Siema, może ktoś ma jakąś złotą rade na cykanie w korbie. Korba to FSA Moto X a wkład suportu FSA Mega Exo. Cyka przy mocniejszym naciśnięciu na pedały. Na pewno nie są to pedały bo sprawdzałem inne i dalej cyka. Smarowałem, dokręcałem - korba i suport są nowe (jak cały rower) żadnych luzów nie ma. Jedyne co zauważyłem to jak nie dokręce śrub za mocno (ale wystarczająco mocno żeby wszystko się trzymało jak należy) korba cyka ciszej. Doprowadza mnie to do białej gorączki. Z góry dzięki za wszystkie rady.
HiPhO Tam się nie da wyrobić wielowpustu no chyba, że szlifierka kątową :P
JA mam korbę FSA Gap z pakietem MEga Exo i mam ten sam problem i nie wiem skąd sie bierze :/
Ja w swoim truvative przejechalem z 1km z niedokrecona korba i zakonczylo sie to wlasnie wyrobieniem wielowypustu- efekt byl taki, ze co jeden obrot korby cos cykalo
no widze, ze cos ruszylo w temacie. Wlasnie znalazlem jakies recenzje tego wkladu suportu i sie okazuje ze taka ma urode. Dupa, trzeba bedzie z tym zyc poki sie nie rozsypie. Dzieki za zainteresowanie sie postem
Możesz spróbować posmarować wielowypust klejem. Niewelka ilość. Takie cykanie może być spowodowane bardzo mały luzem. Klej uszczelni połączenie.
Patent jest taki, żeby stanąć na pedałach w takie pozycji jak się ląduje. Żeby klej pełnił jedynie rolę uszczelnienia.
Dobrze jest wybrać klej o niskiej temperaturze spalania. W razie potrzeby, przed zdjęciem korby podgrzać zapalniczką.
To nie korby ani os. Juz wiem ze to wklad suportu tzn. lozyska w nim znajdujace sie. Niestety mam 4 lata przerwy we wszystkich nowinkach technicznych i jak zobaczylem ten wklad to se pomyslalem: co u ku.... . Wklad wyglada mniej wiecej tak http://www.bikemannetwork.com/biking/p/COMPBBFSA/CR4555 to nie jest konkretnie ten model ale chodzi mi glownie o to czy da sie jakos wyciagnac z czegos takiego lozyska ??