Ćwiczenia na wzmocnienie kolan.

Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Spoko, żartowałem :)
Po rowerze czas na siłkę :D
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Dxx hehe no racja :D siły i wytrzymałości mięśni trzeba przybrać przed sezonem :D
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KefirQn no wlasnie ja sie na diete od dawna zbieram, a musze nadrobic straty przez kontuzje narobione. A co do używania z głowa to przeciez normalne, ze moim celem nie jest 110kg bitej masy :P
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Chyba nikt kto jeździ nie ma zamiaru być tak ciężki poprzez siłownie, to tylko utrudnia że już o sprzęcie nie wspomnę.
Do diety też się zbieram ale jakoś słabo mi to wychodzi :?
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

heheh a ja mam fajne ćwiczenia na zbicie masy tluszczowej ( nie trzeba trzymac diety :PP ):D i dodam ze te cwiczenia sa specialnie wypisane pod wzgledem roweru tzn najwazniejsze partie miesniowe ktore najczesciej ulegaja kontuzji na bike :)

No i sa na wzmocnienie i wytrzymalość dodam ze nie tzrymam diety a tkanke tluszczowa spalam miesnie mam silniejsze i bardziej wytrzymale i schudlem juz 1 kg :P
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
kubALA29
Kontakt:

Post autor: kubALA29 »

to fajnie ze masz - podziel sie
Mameb
Kontakt:

Post autor: Mameb »

by tak było to od nadmiaru zjedzonej wołowiny (bo tam sladowe ilosci wystepują ) tez byś nie rosnął. Z kreatyna jedyny problem jest taki, zeby brać ja w sesjach, a nie w momencie kiedy nagle zaczynaja cie nerki boleć zastanawiasz sie kiedy przestać Razz Tak powikłań żadnych nie bedzie. No chyba, ze sie z 4 nerkami rodzisz Wink
Nie sadze, ze kreatyna pusje nerki, jak juz to kreatyna w tabletkach psuje watrobe, a jej dzialanie polega na pompowaniu wody do miesni ( po czym wszystko spada...) i oddajemy to z moczem. Wiec stosowanie bez sensu - chyba, ze sezonowo do wakacji... Ale czy jest sens jesc cos po to, zeby napompowac sie na miecha? Raczej nie...

Silownia - zalezy w jakim wieku jestes... Mlodziez nie powinna wykonywac cwiczen stojac, niszcza kregoslup, a kolana tez bardzo prosto sobie przy tym zalatwic (najlepiej trenowac z kims doswiadczonym).

Bieganie - z tego co wiem bieganie po kostce/asfalcie psuje kolana, biegajac w odpowiednim obuwiu po trawniku, lesie raczej nie spowoduje konsekwencji, wszystko jest amortyzowane

Basen - chyba najlepsze... przyjemnie z pozytecznym, a kupujac karnet nie wychodzi tak drogo...

Jak chcesz to napisz do mnie na gg - 52 99 201 to podesle ci kilka fajnych cwiczen, ktore mozesz wykonywac w domu.
Pozdrawiam, Mameb
Mameb
Kontakt:

aaach... zapomnialem! Sa jeszcze specjalne suplementy do ochrony stawow, ale to juz o tym jak cos to na gg pogadamy
Pozdrawiam, Mameb
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

mnie bolą kolana ogólnie po jednodniowym treningu ale czytałem że to jest od ciągłego prostowania i zginania stawów i na to się nie zaradzi jedynie branie tabletek dla kolarzy (activia itp) ponieważ tu chodzi o to że ta substancja która jest w stawach i nie dopuszcza do ocierania się kości w czasie jazdy szybko się zużywa i organizm nie nadąża z jej produkcją co powoduje ocieranie się o siebie kości co niewątpliwie jak każdy z nas się przekonał boli... wystarczy iść do apteki i poprosić o "tabletki na stawy kolanowe" koszt to około 20-30zł ale nie bolą stawy i mamy większą pewność że na starość jakośsię to nam nie odbije. Biologiem nie jestem więc mogłem coś przekręcić lecz wątpię bo akurat na tej lekcji słuchałem :) Możecie porozmawiać z nauczycielami biologi o tym. Pozdrawiam :)
Be free...
Mameb
Kontakt:

nie lepiej jesc galaretki owocowe :D? lub taka galarete z miesa? Taniej, dziala tak samo, a przynajmniej smakuje :D
Pozdrawiam, Mameb
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Mameb
Kreatyna nierozsądnie używana niszczy nerki to jest fakt. Od jej nadmiaru wydziela się duża ilość kreatyniny, która jest wydalana z moczem i jest szkodliwa dla nerek.

http://www.sfd.pl/sklep/kategorie.asp?katid=10 Same produkty wzmacniające/regenerujące stawy. Witaminki także mógłbyś jakieś łykać dla ogólnej poprawy zdrowia, polecam olimpu ;) Unikaj multiwitamin typu Pluszzz itp , ponieważ mają słabą przyswajalność.

