Nowy rower - rama

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Panowie tamten giant mi nie lezy ale big hit do enduro??? Rower do enduro musi miec geometrie do podjazdów i byc lekki!!
To, ze komus sie udało raz pod trase podjechac nic nie znaczy. Na biku enduro trzeba móc pokonac i 100km po górach.
Avalanche
Kontakt:

Post autor: Avalanche »

Spaced Dokładnie, takim big hitem nie pojedziesz za daleko bo pompuje niemiłosiernie i jest ciężki, pozatym ta ramka co pokazałeś że chciał byś żeby tak twoja wyglądała jest do całkiem innego zastosowania i w innej cenie. Zrozum tania ramka do enduro raczej nie będzie podobna do ramki strite DH z nawyższej półki, moim zdaniem ac był by najlepszym rozwiązaniem ponieważ jest to kompromis pomiędzy enduro a fr. Waży dość mało, skoku ma wystarczająco nawet do cięższego fr i co najważniejsze jest dość mocny ja na ramkę z tej półki cenowej. Albo musisz po prostu wybrać pomiędzy fr a enduro, bo do obu tych dyscyplinach, owszem rowery są podobne ale z innymi parametrami. Wiesz ja chciał bym mieć rower którym będę się sciagał w dh i pojadę na maraton, ale niestety nie ma takiego. To tyle odemnie
dh, fr
Spaced
moderator
Kontakt:

Avalanche no dlatego polecałem co polecalem. Takie biki sprawdzaja sie na długich trasach jak i w bikeparkach. A samo pompowanie to akurat pół biedy bo ciezkiego fulla co nie pompuje kupisz i i tak jak bedzie miał zła geo to umrzesz zanim podjedziesz bo pozycja nie ta, zle rozlozenie masy roweru czyli ogólnie koszmar.
ramzess_lodz
Kontakt:

Post autor: ramzess_lodz »

Panowie, ale my się chyba nie zrozumieliśmy. W takim układzie, będe jeżdził tylko w FR.
GG. 7664078.
Pisz!
Cayman
Kontakt:

Post autor: Cayman »

Szukam pożądnej ramy do dirtu/enduro, w cenie ok 500zł przystosowanej do amora ok 130mm, rozmiar 14-15 cali (mam 175cm wzrostu). Chodzi mi oczywiście o hardtaila. Jeżeli ktoś mógłby coś doradzić to poproszę;) Przyokazji jakiś amor do tego?? Zastanawiam się nad SR Suntour Duro DJD 2008 130mm, co o tym myślicie?? amor w cenie ok 350zł. Z góry dzięki.
Spaced
moderator
Kontakt:

ramzess_lodz ale ty chcesz miec rower do lekkiego fr? Do lotów, dropów etc? Bo bh, faithy i inne bajki to raczej do ciezszej zabawy sa. Bo odnosze wrażenie, ze chcesz kupic innego bika teraz bo fajniej wygladaja i sa bardziej elo.
Jesli sie myle to sprostuj mnie i powiedz dokładnie jak chcesz na biku jezdzic i co od niego oczekujesz.
SzymiL
Kontakt:

Post autor: SzymiL »

Polecam Ganta AC oraz DM FR 4.0
WTF?
jurasek666
Kontakt:

Post autor: jurasek666 »

dm dh 4.0 slicznosc i niewiem co ci w niej nie pasuje
Ścigam się po lesie więc wiem co to hardcore dziwko. !
ODPOWIEDZ