Dobra rama do dirtu/enduro
Dobra rama do dirtu/enduro
Szukam pożądnej ramy do dirtu/enduro, w cenie ok 500zł przystosowanej do amora ok 130mm, rozmiar 14-15 cali (mam 175cm wzrostu). Chodzi mi oczywiście o hardtaila, najlepiej w kolorze białym:D oczywiści eto ostatnie nie jest ważne. Jeżeli ktoś mógłby coś doradzić to poproszę Przyokazji jakiś amor do tego?? Zastanawiam się nad SR Suntour Duro DJD 2008 130mm, co o tym myślicie?? amor w cenie ok 350zł. Z góry dzięki.
Cayman jak chcesz miec takie cudo pomiędzy dirtem a enduro to wydaje mi sie ze moze to byc Duncon Amstaff 16` albo Prodigy Johny Bravo 16`innych ram nie znam .... chociaz ja jezdze w enduro na Dartmoorze 4x 16` i jezdzi sie naprawde świetnie choc ramka jest do 4X to enduro tez jest dla niej stworzone ...
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dzięki, też byłem za amstaffem, tylko kolejne pytanie, lepiej kupić najnowszego 2008 z hydroformowana rura czy starszego z 2005roku?? bo mam okazje kupic lekko używane 2005 w zestawie z amorem duro djd 2006 za 400zl. tylko wolalbym jednak kupić tegoroczne nowe modele tych podzespolow, bo na nowe gwarancja itp, na rower mam przeznaczone ok 2000+do dozbierania. co byście mi doradzili??
jurasek666- nie znam sie zbytnio ale z tego co widze Prodigy to raczej typowa rama do streetu( poziome haki, stal, 13,5 cala itd.);) ale dzieki;)lekki freeride to chyba najlepsze okreslenie tego co chce jezdzic;) jezeli tego amstaffa to jaki rozmiar lepiej?? 14 czy 16?? rower zaczynam juz skladac teraz ale bede jezdzil dopiero w wakacje bo kolano mam chore:( wiec chce zrobic dobre rozeznanie
-
- Kontakt:
Cayman bierz 16 cali ! ... jezdziłem na róznych 14-stkach i 16-stkach teraz włąsnie posiadam Dartmoora 4x własnie 16 cali przed tem mialem pitbulla 16 cali i nie zmienił bym na 14 ... a mam 173 cm wzrostu i lepiej jezdzi sie na 16 stce ... jest minimalnie dłuzsza ... bierz Amstaffa Hydro 16 cali ....
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
-
- Kontakt:
Amstaff Hydro to jest pewne. Mam tyle samo wzrostu co ty i smiegam na Street Fighterze 14 cali i jak dla mnie jest ok. Mniejsza rama, wieksze mozliwosci na dircie a wieksza rama wieksze mozliwosci w enduro. W sumie do enduro wziol bym 16 ale tu pisales jeszcze o dircie wiec mowilem o 14. W 16 bedziesz mogl wyzej siodlo podniesc co w enduro sie przydaje. Zrob jak sam uwazasz. 

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
16" to juz sobie na hopach niepolatasz za milo. ja tez mam 175cm i mam 9.81
wez 14" jezeli chcesz na enduro to sztyce wysuniesz i bedzie milo.
no i chyba nowe amstaffy nie pekaja tak szybko jak stare ^^
pozdr.
no i chyba nowe amstaffy nie pekaja tak szybko jak stare ^^
pozdr.