No i oczywiście siłownia będzie dobrym rozwiązaniem, jednak tam też obciąża się mocno stawy, chociażby przy wsponianych przysiadach. Za to w 100% bezpieczny dla stawów jest wspomniany basen, który polecam ;)

Edit: Przenoszę do OT
gen.zuluz
Kontakt:

Post autor: gen.zuluz »

wydaje mi sie panowie ze najlepszym sposobem na wzmocnienie kolan jest glukozamina.. ja swego czasu trosze olalem pewne rzeczy i kolano mi siadlo.. zaczelo po prostu strzelac przy zginaniu...kazdy lekarz to powie.. jest jeszcze jeden lek ktory jest na recepte nazywa sie on ARTHRYL przepisal mi to specjalista "chirurg od urazow stawow - ortopeda'' dodal ze osoby ktore duzo spedzaja czasu na rowerku powinny cos takiego brac gdyz stawy w kolanach sie wycieraja sie przy nieodpowiedniej diecie.. mozna rowniez zakupic srodek olimpu kosz takiego czegos 50zl i to powinno sie brac ok 6 tyg i przerwa + dieta.. zadne bieganie nie wzmacnia kolan glupota totalna tylko oslabia.. na logike gdy biegniemy to tem biedny staw kolanowy ile musi wytrzymac i nosic caly ciezar ciala.. przeciez ortopedzi po urazach kolan co przypisuja ... jak nie delikatny rowerek do wzmocnienia stawow...
HYDRAULIKA XT 08.
ULTEGRA CS 6500
SRAM PC 99
PIASTY LX
KORBA XT
TARCZE 2*180 XT 2008.
Mameb
Kontakt:

Xxin nigdy olimp... To po prostu nie dziala... Np. ich odzywki do picia sa mieszane w czechach z roznego rodzaju syfem :D tak wiec kupujesz towar, ktory praktycznie nie dziala... chociaz cena jest atrakcyjna - to trzeba przyznac... Zawsze mozna isc do apteki po leki na wzmocnienie kolan, albo stosowac lepsze odzywki.
Pozdrawiam, Mameb
gen.zuluz
Kontakt:

wiesz sa tu zdania podzielone na temat olimpu... swego czasu bralem cylk ceratyny 1000 olimpu i do tego dobra odrzywa.. przez 6 miesiecy z 79 kg waze ok 105kg...
gdy mialem problemy z kolanem od roweru gdyz bedac w gorach trosszeczke przeciazylem , glukozamina olimpu mi pomogla.. ale nie jestem zapatrzony tylko w jedne suplementy wiec nie mowie ze olimp jest ok moze masz racje ... ale na kazdego czlowieka dany lek inaczej dziala... i dlatego napisalem o jedynym leku czyli ARTHRYL na recepte na odbudowe kolanka a dokladnie jego srodka..
HYDRAULIKA XT 08.
ULTEGRA CS 6500
SRAM PC 99
PIASTY LX
KORBA XT
TARCZE 2*180 XT 2008.
Mameb
Kontakt:

wiesz sa tu zdania podzielone na temat olimpu... swego czasu bralem cylk ceratyny 1000 olimpu i do tego dobra odrzywa.. przez 6 miesiecy z 79 kg waze ok 105kg...
gdy mialem problemy z kolanem od roweru gdyz bedac w gorach trosszeczke przeciazylem , glukozamina olimpu mi pomogla.. ale nie jestem zapatrzony tylko w jedne suplementy wiec nie mowie ze olimp jest ok moze masz racje ..."
Podczas cyklu brales moze gainera, lub wysokobialkowa?
Pozdrawiam, Mameb
Xxsin
moderator
Kontakt:

Mameb
A tak z ciekawości zapytam, czy możesz jakoś konkretnie udowodnić to, że Olimp to syf? Jakieś niezależne badania, artykuły?
gen.zuluz
Kontakt:

wysokobialkowa odpada przy robieniu masy tu musi byc wysokoweglowodanowa nie pamietam firmy.... gdyz przy kreatyni sa wazne weglowodany by byl jakis efekt masy..sam po sobie wiem bylem chudy jak patyk...a po cyklu z kreatyna zarzucilem glutamine...
mi wydaje sie ze to mogly byc jakies herezje dotyczace zlych skladow produktow olimpu. bardzo duzo moich znajomych robi efekty na preparatach olimpu... ale najlepiej gdyby ktos mial mozliwosc zakupu odrzywki w stanach kolega byl w kosowie to jach chlopaki pakowali na odrzywkach ze stanow robili mase jak ****...ale tam sa juz powazniejsze sklady tych odrzywek... takze mysle ze olimp jak najbardziej...
HYDRAULIKA XT 08.
ULTEGRA CS 6500
SRAM PC 99
PIASTY LX
KORBA XT
TARCZE 2*180 XT 2008.
Mameb
Kontakt:

Xxsinopinie :) a troche czasu na silowni spedzilem. Poza tym zjadlem troche odzywek w tym olimp - ktory zdecydowanie byl najgorszy...

gen.zuluzstany to stany :D ale u nas sa dostepne "amerykanskie" odzywki... np. animale - ale one troche kosztuja :/
Pozdrawiam, Mameb
Xxsin
moderator
Kontakt:

Mameb
A jakiego producenta odżywki polecasz?
ODPOWIEDZ