wiesz w sumie powierzchnia powierzchnią, ale końcowo liczy się chyba ogólny nacisk na cm^2, a zakładam że tkaie hayesy nie wykrzesają proporcjonalnie więcej siły nacisku na cm, żeby się miały do tego jak Avid. Chociaż 4 tłoczki już mogą proporcje nacisku przeważyć definitywnie na stronę Coda, ale wszystko zalezy od srednicy tłoczków, bo w klamce muszą być podobne, skoro z powodzeniem można stosowac zacisk Coda i klamke Juicy. No ale wtedy skok klacków musiałby sie zmniejszyć...może niech ktoś najlepiej napisze jak to wygląda naprawde :P
Jeśli chcesz coś majstrować z olejem, to albo zaintestuj w zestaw do odpowietrzania, albo idż do jakiegoś porządnego serwisu i bądż przy tym jak będą to robić, żebyś mógł sprawdzać ,czy pasuje Ci praca. ja byłbym jednak za rozwiązaniem nr jeden..sam jakbym nie miał swojego własnego to musiałbym przynajmneij trzy razy dymać do serwisu i płacić. A mianowicie odpowietrzyłem hample na prawie startych klockach, no i jak wymieniłem klocki na nowe (metaliczne ebc, nie ma co się peirdo*** z organikami, naprawde...), to pomimo że wszystkie regulacje były poodkręcane, to klamka miała tylko skok jałowy i zero modulacji, bo poprostu tarcza wchodziła na styk z klockami. Tutaj też zestaw mi się przydał, popuściłem troche płynu z każdej klamki naciskając troche każdą, zakręciłem te śrubki pilnując żeby płynu było tez po sam korek i jazda

Także z takim zestawem sobie poradzisz spokojnie, obejżyj tlyko filmik
http://www.youtube.com/watch?v=6mg6NbIjmOM , żeby mieć jakieś pojęcie. (Cody chyba nie bardzo róznią sie od Juicy jeśli o to chodzi) Zdejmij koło, włóż tego spacera między klocki, poodkręcaj regulacje, odkręć śrubke od góry (może wyciekać olej, chociaz jak mówisz że masz za miękką to nie powinien), wkręć strzykawke z naciągniętym olejem (dużo wcale nie będzie trzeba, z 1/5 może, no i odciągniej najpeirw bąble z płynu i napuść go po samą końcówke, żeby powietrza nigdzie nie było), jak wkręcisz to tak jak w filmie wtłaczaj płyn i wyciągaj opwietrze któe pewnie 6-7 razy. Ważne jest żeby ustawić klamke pod dobrym kątem, czyli te 45 stopni no i jak już wykręcisz strzykawke to niech wycieknie troszeczke płynu z klamki, ale musisz wkręcić ta śrube żeby najlepiej pod nią nie było powietrza żadnego, wiec nie wycieraj najpierw. No i tyle, wyjmij spacera, załóż koło i powinno działać. Uwazaj żeby nie zalać klocków i najlepiej rób to w rękawiczkach, bo dot wysusza ręce, niech też do oka sie nie dostanie...I koniecznie wszystko rób z tym sparecem, bo jest onn troche szerszy niż tarcza, wiec jak go wyjmiesz to tarcza przynajmniej wejdzie bez problemów.