Tuning Armoru
Tuning Armoru
Witam,mam pytanie na czym polega tuningowanie armortyzatorów,mam rower z marketu i chciałbym ztuningowac w nim armortyzator =)
Szukajce użyłem jakby co ale co tam mam wpisać "Tuning Armortyzatoru ?"
Szukajce użyłem jakby co ale co tam mam wpisać "Tuning Armortyzatoru ?"
No ja bym wymienił oringi na uszczelkach( o ile to ma uszczelki), tuleje slizgowe wymieniłbym na kompozytowe( o ile to ma tuleje), tłumik wymieniłbym na carbon w celu zbicia masy, no i oczywiscie zastosowałbym sprezyny tytanowe( o ile nie ma w tym armotyzatorze tłumika powietrznego).
Porażka.
Porażka.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
-
- Kontakt:
A tam sie śmiejecie, niestety mając taki amor trzeba sobie radzic, wez pompke, igłe nabierz oleju 5-15W napędowy silnikowy, byle jaki i wstrzyknij między golenie górne a dolne, tam raczej nie ma uszczelek, oringów i pierdół więc się tam wleje po czym posmaruj górne golenie wazeliną w okolicach 'uszczelek' (których tam nie ma) Co prawda amor będzie cały czas troche mokry od oleju, ale będziesz zadowolony ; ) Za wszelkie uszczerbki na zdrowiu, uszkodzenie amortyzatora nie odpowiadam ja tak robiłem mojemu małemu kuzynkowi - był zadowolony.W środku zdaje mi się jest tylko sprężyna w jednej goleni, więc nie warto go nawet otwierac.
Ale żeście sie uczepili tego "Armortyzatoru" xD
Jak uzbieram kasy to kupuje Unibike Undeground Zone 1 lub 2
Co do mojego rowera niewiem jaki to model,wiem tylko ze "DELTA" rower kupiony jakies 3 lata temu za 600 zł,amortyzator to Zoom Escape 327 :P ładnie się sprawuje ;]
nalalem tam jakieogs oleju między tymi szparami ale zbytnio gówno daje

Jak uzbieram kasy to kupuje Unibike Undeground Zone 1 lub 2
Co do mojego rowera niewiem jaki to model,wiem tylko ze "DELTA" rower kupiony jakies 3 lata temu za 600 zł,amortyzator to Zoom Escape 327 :P ładnie się sprawuje ;]
nalalem tam jakieogs oleju między tymi szparami ale zbytnio gówno daje

hahaha nie moge ARMOR takiego czegos nie warto rozbierac i czego kolwiek robic.. amory z marketu nigdy nie chodzily..
a jak nalales jakiegos oleju i gowno daje to znaczy ze do gowna wlales ten olej...
sluchaj jest juz prawie po swietach moze dostales troche kasy od babci albo od kogos, napewno masz jakas swoja kase odlozona.. lepiej poszukaj sobie bika na allegro z jakims duro czy cos podobnego moze za 700 zeta znajdziesz fajny rower napewno lepszy niz masz teraz..
pozdroooo
a jak nalales jakiegos oleju i gowno daje to znaczy ze do gowna wlales ten olej...
sluchaj jest juz prawie po swietach moze dostales troche kasy od babci albo od kogos, napewno masz jakas swoja kase odlozona.. lepiej poszukaj sobie bika na allegro z jakims duro czy cos podobnego moze za 700 zeta znajdziesz fajny rower napewno lepszy niz masz teraz..
pozdroooo
Pipcio unibike to tez nie jest najlepsza opcja. Moze jak bedziesz miec kase na tamten rower to lepiej tez tutaj sie zgłoś.
A zoomy to sprawowały sie akurat koszmarnie. Na mysl o tych widłach mam ochote wyrwać je z roweru i zatłuc chińczyka, który to wymyślił.
Zreszta ogólnie jak masz DELTE to chyba kojaże co to bo nawet wygłupiałem sie na takim "Czymś" i szczerze radze ci nie przesadzic na tym cudzie bo do sportów grawitacyjnych to juz lepiej nadaje sie odkurzacz na kółkach.
Lepiej dozbieraj tak 700-1200zl i kup używke z allegro. Jakies destro z duro czy cos w tym stylu.
A zoomy to sprawowały sie akurat koszmarnie. Na mysl o tych widłach mam ochote wyrwać je z roweru i zatłuc chińczyka, który to wymyślił.
Zreszta ogólnie jak masz DELTE to chyba kojaże co to bo nawet wygłupiałem sie na takim "Czymś" i szczerze radze ci nie przesadzic na tym cudzie bo do sportów grawitacyjnych to juz lepiej nadaje sie odkurzacz na kółkach.
Lepiej dozbieraj tak 700-1200zl i kup używke z allegro. Jakies destro z duro czy cos w tym stylu.
Jak bardzo chcesz tuningować to najlepiej zalej amor do pełna kujawskim efekt iście magiczny xD. Nie no tak na powaznie to się przy ty lepiej nie baw, mi zoom pękł daaaawno temu z 3 schodów, więc jak coś w nim poprawisz to będzi nie ciekawie...
Myśle że najlepszym rozwiązaniem jeśli chdzi o gotowce byłby NS holy... Jeżeli jeździsz dirt street. Jak co innego to złóz coś naprawdę dużo lepiej a tym wyjdziesz 

@up
TAK TAK ! oto własnie mi chodziło

TAK TAK ! oto własnie mi chodziło

HMM ! Spróbuję ten sposób,co mam do stracenia to tylko jakiz zoomGrix pisze:Jak bardzo chcesz tuningować to najlepiej zalej amor do pełna kujawskim efekt iście magiczny xD. Nie no tak na powaznie to się przy ty lepiej nie baw, mi zoom pękł daaaawno temu z 3 schodów, więc jak coś w nim poprawisz to będzi nie ciekawie... Very Happy Myśle że najlepszym rozwiązaniem jeśli chdzi o gotowce byłby NS holy... Jeżeli jeździsz dirt street. Jak co innego to złóz coś naprawdę dużo lepiej a tym wyjdziesz Mr. Green

Pipcio nie jezdzie go bo moze sie nie znac , moze jest początkującym i dlatego chciał się zapytac was " doswiadczonych " bikerów ... oczywiscie pokazujących swoją klase ehm ... deprecha
max :P .. co mozna zrobic w takiej sprawie
a odrazu smiejecie sie z jego nie poprawnej polszczyzny .. ja rozumiem ale kazdy z was pewnie na poczatku leciał w .... i gadał podobnie jak nasz Pipcio
Co do tematu Pipcio najlepiej sie tym nie baw ... najlepiej sobie dozbieraj kasy i zmien rowerek
no albo jezdzij na tym jak naraziej jest co do smarowania to wez sobie na slizgi ( górne golenia ) polej troszke oleju - zatłuśc to albo kup brunoxa za 10 zł i popsikaj troszke ..
3maj sie miłego bawienia sie ..

Co do tematu Pipcio najlepiej sie tym nie baw ... najlepiej sobie dozbieraj kasy i zmien rowerek

3maj sie miłego bawienia sie ..
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
http://www.youtube.com/watch?v=I9w3Gbur74o&NR=1 Co do pomysłow jazdy na makrokeszu.
Było juz w drugim temacie ale tu jest bardziej na miejscu