Dla bezkaskowych młotkow...

redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Ej sorry shaman ale troche przesadziłeś. Ja jeżdże bez kasku bo mnie na razie poprostu na niego nie stać i jakoś też czuje sie częścią tej społeczności i jakoś nikt mnie nie olewa tylko dlatego że nie mam kasku. Ja tu sobie dopiero zaczynam troche latać ale to raczej bardziej techniczne rzeczy a po za tym nie przeceniam swych możliwości! Wydaje mi sie że to jest ważniejsze od tego czy ktoś ma kask czy nie. Owszem części się to też zdarza kompletnie nie z ich winy ale założe sie że nie miałeś od razu ff jak tylko zacząłeś jeździć a jak już go miałeś to wszyscy ci mówili że jesteś fajny bo masz kask. Qrde ludzie nie przesadzajcie!!!

Peace
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

a ja to wszystko pierdole i po miescie jezdze w zbroi kasku i we wszystkim(no bo gdzie niby zbroje schowam??do plecaka sie nie miesci a mam ten komfort ze jak znajde wypas dropa to nie musze sie ubierac we wszystko:) )
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Naprawde rozumiem ze mozna nie miec kasy...Ale chociaz pamietac trzeba ze to jest rzecz nr 1 na liscie zakupow...

Ja tez nie mam za duzo kasy i dlatego te kupuje sobie ff motocrossowego, mam taki jeden na ok za 250zł z duza iloscia otworow wentylacyjnych i bedzie super:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

eh redrock, male nieporozumienie. oczywiscie ze to nie kask wyznacza kto jest bikerem a kto nie. ale hm... po kasku latwiej poznac bikera. spojrz jak czesto dzieciak na makrokeszu jezdzacy rowerem tylko do kumpla i z powrotem ma kask? nie najezdzam na nikogo, ale rozumiesz, wiekszosc ludzi posiadajacych rowery wykorzystuje je do leniwych przejazdzek, po prostu agresywna jazda ich nie kreci. nie kupuja wiec kaskow. a mimo wszystko chyba ( mam nadzieje ) wiekszosc zapalonych dirtowcow, streetowcow czy szosowcow ma jakis tam kask i z niego korzysta. wiesz, sa rowerzysci i rowerzysci, kazdy jezdzi w stylu ktory mu odpowiada. ale kask, ochraniacze, typ roweru, te rzeczy jednak czesto sa jedynymi cechami rozdzielajacymi posiadaczy rowerow i ludzi ktorzy jezdza codziennie po pare h np. wlasnie w takim przypadku gdy widzisz nieznajomego bikera. o, patrze teraz na reklame to tak jak np. z... koszulkami dh zone :D jak widzisz ze ktos ma taka to znaczy ze chyba siedzi w tym shicie ;)

dlugo jezdzilem bez kasku, pare miechow temu kupilem orzecha z braku funduszy na ff. i widze zmiane. przechodnie mnie cos nie lubia ;) a np. kolesie od XC czy szosowcy czasem pozdrawiaja na trasie. takie moje spostrzezenie. tylko :)
what can I say... ;)
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

Odnawiam stary temat.
Dzisiaj na skate parku byłem świadkiem bezmyślności dzieciaka na famboxsie.
Patrze wjechał na fambox i jedzie jak by nigdy nic, a z drugiej strony nie bylo zjazdu i zarył twarzą w asfalt. Jego kumpel zapytał czy mam koma i zadzwonił po starego.
Do tego dzieciak mial zlamanie otwarte ręki, a co najdziwniejsze nic go nie bolało!!!
Cały ryj rozwalony a 12 latek idzie jakby nigdy nic.
I tu najlepsze: pytam co świrował, a on mi odpowiedzial, że myślał ze z tej strony tez jest zjazd z famboxu!!!
Jak by kask mial to by sobie ryja aż tak nie rozwalił.
emat-e
Kontakt:

Post autor: emat-e »

shaman... a ja ci powiem w skrocie... ********** glupoty... nie po tym sie poznaje bikera jak wyglada , jaki ma rower, w co jest ubrany, tylko po tym co pokazuje...

a ja puki co musze jezdzic bez kasku... bo nie kazdy ma mamusie i tatusia co potrafia wydac 5 stowek od tak sobie...
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
kojot
Kontakt:

Post autor: kojot »

nie kazdy ma tatusia i mamusie ktorzy wogole moga sobie wydac 500 na taka zabawe (ale sorry to sie nazaywa bezpieczenstwo)
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

w sumie to 5 stow moze uratowac Ci zycie, a sadze, ze jest ono wiecej warte niz 500...
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

ochraniacze tez noscie (patrz foto w opisie) - BYLE NIE AXO !!!
pczk1
Kontakt:

Post autor: pczk1 »

a bym byz la sutawa w ktorej jest obowiazek noszenia kaskow to jest dla bezpieczenstwa a nie jakies sciaganie bikerow za jazde po chodniku paranoja
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Spoko shaman fochów nie będe strzelał ;) Tylko ja wole jeździć tak żeby wogóle gleb nie mieć i jeżdże ostrożnie. Wiem co potrafie i że na tyle to potrafie żeby to zrobić to skacze. Oczywiście pojewiają sie nowe rzeczy też ;)
Ale np. mam qmpla co jeździ od 4 miechów i jemu to na prawde by sie kask przydał i wszelkie możliwe ochraniacze bo on często próbuje bardziej hardcore'owych rzeczy ode mnie mając minimalne doświadczenie i technike! Dla takich ludzi to faktycznie ale mi sie wydaje że to co ja jeszcze teraz robie to do tego jeszcze nie potrzebuje aż tak kasku.

Peace
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

gościa chyba wielokrotnie jebną tir..........
ODPOWIEDZ