Witam. Mam jechać jutro po tego amora do jednego gościa. Zanim go kupie musze dokładnie zlookać czy nie ma żadnej wady.. pękniećia czy czegośpodobnego. Założyłem juz podobny topic ale ciężko coś wywnioskować... Na co najbardziej zwracać uwage biorąc tego amora używanego ??
Cena to 580 zł :D
Pozdro
golenie gorne/dolne(rysy skrzywienia)
korona i podkowa(pekniecia)
mocowaniwe osi:]
a z bebechow to niech ktos inny napisze bo budowy marcokow od srodka tak dokladnie nie znam i nie wiem co sie moze zepsuc i po czym to stwierdzic:]
biezesz dajesz na najmiekszy czyli wykrecasz te sruby w goleniach od gory do poziomu rownego z czyms tam - domyslisz sie. Pouginaj go posluchaj czy slychac chlupot oleju. Jak bedzie taki e bulbul bul to jest git. No i oczywiscie na golenie gorne i czy po ugieciu zostaje brud na goleniu na poziomie ugiecie(spr. czy uszczelki jeszcze dobre) a i wogole czy dobrze chodzi
nie rozumiem cie, zakladasz drugi taki sam post.
chyba wszystko co trzerba bylo napisali ci ludzie w poprzednim, tak wiec po jaka cholere ten post?
zajrzyj do tamtego, przeczytaj go trzy razy i bedziesz wszystko wiedzial
taaak bo te made in italy maja silniki odrzutowe, zmieniaja kolor chlupia dresiarzom olejem w oczy imaja mozliwosc ewolucji w monstera po wykreceniu sroby mocujacej super nowoczesny monitor plazmowy z kompletem glosnikow dolby sorround
:]
to byla ironia
może pojedź z komś kto się dobrze zna na amorach. tzn. wie co jest w środku, rozbierał je, zna się na tłumikach i takie tam. Niektórzy powiedzą żebys zajrzał do środka, ale skąd masz wiedzieć że to co tam ujrzysz będzie w porządku. Wieć moja rada: Jedź z komś kto sie dobrze zna na amorach.
tak chyba zrobie.. ale ten ktoś tez moze sie mylić :P a czy w Z1 też pękają korony tak jak w DJ`ach ??? czy tam są zupełnie inne i nie ma z tym problemu ??