problem z wbiciem sterów w główke ramy
problem z wbiciem sterów w główke ramy
Siema! Mam problem natury technicznej. Kupiłem stery i coś nie za bardzo chcą wejsć w główke ramy. Próbuje oszlifowć z lakieru stery i wnętrze główki żeby było luźniej ale nie wiem czy to coś da. Mówcie jak wy rozwiązaliście problem sterów. Mowa tu o sterach zintegrowanych.
Za pomoc z góry dzięki
Za pomoc z góry dzięki
pierdolona emo moda
Zainwestuj 12 PLN. Idź do sklepu metalowego, kup pręt stalowy gwintowany średnicy chyba 2cm, do tego dwie nakrętki i dwie podkładki. Co otrzymujesz? Prasę do sterów. nakręcasz na pręt jedną nakrętkę, na nią leci podkładka, następnie miska sterów, pręt prze główkę ramy i od góry taki sam zestaw. Dwa płaskie klucze i wszystko ładnie i elegancko wchodzi na miejsce.
1 jaka masz rame
2 jakie masz stery
Narzedzia deseczka lub krocek drewniany szerszy niz srednica sterow
Mlotek ...
Sprawdz ktora miska jest gorna a ktora dolna. Odpowiednio naloz jedna miske na miejsce w ramie gdzie powinan byc umieszczona. Ustaw ja tak zeby byla rowno ustawiona. Poloz na niej deseczke i z wyczuciem puknij mlotkiem tak zeby rownomiernie zaczely wchodzic w glowke ramy. Wbijesz jedna miske, zrob to samo z druga
2 jakie masz stery
Narzedzia deseczka lub krocek drewniany szerszy niz srednica sterow
Mlotek ...
Sprawdz ktora miska jest gorna a ktora dolna. Odpowiednio naloz jedna miske na miejsce w ramie gdzie powinan byc umieszczona. Ustaw ja tak zeby byla rowno ustawiona. Poloz na niej deseczke i z wyczuciem puknij mlotkiem tak zeby rownomiernie zaczely wchodzic w glowke ramy. Wbijesz jedna miske, zrob to samo z druga
n0 ridE n0 fUN
Miski nie rozpadną się.
Ten patent z prętem działa, bo podobnie wyglądają profesjonalne prasy do sterów, tylko pręt jest krótszy i masz uchwyty by ręką(potrzeba 2 osób) kręcić a nie kluczami (wystarczy 1 osoba).
Co do wbijania deseczką, to czasem idzie łatwo, czasem nie, po za tym jest to trochę bardziej niebezpieczna metoda, bo można rozbić główkę.
Ten patent z prętem działa, bo podobnie wyglądają profesjonalne prasy do sterów, tylko pręt jest krótszy i masz uchwyty by ręką(potrzeba 2 osób) kręcić a nie kluczami (wystarczy 1 osoba).
Co do wbijania deseczką, to czasem idzie łatwo, czasem nie, po za tym jest to trochę bardziej niebezpieczna metoda, bo można rozbić główkę.
ja tez zawsze wbijam za pomoca mlotka i deseczki
najlepiej robic to w dwie osoby jedna trzyma rame tak zeby glowka ramy opierala sie cala powierzchnia dolna o jakas deske polorzona np. na jakims stolku a od gory ster deska i mlotkiem delikatnie i rownomiernie jak juz wejdzie to rame odwrotnie jeden trzyma drugi wbija stery ta sama czynnosc i gotowe...jeszcze nigdy mi sie nie rozwalily stery ani rama...
najlepiej robic to w dwie osoby jedna trzyma rame tak zeby glowka ramy opierala sie cala powierzchnia dolna o jakas deske polorzona np. na jakims stolku a od gory ster deska i mlotkiem delikatnie i rownomiernie jak juz wejdzie to rame odwrotnie jeden trzyma drugi wbija stery ta sama czynnosc i gotowe...jeszcze nigdy mi sie nie rozwalily stery ani rama...
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
Młotek to podstawa, można budować i niszczyć, człowiek wymyślił go długo przed kołem więc opieraj się na doświadczeniu przodków;]
A tak serio do młotka i deski zawsze dodaje parę kołek od hantla (daj obojętnie co masz, byle twardego) które kładę pod drugą stronę główki tak aby przeciwny otwór główki leżał równolegle do podłoża - żeby nie uszkodzić ramy, zapobiegawczo. Ale robisz to na swoją odpowiedzialność.
A tak serio do młotka i deski zawsze dodaje parę kołek od hantla (daj obojętnie co masz, byle twardego) które kładę pod drugą stronę główki tak aby przeciwny otwór główki leżał równolegle do podłoża - żeby nie uszkodzić ramy, zapobiegawczo. Ale robisz to na swoją odpowiedzialność.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]