Praca ram jednozawiasowych...
-
- Kontakt:
Praca ram jednozawiasowych...
Siemka. Teraz mam Trek Session 10 z Revoxem . I jest problem ponieważ nie idzie ustawić tego dampera. Albo coś nie tak z Revoxem albo poprostu ramy jednozawiasowe tak pracuja. Chodzi o to że twardy ten Session jak cholera.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
-
- Kontakt:
Zaborowski1
Moze sprezyna jest za twarda wzgledem Twojej wagi ? moim zdaniem to jedyny problem.
Powiem Ci ze sam posiadam rame jednozawiasowa i sprezyna ktora byla fabrycznie zamontowana (dhx 4.0 -500 lbs )dla mnie jest w sam raz-no moze musialem ja dokrecic ze 2,5 x...(rower to kona stab a sam waze 74 kg )
Moze sprezyna jest za twarda wzgledem Twojej wagi ? moim zdaniem to jedyny problem.
Powiem Ci ze sam posiadam rame jednozawiasowa i sprezyna ktora byla fabrycznie zamontowana (dhx 4.0 -500 lbs )dla mnie jest w sam raz-no moze musialem ja dokrecic ze 2,5 x...(rower to kona stab a sam waze 74 kg )
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Stary ,ewnentualnie mlody , rozbroiles mnie i teraz msze czyscic ekran ? Wywal to g. najlepiej na poczte, na moj adres. jak ci sie nie chce to kup mieksza sprezyne i nie marudz, ze drogo czy jak tam leci. skoro wylozyles juz kilka kafli na ramke i itd to jedna lub dwie sprezyny nie wywroca twojego budzetu.Zaborowski1 pisze:Siemka. Teraz mam Trek Session 10 z Revoxem . I jest problem ponieważ nie idzie ustawić tego dampera. Albo coś nie tak z Revoxem albo poprostu ramy jednozawiasowe tak pracuja. Chodzi o to że twardy ten Session jak cholera.

sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Zaborowski1
A wziales pod uwage to ze ramy maja rozne przelozenie?
myslisz ze sprezyna ktora w ramie o skoku 150mm i skoku dampera 50mm bedzie ok, w Twoim Session tez bedzie pasowac ?!?!?!
350 powinna byc ok pod Ciebie do Session 10 !! (A nawet spokojnie moglbys 300lbs sprawdzic)
Ty tam masz 10" skoku i damper o dlugosci 267mm (3.5" skoku) jesli dobrze pamietam. Przelozenie jest stosunkowo male.
A wziales pod uwage to ze ramy maja rozne przelozenie?
myslisz ze sprezyna ktora w ramie o skoku 150mm i skoku dampera 50mm bedzie ok, w Twoim Session tez bedzie pasowac ?!?!?!
350 powinna byc ok pod Ciebie do Session 10 !! (A nawet spokojnie moglbys 300lbs sprawdzic)
Ty tam masz 10" skoku i damper o dlugosci 267mm (3.5" skoku) jesli dobrze pamietam. Przelozenie jest stosunkowo male.
Na dwoje babka wróżyła, sama w sobie sprężyna jest miękka, ale jeśli zbiorniczek wyrównawczy jest mocno pompowany to nie koniecznie musi być twarda. Twardość sprężyy zależy tyle od wagi co od konstrukcji dampera.
Winny może być też niefachowy serwis dampera (złe ustawienie przegrody, napompowanie zbiorniczka mocniejsze niż porzewidział producent), widywałem już takie wynalazki, które zamiast tłumić jeszcze dodatkowo odbijały.
Winny może być też niefachowy serwis dampera (złe ustawienie przegrody, napompowanie zbiorniczka mocniejsze niż porzewidział producent), widywałem już takie wynalazki, które zamiast tłumić jeszcze dodatkowo odbijały.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
PSI czy barów? Bo bary to się mogą zgadzać, ale psi to powino być minimum 100, a i to jest mało. Możliwe jednak, że tak niskie ciśnienie wymusiło złe położenie przegrody, jeślikomor powietrza jest za mała to powietrze szybko się spręża, ciśnienie rosnie bardzo mocno, amora nie można ugiąć do końca, wtedy niektóre lamery zamiast odjąć troszkę oleju i wepchnąć membranę głębiej w zbiorniczek wyrównawczy (w damperach bez zbiorniczka trzeba postępować odwrotnie - zostawić ją wyżej) obniżają ciśnienie, co po pierwsze i tak nie rozwiąże wszystkich problemów, jeśli przegroda jest mocno za wyoko, a po drugie doprowadzi do szybkego zapowietrzenia się głównego cylindra. Tak wiec wcale nie musi byc rozwalony, a nawet jeśli nie cieknie z niego olej to na bank nie jest rozwalony, może być natomiast źle złożony.B.Z. no ziomek od którego kupował mówił że miał napompowane w damperze 10psi więc to bardzo możliwe (pewne) że z damper może przy rozjeb**y , dlatego oddam go do jakiegoś porządnego serwisu.