Stab delux vs Big hit

Johny-Kona
Kontakt:

Stab delux vs Big hit

Post autor: Johny-Kona »

elo, mam pytanko, jestem na kupnie baika, i nie wiem co wybrac.
Jeśli możecie to poradźcie, może macie już jakieś doświadczenie z tymi rowerami. A prox chodzi mi o modele '08!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Johny-Kona chcesz kupic 08 model stab deluxe albo big hit? Przeciez to 2 zupełnie odmienne rowery. Zreszta chodzi ci o najwyzszy model BH?
W sklepie chcesz to kupić?

1. Napisz dokładnie do czego chcesz miec ten rower.
2. W cenie modeli 08 dostaniesz wiele duuzo lepszych bików.
Johny-Kona
Kontakt:

Spaced aha, tak chodzi mi o najwyższy model BH i chce go kupić w sklepie.
Wiesz to będzie mój pierwszy rower do DH i wydaje mi sie że za tą cenę to rower konkretny. Głównie myślałem nad tymi tylko modelami, bo jak bym myślał o innych to korby można dostać w głowie. Ale jeżeli masz coś ciekawego na uwadze to chętnie zerknę. A prox, dużo sie mówi o BH tzn pozytywnie
kabaskus
Kontakt:

Post autor: kabaskus »

big hit miazdzy staba pod wzgledem pracy zawieszenia
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

stojac przed podobnym wyborem kupilem speca

chodzi o niebo lepiej od kony i juz.

oczywiscie posiadacze kony na zmiane beda mowili, ze nieprawda, albo ze im nie przeszkadza :P

tak naprawde jest to kwestia subiektywna i do obu ram sie mozna przyzwyczaic, z drugiej strony ja jako osoba nie przyzwyczajona do zadnej z nich przy kupnie wybralem bighita, ktory pracowal dla mnie o niebo lepiej

do geometrii kony mnie w ogole nikt nie przekona

spec. :)
http://bodzio.pinkbike.com/
maniekOTT
Kontakt:

Post autor: maniekOTT »

to ja tez cos napisze
mialem podobny dylemat jak ty przy kupnie ramki zastanawialem sie nad kona stinky, bighitem i cane corso i napisze jedno bighit to naprawde bardzo dobry sprzet, zawieszenie dziala super, geo idealne, rowerek jest bardzo zwinny i poreczny ( mam bighita 3 06 r.)
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
kabaskus
Kontakt:

Post autor: kabaskus »

maniekOTT a moglbys cos wiecej napisac na temat big hit vs cane corso?
Spaced
moderator
Kontakt:

Panowie ale czemu polecacie big hita jak to jest rama do FR, a Johny chce rower DH ?
Stab 2006+ ma genialna geo zaprojektowana przez Barellla. Jest bardzo agresywna i mi bardzo leży. Zawieszka jasne chodzi troche gorzej ale to dlatego cos innego sugerowałem.
W tej cenie z niemiec na luzie sprowadzisz sobie Commencala Supreme DH z podobnym osprzetem (za troche mniej troche gorszy ale to wymienic mozna, a masz duzo lepsza rame).
Cane jakos srednio mi leży.
Tylko pytanie co rozumiesz przez DH? Chcesz sie scigac na zawodach czy jezdzic raczej rekreacyjnie i czasem coś skoczyć? Bo w takim przypadku to Big Hit może być lepszy.
Możesz tez pomysleć o tym > http://www.coowa.net/english/lc.php?active=shoofly < dobrze o nich czesi piszą, a maja u siebie do roweru dobre ceny na sprzet.

BTW. Czemu musza być modele 08? Jaki masz całkowity budżet?
Johny-Kona
Kontakt:

Spacedet to tak jest że zawody to odpadają, chociaż cholera wie, bo blisko wszędzie mam. Dlaczego model '08 no bo chyba co nowe to nowe, a jak pytałem o starsze wersje to klapa, a nie chciał bym kupić roweru z drugiej ręki, już wolał bym sobie go złożyć. A co do kasy to zachowam info dla siebie. Dzięki za wszystko Spaced :wink:
Spaced
moderator
Kontakt:

Johny-Kona no ale o kase sie pytam bo wtedy mozna zlozyc ci o wiele lepsze biki.
A model 07 tez moze byc nowy akurat. Jest sporo bików jeszcze z ubiegłego roku do zgarniecia. Pisz, ze nowy, a nie 08 bo to duza róznica.

A o fundusze sie pytam bo jak cos to do zalatwienia znajoma osoba ma >> http://www.cyclesuperstore.ie/shop/pc/v ... duct=17875 << Ponizej ceny Glory DH gianta (nie pamietam dokładnie ile bo nie ja specem od tego jestem ;) )
ODPOWIEDZ