ktory rocznik? bo jesli 2006 to sie nie da... trzeba wymienic tlumiki koszt ale rc2x to 900pln w gregorio a jesli 2005 to poszukaj bo bylo ktos nawet napisal poradnik ze zdjeciami jak zmienic skok w tlumikach ssv czy cos.... napisz do mnie swojego meila to Ci wysle go....
daj maila to Ci wysle wysunki budowy wersji 150 i 170mm
trzeba jedna podkladke w kazdej ladze przelozyc w inne miejsce, jak zobaczysz na manuale to od razu zajarzysz
w 888vf robi sie to tak ze rozkrecasz amor z pod sprezynek negatywnych wyjmujesz tuleje, dajesz je nad szprezyny, pod korki z gory i dziala elegancko i wykorzystuje cale 200 skou. przypuszczam ze w 66 bedzie tak samo:P
kaczor tychy kolego wyślij mi takze te rysunki, moj mail: damianhoma@o2.pl
a co do rocznika 2006 to chyba jednak jest mozliwosc regulacji skoro ja mam 66vf 2006 (oryginalnie 170) zmniejszony na... no wlasnie 135 mm (mialo byc 150) i takze ciekawy jestem jak sie zmienia ten skok.
el_dan jak chcesz zeby amor chodzi chujowo to se go napompuj, ja osobiscie jezdze na lekkim podcisnieniu. amora zalej MOTOREXem 5W chodzi plynniej niz na seryjnym 7,5W
siwy-84 weź po uwage, że wentyl puszcza tylko w jedną stronę powietrze, czyli jak amor się dosyć ugnie, i prostuje to tworzy się w nim podcisnienie i już nieługo będziesz w nim mieć powietrze:d
A moge go zalać castrolem 5W bo już taki kupiłem?? I ile tego oleju wlać (tyle ile zaleca producent 220ml??) I jeszcze dziś zobaczyłem są minimalne luzy, czy to może byc spowodowane tymże poprzedni właściciel używał hamulca?? i czy po wymienieniu ślizgów przez serwis tych luzów się pozbędę??
Nalałem 220 ml tak ak podaje producent ale mi sie zdaje że za duzo to jest ponieważ nie wykorzystuje całego skoku. Prosze o odpowedź czy tak powinno być czy troche go odlać
el_dan no jak czujesz, ze ci całym nie pracuje to odlewaj. To dość oczywiste. Tylko odmierzaj to bardzo dokładnie bo amor jest wrażliwy na małe zmiany.
no wlasnie wie ktos ile oleju lac do 66RC 2k5 170mm?
bo ja leje zawsze na oko tzn wlewam ok 200-210ml i odlewam az amor bedzie wykorzystywal 160mm skoku...
jak ktos ma zapisane gdzies ile tego oleju to niech napisze;)
pozdr
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645