Pompowanie OPON w DH..?
-
- Kontakt:
Jeśli chodzi o mnie to bardzo prosta sprawa. Zawsze w górach jak jest sucho i mam poniżej 3 bar to łapie kapcia, a taka zabawa mi sie nie podoba. Natomiast co do przyczepności to uważam ,że dobra opona to połowa sukcesu, ale tym zdaniem raczej niczego nowego do rozmowy nie wnoszę :PSpaced pisze:rav4868 a własnie czemu nie kombinować z ciśnieniem?
Aha a co do radykalnie niskiego ciśnienia na oponach dętkowych to : http://www.pinkbike.com/photo/1782049/
nie chciał bym się obudzić z czymś takim w locie :P
><)))'>
-
- Kontakt:
rav4868 to jakie ty masz obony i obręcze że zawsze łapiesz kapcia jak masz poniżej 3 barów ?? jak raz pojechałem na 2,5 bara to jechałem jak po lodzie pomimo tego że była "susza" ... Spróbuj jechać delikatniej ale jednak spuść przynajmniej do tych 2,5 barów a najlepiej do 2 ... wtedy zobaczysz naprawdę wielka różnice !!! jak dla mnie opony to więcej niż 50% sukcesów... Bez dobrych opon nie masz co myśleć o dobry czasie. Przecież to one cię trzymają na trasie w różnych warunkach !!
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
ad Zaborowski1 Tani zestaw: Sunrims Singe Track 26" i 24" , Maxxis High Roller 40a i ST(na tył), przód i tył 2,5
Tak wygląda ten zestaw jeśli chodzi o góry...
Co do suszy - a kto mówi ,że to są idealne warunki, wtedy to zawsze opony uciekają bo na trasie jest takie coś jak piasek na którym rowerek lubi się ślizgnąć.
Warto dodać ,że ważę 85kg bez ubrania na bike, i to nie jest nadwaga
Tak wygląda ten zestaw jeśli chodzi o góry...
Co do suszy - a kto mówi ,że to są idealne warunki, wtedy to zawsze opony uciekają bo na trasie jest takie coś jak piasek na którym rowerek lubi się ślizgnąć.
Warto dodać ,że ważę 85kg bez ubrania na bike, i to nie jest nadwaga

><)))'>
a ja sobie pompuje na suche ok 3 może trochę mniej niż 3 bary bo to nie tylko zależy od opon trzymanie ale tak ze od umiejętności technicznych ridera a i co do warunków śliskich to ok 2 bar a warunki mieszane hmm to tak pomiędzy najczęściej 2,5 bara
ale czym mniej tym sie lepiej papeć trzyma gleby ale zwiększone ryzyko na złapanie Snake a jak każdy wie to nie jest to za bardzo przyjemne szczególnie jak sie śmiga w górach...ciężko znaleźć optimum musisz sam sprawdzić jak ci sie najlepiej trzyma papec i jak ci sie najlepiej śmiga bez usterek i sam wywnioskujesz
no a tak poza to każdy jeździ jak chce i robi co chce wiec każdy ma podzielne zdanie ! dla każdego coś innego

no a tak poza to każdy jeździ jak chce i robi co chce wiec każdy ma podzielne zdanie ! dla każdego coś innego

Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
rav4868
1. Jak kiedys usłyszałem od pewnego zawodnika - trzeba umieć jeździć to sie dętek nie przebija.
2. Joe's No-Flats i nigdy sie nie przebija - nawet jak po gwozdziach jeździsz.
Zreszta na forum byla rozmowa o substytutach nawet. Wystarczy poszukać. Ja na no flatsie przed przesiadka na ust jezdzilem i nie było szans na przebicie. Mogłes ostro pocentrowac obrecz, a detki przebic nie mogłes.
1. Jak kiedys usłyszałem od pewnego zawodnika - trzeba umieć jeździć to sie dętek nie przebija.
2. Joe's No-Flats i nigdy sie nie przebija - nawet jak po gwozdziach jeździsz.
Zreszta na forum byla rozmowa o substytutach nawet. Wystarczy poszukać. Ja na no flatsie przed przesiadka na ust jezdzilem i nie było szans na przebicie. Mogłes ostro pocentrowac obrecz, a detki przebic nie mogłes.
Kurcze to ja jakiś jestem dziwny....snejka złapałem ostatnio 2 lata temu, hym...a wiele tygodni w górkach siedze w sezonie...widamo że sie trafić może ale jak regularnie ktoś łapie to znaczy że jakieś błędy solidne robi albo ma zle dobrany zestaw w kole.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
KefirQn obręcz - opona ( cienka ścianka)
rav4868 no w końcu się kolega na rower rusza
to możesz sobie sprawdzić jak się na mniejszym ciśnieniu będzie śmigać i dac relację....twarde bicie już masz opanowane. teraz czas na miękkości i kupę radości..
...doświadczenie poparte praktyką...
rav4868 no w końcu się kolega na rower rusza

...doświadczenie poparte praktyką...
http://www.gravitycamp.pl
hmm supra bh nie jest za szeroka....dobre to ? bo wiem ze wytrzymale ale czy dobre ? a i co powiesz o spank rims ? 40mm szerokosci da rade czy bedzie zle ?
no i do tego dochodzi opona na grubych burtach i sie na niej rozlewa czy to będzie dobre czy nie ?
no i do tego dochodzi opona na grubych burtach i sie na niej rozlewa czy to będzie dobre czy nie ?
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
-
- moderator
- Kontakt:
To na 1 kamieniu/korzeniu zlapie snejka pomino podwojnych dentekZaborowski1 pisze:weź sobie daj ok.1,5-2 na DH...
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/