Jaka najlepsza rozgrzewka ??

ziutek dh fr
Kontakt:

Jaka najlepsza rozgrzewka ??

Post autor: ziutek dh fr »

Pisac jak i jakie ciwczenia wykonujecie na zawodach na rozgrzewke z samego ranna:)
BopLight AminoStar Team ŚwidnicA
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Z tego co widzialem to bardzo popularne sa kolowrotki do tyłu przy drzewie przed startem :lol: .
A tak powaznie to moim zdaniem trzeba sie porzadnie porozciagac i jakies cwiczonka na wszystkie partie miesni "na lekko" zrobic
http://www.endura.pl
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

ogólnie ważne żeby ścięgna rozciągnąć ... nadgarstki/ skretosklony /pare przysiadow/ ogolnie powinno sie cwiczyc / i jak cie skurcze łąpią to np brak magnezu( cocacola,redbull i inne kofeinowe napoje wypłukują z organizmu magnez! w aptece po okolo 10 zł jest w tabletkach...
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

polecam cos takiego jak MagnefarB6, tablety z magnezem, wystarczy 2 x dziennie i uzupelnia niedobory. cena kilkanascie zl.
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

100g 40% c2h5OH i jesteś rozgrzany. :-D
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

hahaha bodzio2k ma racje bania kazdego rozgrzeje :P nie no serio to spisz ile wlezie potem wstajsz idziesz sie odlac patrzysz na rower i sie rozgrzewasz hehehehe

serio to sie rozciąganie i jeszcze raz Rozciąganie zaspanych mięśni rozgrzać przed jazda :) POzdrawiam
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

ogólnie to rozruszanie czego sie da, jakieś przeciągnięcia, się, skłony, rozciągnięcia, w sumie nic konkretnego nie mam na myśli no ale ćwiczenia tego typu każdy zna i moze sobie sam porobić jak chce, ile chce...
http://dhcyc.pinkbike.com
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Ja tam sie nigdy nie rozgrzewam przed treningiem, a przed zawodami to nie wiem. Może to kwestia tego, że dojazd na miejscówe wystarczająco mnie rozgrzewa... Nie wiem. A jak już to tam palce czasem naciągne i nogi, czasem szyje a tak to nic więcej. Zapewne dobre będzie rozciąganie, jak na WF'ie ;]
Hec<JABIKES>
Kontakt:

Post autor: Hec<JABIKES> »

dobra wszyscy pitu pitu o rozciaganiiu a zapominacie o ważnej sprawie. aby rozciąganie było sukcesywne należy uprzednio odpowiednio rozgrzeć się. skippingi w miejscu, brzuszki pompki itd, ale tylko w ilosciach potrzebnych do rozgrzania a nei przepracowania miesni. wtedy mozna sie rozciągać. wiadomo skretosklony sklony itd itp, zreszta o forme powinno się dbać każdego dnia, tzn chocby jakies proste cwiczenia z rana...

Chyab tyle, pzdr.
tilk8
Kontakt:

Post autor: tilk8 »

Kurde - ale temat :P
Jak nie wiesz które mięśnie masz rozgrzać i jak, to może dobrym rozwiązaniem będzie symylacja jazdy ( bez roweru ).
A tak poważnie to ja telepie dłońmi i stopami, robie przysiady, skręty, skłony, energiczne podskoki ( tak by dotknąć kolanami klatki p. a piętami tyłka :)
A jeśli doświadczasz skurczy, to koledzy mają rację - magnez w tabletkach, ja polecam Zdrovit ( magnez + wit.C ) w tabletkach musujących.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=6753305
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Ja tam nie rozciagam sie przed jazda ani nic ;p potem jakos dziwnie sie czuje zmeczony i wszystko mnie boli ;p
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

crazy FR
Kontakt:

Post autor: crazy FR »

Ja radze sysematycznie ćwiczyć kilka razy w tygodniu wieczorkiem a przed zawodami powtarzasz ćwiczenia z treningu wieczornego i po kłopocie :D
ODPOWIEDZ