Cze ... mam pytanko w który bardziej się opłacazainwestować damper FOX DHX 3.0 czy FOX VANILLA RC?? proszę o szybkie konkretne wpisy na temat tych damperów...
milki jak chcesz od razu odpowiedz to użyj szukajki, nie chce ci sie szukać to nie narzekaj, ze nie ma odpowiedzi od razu. Na forum tak jest z reguły, ze od razu nie ma odpowiedzi. Chcesz tak to sugeruje na gg laski dalej zarywać...
A co do amorów to bierz Vanille. Dhx 3.0 ma pro pedal ustawiony na pewnej konkretnej wartosci. We wszystkich przypadkach, o których słyszałem nie jest to full open wiec bedzie ci damper mulic. Jak dhx to 4.0 i 5.0
to już swoją drogą że szukać trzeba umieć ale jak jest jakiś temat i ma 50 wpisów to ciężko jest cos znaleść szybko jak zależy komuś na czasie ... choc nie narzekam bo tego czego chcę zawsze znajdywałem
a teraz jej konto obsługuje i moje a jak zakupię sobie damper to ona skozysta bo dostanie mój stary damper więc to troszkę namieszane ale cóz poradzić nie wtajemniczam niepotrzebnie bo na inny temat był pościk...
Dhx 3.0 od siebie polecam jezdzilem na kilku roznych bajkach z tym damperem Kona Stinky, Giant Glory i Spec Big Hit i za kazdym razem pracowal naprawde bardzo fajnie ;]
Pedro 47 nie chodzi o to, ze jest z pro pedalem tylko o to, ze w dhx 3.0 zamiast regulacji tej funkcji jest ona ustawiona na pewna konkretna wartosc i nie ma sie na nia wpływu. Ta własnie funkcja wpływa na czułosc dampera ponieważ zwieksza gradient krzywej kompresji na początku skoku. Jednym słowem muła. DHX 3.0 to nie jest jakis koszmar ale Vanilla RC bedzie pracowac czulej. 3.0 to totalny budżet.
Spaced Aha tego nie wiedziałem Ja tam lubie moją Vanille bo mimo swgo wieku pracuje dobrze. Zmiana jeśli się przydarzy to tylko na Roco bo platforma to ZŁOOOO.
Moze ja jestem z ciemnogrodu, ale gdzie niby Vanilla RC ma regulacje platformy ? Mam ten damper przed oczami i widze raczej tylko regulacje kompresji i powrotu, moze jakis ciemny jestem.
Ktoś mnie olśni ?
Fakt faktem platforma zamula, ale w DHX'ach tego nie czuc nawet w 3.0. Osobiscie uwazam ze vanilla RC a dhx 3.0 to dampery prezentujące podobną klase. Moze dhx bedzie lepszy pod wzgledem łatwości kupna np tytanowej sprezyny (choc nie wiem czy jest sens ladowac taka w taki damper), czy pod względem wytrzymalosci.
groochas ja nigdzie nie pisalem, ze tam sa regulacje. Akurat ta róznice z modelu 5.0 sobie ogarnąć moge bo jedyna róznica to wiecej regulacji.
W Vanilli go nie ma, a w dhx 3.0 jest ustawione na stałym poziomie.