BEZMÓZGI NA WYROBISKU

Liwcio
Kontakt:

BEZMÓZGI NA WYROBISKU

Post autor: Liwcio »

jak wiadomo na wyrobisku (dla jednych na tg dla innych w bytomiu, mniejsza gdzie, wiadomo o które chodzi) jest problem z motocyklistami, którzy oczywiście pojawili się dopiero jak zaczeły się budować chopy, jakos przed tym jak powstała tam rowerowa miejscówa to nie było śladów opon... i ja wiem, że ludzie na motorach, quadach (taki w niedziele ponoc komuś auto kamieniami z pod kół porysował) to mózgu nie mają, ale jak biker może cos takiego robić http://www.pinkbike.com/photo/1826826/ to już jest przegięcie do kwadratu, panowie, co robić? mam już dosc zjebanych hop
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Nic na to nie poradzisz, bo to teren państwowy - nie postawisz zakazu itd... Jedyne co, to ktoś musi tam być i zwracać uwage, gdy widzi takowych... Też mnie to denerwuje, że co tam jestem, to słysze ciągle warkot silników i widze przejeżdżające koło mnie motory i quady... Chyba sami sobie zbudować nie umieją i skaczą na czyimś :? Jak skaczą tylko na stoliku i tylko po boku [jak widać na focie] to pół biedy, gorzej jak na reszcie :? Ostatnio jak tam w niedziele byłem, też ani wejść pod góre, ani nic, bo ciągle jeżdżą. Z resztą też był zniszczony najazd na jedną z hop [który ma 15cm. szerokości] i trzeba było naprawiać... Żal i tyle :|
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

no nie tylko na stoliku .. bo ostatnio ktos atakował "fotel" tzn 12 :P latali tam
www.frmk.prv.pl
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Pogadajcie z nimi na spokojnie co i jak. Wiadomo, że silą nic nie zdziałcie a tak może chociaż jeden bajker z silnikiem będzie miał mózg do którego cos trafi.
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
fridge
Kontakt:

Post autor: fridge »

wiesz, motocyklista tory niszczą auta ofroadowe i oni tez nic na to nie moga poradzić. Pogadać spokojnie i nic poza tym w końcu na pewno to sa jacyś luźni kolesie. Mi tam wogóle moto nie przeszkdza nawet fajnie mozna pogladac, ale jak niszcza to mozecie pogadac aczkolwiek nic i tak niezdziałacie to taka walka z wiatrakami...
Wojt
Kontakt:

zawsze mozna przejsc do bardziej drastycznych metod ;p, czego nie popieram
www.frmk.prv.pl
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

ładny lot, widać że koleś już troszkę jeździ bo hamulcem operuje.
nie wiem jak tam u was z gliną ale w okolicach Łodzi hopki i inne podobne sztuczne nierówności są właśnie gliną wykończone i się nic nie deformuje ale też z drugiej strony solidnie się ubije po kilku przejazdach ;)
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
Steel
Kontakt:

Post autor: Steel »

Jak Wy niszczycie ścieżki używane od lat do XC to ok, jak kopiecie hopki gdzie się da, w tym na ścieżkach to też jest ok. Ale jak ktoś wjdzie motorem na coś co zbudowaliście ( pewnie nielegalnie ) to już raban na forum podnosicie.
Czasem pomyślcie zanim cokolwiek i gdziekolwiek zbudujecie.
( to tak do wszystkich "kopiących" )
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

zawsze można zmienić profile wybić tak aby tylko doświadczeni potrafili je skakać !! POgadac warto i poruszyć problem !! bez agresji bo to rodzi agresję...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Wojt
Kontakt:

Steel moze tak jest u Ciebie, ale u nas, z tego co wiem to zadna traska dh/fr itp. nie powstala w miejscu gdzie ktos jezdzi xc,
www.frmk.prv.pl
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Są dwa wyjścia dogadać sie tak aby obydwie strony były zadowolone, albo drugie rozpoocząć bezsensowną walkę między rowerzystami a motocyklistami która do niczego nie doprowadzi...
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Kuba88
Kontakt:

Post autor: Kuba88 »

Ja bym sie z nimi poprostu dogadal zeby jak cos zniszcza zeby to poprostu naprawili i moze dogadajcie sie tak ze bedziecie razem budowac hopki albo ze osobne dla nich mozecie razem zbudowac zeby poprostu sie odczepili od rowerowych
GO BIG or... go home
deko18
Kontakt:

Post autor: deko18 »

Ja miałem taki sam problem. Więc zrobiłem sobie tor tam gdzie nikt nie jezdzi
http://www.allegro.pl/item438692120_avid_juicy_5_160mm_tyl_nowy_przysylka_gratis.html
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Albo dogadaj się z nimi lub kup wiatrówkę :mrgreen:
Frrytkiii
Blady214
Kontakt:

Post autor: Blady214 »

Kolczatki panowie, rozwijajacie kolczatki jak będziecie jechać do domu i przysypujcie je lekko ziemią... bo szczerze to jest poważny problem, ale wydaje mi się, że na crosach mogą jeździć tylko po torach do tego przeznaczonych, a tak to zabrania im prawo, więc macie jeszcze policję...
Kamil15
Kontakt:

Post autor: Kamil15 »

Blady214
ma racje kolczatki i po sprawie . Albo mozna inaczej na najezdzie hopki wykopcie dół przykryjcie gumolitem jak goś bedzie najeżdzał to pzrednie koło mu do tego wpadnie i wyglebi.(ja tak zrobiłem) i osłabiłem konstrukcje drewniane i teraz mam spokój.
Steel
Kontakt:

Post autor: Steel »

głupszych pomysłów nie macie ? Kolczatki, doły, może jeszcze ochronę z bronią automatyczna? pomyślcie zanim takie głupoty będziecie pisać!!!
Vojtas2006
Kontakt:

Post autor: Vojtas2006 »

Kamil15 super rozwiązanie:/ Przecież koleś mógł się połamac albo coś gorszego sobię zrobic. Stary pomyśl troche kurwa:/ A tak do tematu to pogadajcie z nimi. Nam też rozwalali hopy to dogadaliśmy się z nimi i jest dobrze;]
POZDROWER
http://www.pinkbike.com/photo/5608603/
misiek112
Kontakt:

Post autor: misiek112 »

Na tych pojebów nie ma rady, jak walniesz parę kłód i deski z gwoździami to może odpuszczą, ja już to wiem z doświadczenia gdzie są crossy tam nie będzie rowerów :x
ODPOWIEDZ