógł coś powiedzieć. Za dawnych czasów RST też było bardzo niedoceniane, a okazał sie jednym z najlepszych 80 mm widelców do xc. Nie ma co sądzić po obrazkach, żadnych błędów konstrukcyjnych na takim zdjęciu nie widać
Wszystko sie okaze podczas uzytkowania. Ciekawe kto to kupi. Mam nadzieje ze do wakacji ktos to przetestuje bo sie szykuje po wakacjach na nowgo amora.