złamany klucz -zapiecie
złamany klucz -zapiecie
Witam
dzis rano musiałem podjechac do jedenego z krakowskich urzedów.
Odpinając rower złamałem kluczyk od zapięcia . i teraz moje pytanie a raczej prośba , nie mial by kroś pozyczyc jakiejs szlifierki (rower jest stary ale nie ukrywam ze jest mi potrzeby) oczywiście służe transportem, za pomoc czeka nagroda. pozdrowienia
wrazie czego prosze o podanie numeru telefonu na maila
lukasz19780@autograf.pl
oddzwonie
dzis rano musiałem podjechac do jedenego z krakowskich urzedów.
Odpinając rower złamałem kluczyk od zapięcia . i teraz moje pytanie a raczej prośba , nie mial by kroś pozyczyc jakiejs szlifierki (rower jest stary ale nie ukrywam ze jest mi potrzeby) oczywiście służe transportem, za pomoc czeka nagroda. pozdrowienia
wrazie czego prosze o podanie numeru telefonu na maila
lukasz19780@autograf.pl
oddzwonie
Dorabianie klucza to jest koszt około 5zł, no w tym przypadku z racji że złamany to trochę więcej ale nie 200zł, max. 10zł, ale nie o tym mowa. Wracając do tematu, to tak jak wcześniej powiedzieli bierzesz brzeszczot i heja. No chyba że masz zapięcie takie za 5zł z TESCO to możesz wziąść ostroszczyp i obciąć, tylko jak będziesz to robił, to lepiej miej ze sobą tą złamaną część klucza, bo możesz mieć problemy.czerwony pisze:dorabianie kosztuje około 200zł tyle co rower
Właśnie, Blady214 dobrze mówi - nie zapomnij mieć czy sobie drugiej części klucza, bo ktoś może podpatrzeć i wezwać policję, będziesz się musiał tłumaczyć :> Skoro klucz się złamał to nie było to chyba jakieś mocne i super zapięcie...
Ja kiedyś w piwnicy swojej co prawda ale też musiałem przepiłować zapięcie (zgubiłem klucz) i udało mi się zwykłym brzeszczotem - jakieś 5 minut piłowania...
A ja tak sie zastanawiam czy nie dałbyś rady może jeszcze sprobować "kropelką" przykleić jakoś tą drugą połowę (nie lać kropelki na ten kawałek co został w środku tylko na ten co masz w reku)... Ale wątpię, żeby to pomogło, chociaż ja raz altankę tak otworzyłem :>
Ewentualnie jak wystaje Ci kawałek klucza to kombinerkami przekręć
Ja kiedyś w piwnicy swojej co prawda ale też musiałem przepiłować zapięcie (zgubiłem klucz) i udało mi się zwykłym brzeszczotem - jakieś 5 minut piłowania...
A ja tak sie zastanawiam czy nie dałbyś rady może jeszcze sprobować "kropelką" przykleić jakoś tą drugą połowę (nie lać kropelki na ten kawałek co został w środku tylko na ten co masz w reku)... Ale wątpię, żeby to pomogło, chociaż ja raz altankę tak otworzyłem :>
Ewentualnie jak wystaje Ci kawałek klucza to kombinerkami przekręć

zapewne przypiołes do słupa, weź tasme ze sobą, "obwin na słupie część zapięcia, tak żeby do niego przylegało i pierdolnij raz a porządnie siekierką, robiłem tak juz pare razy (nie jestem kradziejem rowerów żeby nie było :P) albo inny motyw, ustaw zapięcie tak, żeby siła z jaką szarpniesz rower "rozerwała" zamek (tzn ta część gdzie łaczysz, bo tam tylko mała blaszka to trzyma, dobre ustawienie, szarpniesz i bike twój 
haha zaraz poleci "to ten co ukradł mi rower :P"

haha zaraz poleci "to ten co ukradł mi rower :P"
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
-
- Kontakt:
Pozwulcie że zboczę troszkę z tematu.
Hmm... Niedalej niż 3 tyg. temu gdy podczas zakupów w Zabrzańskim M1 wyszedłem na zewnątrz się ,,przewietrzyć" ( no dobra - dokarmić raka ), zauwarzyłem ,,pana" który grzebie coś przy rowerze. Podszedłem bliżej - sprawdzić co się stało ( może pomoge ), ,,pan" na oczach dziesiątek przechodniów próbuje przeciąć zapięcie rowerowe ( na kierownicy wisi brzeszczot, w rękach gość ma kombinerki. Nikt nie reaguje. Po 10 minutach gdy minęło go już ok 50 ludzi i 2 ochroniaży i nikt nie zareagował podeszłem do ,,ochroniarza" i powiedziałem mu co i jak. A on na to: ,,ja tutaj pilnuje samochodów, a nie rowerów" - no, ja mu na to kilka ,,miłych słów" ( co o nim myślę ). To jest Polska. Mam nadzieję że nikt nie rozpacza za rowerem ( niebył to drogi sprzęt ). Żałuję że sam do tego ,,pana" nie podszedłem.Blady214 pisze:tylko jak będziesz to robił, to lepiej miej ze sobą tą złamaną część klucza, bo możesz mieć problemy.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=6753305