marzocchi dj3 2008
marzocchi dj3 2008
Siema
Jak sądzicie opłaca sie kupić dj3 z 2008 czy lepiej z 2007 lub inny rocznik.Co sądzicie o tym z 2008?
Jak sądzicie opłaca sie kupić dj3 z 2008 czy lepiej z 2007 lub inny rocznik.Co sądzicie o tym z 2008?
Nie dajcie się grawitacji :P
DJ3 2008 = SR Suntour XCR. To ta sama budowa czyli sprężyna + elastometr. A i podobno ktos widział nawet cześci z napisem SR w DJ'ach 2008. Zamiast tego doradze ci DJ3 2007 jest zajebisty i bierz bez gadania. Na stronie dystrybutora Marzocchi można kupić DJ3 2007 na zwykłą oś za 900zł a na QR20 za 950zł . Ten sam DJ3 na QR20 w 2007 kosztował 1400zł tyle, że wyprzedają rocznik i jest tanio. Ja kupiłem miesiąć temu i to była końcówka więc napisz do nich i sie dowiedz. Dystrybutor Marzocchi w polsce to FH Gregorio.
pierdolona emo moda
UrGuR no może nie do końca xcr bo ma nieregulowane tłumienie hydrauliczne(bo tłumik suntoura który tam jest by się za szybko rozpadł przy regulowanym) i ma lagi grubsze. no i marzocchi 

SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu 

Liwcio nie uwazasz ze łatwiej jest napisac "QR20" niż "SZTYWNA OŚ 20mm"??
a pozatym skoro producent podaje QR20 to chyba to sie nazywa QR20 a nie SZTYWNA OŚ 20mm....producent czy dystrybutor chyba lepiej wie no nie?
a pozatym jak juz piszesz posta to napisalbys na temat...
a co do tematu to tak jak napisalUrGuR
DJ III 2008 jest porownywalny do Santour'a wiec odpusc go sobie..
kup DJ III 2007 albo nizej i bedziesz zadowolony....
a tak wogole jak masz zamiar kupic nowego DJa III za 900 czy iles tam zl to lepiej kup używana Z1...za tyle kupisz Z1 FR1 z HSCV i bedzie 100x lepsza
a pozatym skoro producent podaje QR20 to chyba to sie nazywa QR20 a nie SZTYWNA OŚ 20mm....producent czy dystrybutor chyba lepiej wie no nie?
a pozatym jak juz piszesz posta to napisalbys na temat...
a co do tematu to tak jak napisalUrGuR
DJ III 2008 jest porownywalny do Santour'a wiec odpusc go sobie..
kup DJ III 2007 albo nizej i bedziesz zadowolony....
a tak wogole jak masz zamiar kupic nowego DJa III za 900 czy iles tam zl to lepiej kup używana Z1...za tyle kupisz Z1 FR1 z HSCV i bedzie 100x lepsza

[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
XXX trochę prostując to co napisałeś:
gdzie producent nazywa sztywną oś QR?
http://tiny.pl/l3k4
to prawda ludzie (ja też) przyzwyczaili się do tego określenia, ale jest ono błędne, to tak jak kiedyś wszyscy w Polsce na buty sportowe mówili adidasy
Kolejna sprawa, czy dystrybutor wszystko wie? opisy produktów na stronie dystrybutora są mówiąc bardzo oględnie do bani, niekompletne, zdawkowe i powodują, że klienci są niedoinformowani (mam nadzieję, że na naszej nowej www, którą kończymy, poważniejsze produkty będą opisane jak należy).
Rada na końcu także nie należy do najlepszych bardzo zła, od kiedy w amortyzatorze do DJ potrzebny jest tłumik HSCV oraz po co komu skok z Z1? oczywiście nie podważam, że HSCV to zły tłumik - jest doskonały, ale czy w dj jet potrzebny?. kolejna sprawa na 100% lepszy jest nowy prosty technologicznie DJ3 niż używany Z1. Dlaczego? powód jest prosty, nie da się gołym okiem ocenić czy ten amor jest na 100% dobry ponieważ w materiale jest coś takiego jak "zmęczenie materiału", a przez to nawet pozornie idealny sprzęt może pęknąć przy zwykłym użytkowaniu (bo wcześniej porządnie mu się dostało).
Mam coś na obronę DJ3 2008. ma na bank lepszą koronę i golenie niż XCR, więc wytrzyma więcej.
gdzie producent nazywa sztywną oś QR?
http://tiny.pl/l3k4
to prawda ludzie (ja też) przyzwyczaili się do tego określenia, ale jest ono błędne, to tak jak kiedyś wszyscy w Polsce na buty sportowe mówili adidasy

Kolejna sprawa, czy dystrybutor wszystko wie? opisy produktów na stronie dystrybutora są mówiąc bardzo oględnie do bani, niekompletne, zdawkowe i powodują, że klienci są niedoinformowani (mam nadzieję, że na naszej nowej www, którą kończymy, poważniejsze produkty będą opisane jak należy).
Rada na końcu także nie należy do najlepszych bardzo zła, od kiedy w amortyzatorze do DJ potrzebny jest tłumik HSCV oraz po co komu skok z Z1? oczywiście nie podważam, że HSCV to zły tłumik - jest doskonały, ale czy w dj jet potrzebny?. kolejna sprawa na 100% lepszy jest nowy prosty technologicznie DJ3 niż używany Z1. Dlaczego? powód jest prosty, nie da się gołym okiem ocenić czy ten amor jest na 100% dobry ponieważ w materiale jest coś takiego jak "zmęczenie materiału", a przez to nawet pozornie idealny sprzęt może pęknąć przy zwykłym użytkowaniu (bo wcześniej porządnie mu się dostało).
Mam coś na obronę DJ3 2008. ma na bank lepszą koronę i golenie niż XCR, więc wytrzyma więcej.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... 07&start=0
Będzie róznica i to spora.
Będzie róznica i to spora.