Praca ram jednozawiasowych...
japierdacze, mieć taką rame, pojezdzić na niej kilka miesięcy i próbowac sprzedać bez w sumie wyrażnego powodu tlyko po co... żeby stracić na tym sprzęcie koło 2 kafli i wpierdo*** następne kilka żeby spróbować czegoś innego? aż tak żle się na niej jeżdzi? jeśli bym taką rame maił, to bym rower dostosował w 100% pod siebie, poradził sobie z pracą dampera i poporstu na tym zapierd****, wczuł się w sprzęt. Rób co chcesz, ale mając taki rower od tak niedawna i juz chcąc kombinowac z opylem to troche to wygląda jak mały przewrót w dupie z powodu zbyt dużej ilości $. No chyba że trafiłes na jakąs rame za grosze która zrekompensuje strate na tym sprzęcie...
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Driver jezuu xD. tak wogóle to wasz problem jest że ją wystawiłem ??
Jak by była dobra okazja to bym sprzedał , a jak nie będzie dobrej ceny to nie sprzedam
rozumiecie już ?? i jak nie macie nic ciekawego to napisania jak pomóc to nie piszcie lepiej.
Jak by była dobra okazja to bym sprzedał , a jak nie będzie dobrej ceny to nie sprzedam
rozumiecie już ?? i jak nie macie nic ciekawego to napisania jak pomóc to nie piszcie lepiej.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
A w ogóle to jaki masz sag z tą spreżyną? jesli jest 7-9 cm to jest OK, a powód jest taki, ze muli damper i wypadałoby go przeserwisować (zakładam cały czas że jest tam 10 PSI, które same w sobie nie powiny przeszkadzać w pierwszej fazie skoku). Jeśli sag masz mniejszy to na dwoje babka wróżyla, ale zacząłbymod wymiany sprężyny mimo wszystko.
Ktoś także wczesniej rzucił celną uwagę - innej sprężyny potrzeba żeby wykorzystać 150 mm skoku i nie dobić, a co innego jak masz 250. Przełozenie ramy masz 1:2,8, ja mam 1:3 i 15 cm skoku na kole, ważę 90 kg i używam 750tki i jest raczej twardo, bardziej do enduro niz do DH, ugięcia wstępnego mam jakieś 3 cm, gdybym chciał uzyskać SAG na poziomie 30-35 % (5-6cm) to tez bym musiał załozyc 600tkę albo nawet 500tkę. przy czym siła działająca na spręzynę jest u mnie ciut większa (większe przełożenie) zaś cały skok samego dampera to 5cm, a nie 9, do tego ważę dokładnie 92 kg, czyli jakieś 20% więcej od ciebie. Tak więc jak najbardziej sprężyna moze być nie halo.
Zrób tak - wyjmij damper z ramy i zdemontuj sprężynę. Spróbuj ręcznie wcisnąc tłok, jeśli wchodzi (powinien się chować z oporem, ale do końca) to jest OK, jeśli nie to przeserwisuj. Jak jest OK to wypróbuj 300tkę.
Ktoś także wczesniej rzucił celną uwagę - innej sprężyny potrzeba żeby wykorzystać 150 mm skoku i nie dobić, a co innego jak masz 250. Przełozenie ramy masz 1:2,8, ja mam 1:3 i 15 cm skoku na kole, ważę 90 kg i używam 750tki i jest raczej twardo, bardziej do enduro niz do DH, ugięcia wstępnego mam jakieś 3 cm, gdybym chciał uzyskać SAG na poziomie 30-35 % (5-6cm) to tez bym musiał załozyc 600tkę albo nawet 500tkę. przy czym siła działająca na spręzynę jest u mnie ciut większa (większe przełożenie) zaś cały skok samego dampera to 5cm, a nie 9, do tego ważę dokładnie 92 kg, czyli jakieś 20% więcej od ciebie. Tak więc jak najbardziej sprężyna moze być nie halo.
Zrób tak - wyjmij damper z ramy i zdemontuj sprężynę. Spróbuj ręcznie wcisnąc tłok, jeśli wchodzi (powinien się chować z oporem, ale do końca) to jest OK, jeśli nie to przeserwisuj. Jak jest OK to wypróbuj 300tkę.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: