Pytanie o Fox Rampage DH

qbator
Kontakt:

Pytanie o Fox Rampage DH

Post autor: qbator »

Czolem :D

Chce kupic sobie fullface'a Foxa Rampage i tu mam pytanko. Mam pelne zaufanie do tej firmy tylko niepokoi mnie w tym kasku to, ze jest dosyc mocno zabudowany,wyglada jak kiepsko wentylowany. Czy ktos w nim jezdzil i moze sie wypowiedziec? Bylbym dzwieczny :D pozdro

ps. chodzi dokladnie o ten kask :

http://www.hadronsport.com/product_info ... cts_id/505
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

może lepsze będzie giro remedy bo w tym się ugotujesz
qbator
Kontakt:

znalazlem recenzje na hcfr i według nich jest super i bardzo przewiewny...może ktoś jeszcze?:)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

qbator ogarniałem nowego speca devianta. Mysle, ze musisz zobaczyc jak to wyglada. Wiem, ze Airbike na dereniowej i SkiTeamna 17 stycznia maja te kaski to raczej nie bedziesz miał z Warszawy problemu.
qbator
Kontakt:

Spaced lookne zaraz, ale czy spec to jest firma,ktorej mozna powierzyc swoj leb ? :) sam nie wiem
Spaced
moderator
Kontakt:

Devian zbiera dobre recki, rampage mieszane ;) Do tego spec zawsze robil dobre buty i czasem niezłe rekawiczki wiec raczej mozna ;)

A kask jest super lekki i bardzo przewiewny. Chcialem sobie the sprowadzac ale po tym jak Devianta w rece miałem to powiem ci ze sie zastanawiać zaczynam.
qbator
Kontakt:

no ja wlasnie tez, dzwonilem do kumpla ktory pracuje w ski teamie i mowil ze zajebisty,ze sam by kupil, tylko ze skoro lekki i super przewiewny to moze byc tez delikatny,nie uwazasz? ostry dzwon w gorach...?:) no to mam zagwostke, roznica w cenie zadna...malowanie w czachy u speca zajebiste ale fox tez git...no w mORDE RATUNKU!!! teraz bede mial tak jak z kupnem spodni albo butow, 2 tygodnie przymierzania i nic mi sie nie podoba :P
Spaced
moderator
Kontakt:

qbator dobra szybkie ogarniecie i jednak lepiej go nie brac ;) - zle padowany i niemiłe gleby w nim sa - raczej do 4x i lekkiego fr. Moze rockgarden jeszcze oprócz foxa? Popularny kask za woda bardzo.
qbator
Kontakt:

heh no wlasnie tak mi sie wydawalo, chociaz wiesz, ja raczej amatorka totalna, nie zadne pro ,ale jak sie zdarzy gleba ,a zdarzy sie na pewno, to lepiej miec cos porzadnego na lbie;] rockgarden, pierwsze slysze, podejrzewam ze trzeba by sprowadzac? sluchaj jakbys ciagnal cos zza wody to bym sie podlaczyl moze? :roll:
Spaced
moderator
Kontakt:

qbator nastepna paczka niestety jeszcze troche. Na razie ida mi opony ale to juz w drodze. Potem zakupy to dopiero jak lista innych wydatków sie skonczy ;)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

qbator hej ja ma ten kask i polecam go w 100% . Długo się zastanawiałem jaki wybrać i zdecydowałem się na FOX-a. Już pierwszego dnia w górach przywaliłem dynią w drzewo tak że kilka sekund minęło nim zebrałem myśli... hehe jeśli chodzi o przewiewność to moim zdaniem jest super, wiadomo że nie ma co liczyć że się nie zgrzejesz ale to FF a nie xc orzeszek. Masa kasku jest tak rozplanowana ze nie czujesz jej na głowie i nie walczysz z nim, wyjmowane wkładki ułatwiają pranie,wymienne daszki,szybkie zapięcie trwałość to są jego zalety...

Polecam ten kask>
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Spaced
moderator
Kontakt:

Schodek a jak z widocznoscią? Porównać możesz to z czyms innym?
qbator
Kontakt:

Schodek no to niezla reklame zrobiles:) teraz jeszcze bardziej sie zagmatwalem heh....a powiedz mi czy cos mu sie po tym dzwonie stalo?
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Spaced widoczność spoko :roll: nie wiem czy jest większa niż w innych ale na bank wystarczająca aby odnalezć trasę przed sobą...

..aaa i jeszcze jedno !! wentylacja jest skuteczna na tyle że nie parują aż tak gogle,okulary jak moim poprzednim kasku . Bell >

qbator wiesz ja raczej nie zwracam przesadnej uwagi na ryski,sznyty,zadrapania....a jedyne co mu się stało to to mikro pajączek na lakierze. A przywaliłem z impetem w drzewo - naprawdę sporo czasu minęło nim się pozbierałem po glebie...i nie była to jedyna gleba w sezonie gdzie kask sie przydał :twisted:

polecam - 100% sprawdzony.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ODPOWIEDZ