złamany klucz -zapiecie

czerwony
Kontakt:

złamany klucz -zapiecie

Post autor: czerwony »

Witam
dzis rano musiałem podjechac do jedenego z krakowskich urzedów.
Odpinając rower złamałem kluczyk od zapięcia . i teraz moje pytanie a raczej prośba , nie mial by kroś pozyczyc jakiejs szlifierki (rower jest stary ale nie ukrywam ze jest mi potrzeby) oczywiście służe transportem, za pomoc czeka nagroda. pozdrowienia
wrazie czego prosze o podanie numeru telefonu na maila
lukasz19780@autograf.pl
oddzwonie
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

spróbuj ...brzeszczotem

wbrew pozorom niektóre zapięcia idzie tym przeciąć w mniej niż 2 minuty (kiedyś zgubiłem klucz do zapięcia :)
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

ja bym wzial oba kawalki klucza i pojechal do punktu w ktorym dorabiaa klucze, oni na pweno sobie poradza z dorobieniem takiego klucza
ashes to ashes...
czerwony
Kontakt:

nie poradzą sobie bo klucz został w zamku(złamał sie), zreszta takie e dorabianie kosztuje około 200zł tyle co rower
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

no to bierz brzeszczot i do roboty :wink:
ashes to ashes...
Blady214
Kontakt:

Post autor: Blady214 »

czerwony pisze:dorabianie kosztuje około 200zł tyle co rower
Dorabianie klucza to jest koszt około 5zł, no w tym przypadku z racji że złamany to trochę więcej ale nie 200zł, max. 10zł, ale nie o tym mowa. Wracając do tematu, to tak jak wcześniej powiedzieli bierzesz brzeszczot i heja. No chyba że masz zapięcie takie za 5zł z TESCO to możesz wziąść ostroszczyp i obciąć, tylko jak będziesz to robił, to lepiej miej ze sobą tą złamaną część klucza, bo możesz mieć problemy.
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

Właśnie, Blady214 dobrze mówi - nie zapomnij mieć czy sobie drugiej części klucza, bo ktoś może podpatrzeć i wezwać policję, będziesz się musiał tłumaczyć :> Skoro klucz się złamał to nie było to chyba jakieś mocne i super zapięcie...

Ja kiedyś w piwnicy swojej co prawda ale też musiałem przepiłować zapięcie (zgubiłem klucz) i udało mi się zwykłym brzeszczotem - jakieś 5 minut piłowania...

A ja tak sie zastanawiam czy nie dałbyś rady może jeszcze sprobować "kropelką" przykleić jakoś tą drugą połowę (nie lać kropelki na ten kawałek co został w środku tylko na ten co masz w reku)... Ale wątpię, żeby to pomogło, chociaż ja raz altankę tak otworzyłem :>

Ewentualnie jak wystaje Ci kawałek klucza to kombinerkami przekręć :)
Liwcio
Kontakt:

Post autor: Liwcio »

zapewne przypiołes do słupa, weź tasme ze sobą, "obwin na słupie część zapięcia, tak żeby do niego przylegało i pierdolnij raz a porządnie siekierką, robiłem tak juz pare razy (nie jestem kradziejem rowerów żeby nie było :P) albo inny motyw, ustaw zapięcie tak, żeby siła z jaką szarpniesz rower "rozerwała" zamek (tzn ta część gdzie łaczysz, bo tam tylko mała blaszka to trzyma, dobre ustawienie, szarpniesz i bike twój ;)

haha zaraz poleci "to ten co ukradł mi rower :P"
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
siedzocy byk
Kontakt:

Post autor: siedzocy byk »

to ten co ukradł mi rower!!!

nie no ja bym gadał żeby to potraktować starym dobrym brzeszcącym kotem
niech rower będzie z Tobą!!
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

a nikt nie pomyslal zeby zadzwonic na straz pozarna?

koty sciagaja z drzew itd, to i utna to zapiecie jak pokazesz jakis dowod,bo zlamany kluczyk... no coz mozna wsadzic inny i zlamac ;]
...
czerwony
Kontakt:

sprawa załatwiona, cęgi do stali zrobiły swoje.
dzieki za pomoc
pozdrowienia
tilk8
Kontakt:

Post autor: tilk8 »

Pozwulcie że zboczę troszkę z tematu.
Blady214 pisze:tylko jak będziesz to robił, to lepiej miej ze sobą tą złamaną część klucza, bo możesz mieć problemy.
Hmm... Niedalej niż 3 tyg. temu gdy podczas zakupów w Zabrzańskim M1 wyszedłem na zewnątrz się ,,przewietrzyć" ( no dobra - dokarmić raka ), zauwarzyłem ,,pana" który grzebie coś przy rowerze. Podszedłem bliżej - sprawdzić co się stało ( może pomoge ), ,,pan" na oczach dziesiątek przechodniów próbuje przeciąć zapięcie rowerowe ( na kierownicy wisi brzeszczot, w rękach gość ma kombinerki. Nikt nie reaguje. Po 10 minutach gdy minęło go już ok 50 ludzi i 2 ochroniaży i nikt nie zareagował podeszłem do ,,ochroniarza" i powiedziałem mu co i jak. A on na to: ,,ja tutaj pilnuje samochodów, a nie rowerów" - no, ja mu na to kilka ,,miłych słów" ( co o nim myślę ). To jest Polska. Mam nadzieję że nikt nie rozpacza za rowerem ( niebył to drogi sprzęt ). Żałuję że sam do tego ,,pana" nie podszedłem.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=6753305
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

tilk8 pisze:Nikt nie reaguje.
tilk8 pisze:To jest Polska.
tilk8 pisze:Żałuję że sam do tego ,,pana" nie podszedłem.
I pozostawię bez komentarza...
elMo
Kontakt:

Post autor: elMo »

Wrona good point ;]
http://www.pinkbike.com/photo/944642/

oneeighties!
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

tilk8 gadasz że ochroniarz taki zły....jak nie chciał zareagować to czemu sam tego nie zrobiłeś ???
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
mazic
Kontakt:

Post autor: mazic »

odswierzam co by nie zakladac pytanko:
Co jesli mam blokade ale nie mam kluczyka a blkokada jest na stale ze sie nie da tego wymontowac ani nic
sa jakies sposoby zeby dorobic kluczyk?
http://mazic.pinkbike.com/album/old-photos/
Blady214
Kontakt:

Post autor: Blady214 »

W takiej sytuacji będzie ciężko o dorobienie klucza, masz dwie opcje:

1. Jeżeli nie zależy Ci na odzyskaniu blokady to ją po prostu przetnij...
2. Jeżeli jednak zależy Ci na jej odzyskaniu, to możesz skorzystać z usług ślusarza, ale nie polecam, bo i tak kluczyka nie dorobisz...
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

i taki off top :P
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
ODPOWIEDZ