mam taki problem... kupiłem nowy amortyzator, i po założeniu go i skręceniu wszystkiego w całość zauważyłem że jest strasznie duży luz pomiędzy dolną miską sterów a amortyzatorem ;/ Czym może to być spowodowane? W poprzednim amortyzatorze pamiętam że nabijałem taką jakby metalową obejmę, i nie zdjąłem jej przed sprzedażą amortyzatora więc na nowy amortyzator jej nie nabiłem. Czy to dlatego jest tam taki wielki luz? Czy można gdzieś dokupić taką obejmę i czy musi to być jakaś specjalna do sterów czy każda będzie pasowała? Z góry dzięki za pomoc.
SzymiL sprzedałes stary sprzet z bierznia i przez to masz takie luzy o ile wiem to takie cos dokupic to trzeba miec szczescia jak nie znajdziesz to pozostanie ci wymiana sterów
Napisz jakie masz stery, jesli na kulkach to moze bys od jakis tanich accentow dopasowal. Jest tez opcja z tokarzem, a jak nie to nowe stery.
I na przyszlosc pamietaj ze ta bierznia to czesci sterów i jej nie sprzedawaj..
Zapytałem, bo może ktoś miał podobny problem i wie, z jakich mogła by pasować.
Jeśli będę musiał kupić całkiem nowe stery, to myślę że będę miał do wydania max. 50-100zł. Czy za taką kasę można kupić coś dobrego?