HOPE piszczy jak pociąg podczas jazdy
HOPE piszczy jak pociąg podczas jazdy
Siema...NIe często zwracam sie do was o pomoc bo zwykle sam daje sobie rade aale dzis musze...
mam HOPE M4 2k5...przez rok jazdy bylo ok...kilka dni temu zalałem klocki DOTem...wiec wyjąłem klocki i wymylem rozpusczalnikiem potem przetarłem cienkim papierem ściernym i włożyłem spowrotem...
efekt jest taki ze jak rusze z miejsca i jade przez 10-20sek to zaczyna piszczec tak jakby pociag hamował;/
nic nie ociera...kolo toczy sie płynie i nie hamują go ocierajace klocki...hampel hamuje dobrze bo DOT juz sie wypalił podczas jazdy...a jednak hampel piszczy..i to nie przy hamowaniu tylko przy jeździe...przy hamowaniu jest wszystko ok...
wiecie moze co to moze byc? bo ja juz hampel caly zdjąłęm i zalozylem od nowa i wyregulowalem zeby nie tarło nic a nadal piszczy;/
aha i jak delikatnie nacisne klamke tak zeby troszke zwolnic to przestaje piszczec i po kilku sekundach znow zaczyna....
poradźcie mi cos na to...
P.S. tarcza i klocki są odtłuszczone...
mam HOPE M4 2k5...przez rok jazdy bylo ok...kilka dni temu zalałem klocki DOTem...wiec wyjąłem klocki i wymylem rozpusczalnikiem potem przetarłem cienkim papierem ściernym i włożyłem spowrotem...
efekt jest taki ze jak rusze z miejsca i jade przez 10-20sek to zaczyna piszczec tak jakby pociag hamował;/
nic nie ociera...kolo toczy sie płynie i nie hamują go ocierajace klocki...hampel hamuje dobrze bo DOT juz sie wypalił podczas jazdy...a jednak hampel piszczy..i to nie przy hamowaniu tylko przy jeździe...przy hamowaniu jest wszystko ok...
wiecie moze co to moze byc? bo ja juz hampel caly zdjąłęm i zalozylem od nowa i wyregulowalem zeby nie tarło nic a nadal piszczy;/
aha i jak delikatnie nacisne klamke tak zeby troszke zwolnic to przestaje piszczec i po kilku sekundach znow zaczyna....
poradźcie mi cos na to...
P.S. tarcza i klocki są odtłuszczone...
a w czym to pomoglo?? tez ci tak hebel piszczał? bo ja nawet jak zamienie klocki z przedniego hampla do tylniego to po chwili piszczy...a jak wyjme klocki i zakrece kolem to tarcza nie ociera o zacisk nigdzie;/
nie wiem co jest grane bo przedni hampel mam gorzej wyregulowany i trze lekko a nie piszczy
nie wiem co jest grane bo przedni hampel mam gorzej wyregulowany i trze lekko a nie piszczy
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
XXX może Ci się kończy abonament ??
...a na serio to nie mam pojęcie, a jak wyjmiesz klocki i kręcisz kołem ?? Może piasta piszczy..hymmm zerknij dokładnie bo jest szansa ze gdzieś delikatnie ociera klocek !! może tarcza ocierac o zacisk też delikatnie...powaga ciekawostka ???
...a na serio to nie mam pojęcie, a jak wyjmiesz klocki i kręcisz kołem ?? Może piasta piszczy..hymmm zerknij dokładnie bo jest szansa ze gdzieś delikatnie ociera klocek !! może tarcza ocierac o zacisk też delikatnie...powaga ciekawostka ???
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Ja tak miałem tydzień temu z avid bb5 i wziąłem w swoje łapy cofnąłem torche zacisk, wyregulowałem ręcznie prawą stronę klocka a lewą toszeczke naciągnąłem. Radze ci jeszce raz rozmontować odregulowac wszystko założyć wtedy wyregulować, a jak to nic nie da to, tarcza podczas jazdy jakoś się rusza bądz jest minimalnie krzywa i ociera , ale na 100% tarcza czegoś musi dotykać żeby piszczeeć!! Ja na początku myślałem że to w mieście coś się roznosi alarm jakis czy co bo piszczało mi co około 1min, dopiero gdy z kumplami się spotkałem powiedzieli mi ze coś mi w hamulcu piszczy D: i jakoś to naprawiłem :P
[url]http://zawro.pinkbike.com[/url]