Tuning Armoru

Pipcio
Kontakt:

Tuning Armoru

Post autor: Pipcio »

Witam,mam pytanie na czym polega tuningowanie armortyzatorów,mam rower z marketu i chciałbym ztuningowac w nim armortyzator =)
Szukajce użyłem jakby co ale co tam mam wpisać "Tuning Armortyzatoru ?"
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Boże człowieku nie ma czegoś takiego jak ARMOR czy ARMORTYZATOR. Jest AMOR albo AMORTYZATOR... podstawowa polszczyzna! Poza tym takiego czegoś nie da się ztuningować :/
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

poległem :D
<Bob>
Kontakt:

Post autor: <Bob> »

Chyba nie ma sensu dlubac nic przy takim sprzecie :D Pozbieraj cos funduszy i kup RST, albo Duracza :D Napewno lepiej Ci to wyjdzie niz tuning takiego shitu... Uwaga na rozmiary rur sterowych!
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

No ja bym wymienił oringi na uszczelkach( o ile to ma uszczelki), tuleje slizgowe wymieniłbym na kompozytowe( o ile to ma tuleje), tłumik wymieniłbym na carbon w celu zbicia masy, no i oczywiscie zastosowałbym sprezyny tytanowe( o ile nie ma w tym armotyzatorze tłumika powietrznego).

Porażka.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
mateuniooo
Kontakt:

Post autor: mateuniooo »

padłem:) wiesz jak go najlepiej ztuningowac?? wyjeb na złom tam zostanie zmieszany z inną rdzą i będzie super ekstra tuning
aha i powiedz tym ze złomu(jak ma tłumik powietrzny) niech go przebiją bo im wybuchnie w kadzi:)
pzdr
armortyzatorzy gurąm:)
freeride
kamillr
Kontakt:

Post autor: kamillr »

A tam sie śmiejecie, niestety mając taki amor trzeba sobie radzic, wez pompke, igłe nabierz oleju 5-15W napędowy silnikowy, byle jaki i wstrzyknij między golenie górne a dolne, tam raczej nie ma uszczelek, oringów i pierdół więc się tam wleje po czym posmaruj górne golenie wazeliną w okolicach 'uszczelek' (których tam nie ma) Co prawda amor będzie cały czas troche mokry od oleju, ale będziesz zadowolony ; ) Za wszelkie uszczerbki na zdrowiu, uszkodzenie amortyzatora nie odpowiadam ja tak robiłem mojemu małemu kuzynkowi - był zadowolony.W środku zdaje mi się jest tylko sprężyna w jednej goleni, więc nie warto go nawet otwierac.
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

czasami to niezle poerdo%$#ie, teraz w markecie mozna kupic nie najgorszy rower na start(np. signa) wiec najpierw napisz co to za rower i co to za amortyzator
ashes to ashes...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Rower z marketu peka i nie pracuje. Sprzedaj i kup cos normalnego.
lloll666 sign to wyjatek jeden.
Pipcio
Kontakt:

Ale żeście sie uczepili tego "Armortyzatoru" xD
Jak uzbieram kasy to kupuje Unibike Undeground Zone 1 lub 2
Co do mojego rowera niewiem jaki to model,wiem tylko ze "DELTA" rower kupiony jakies 3 lata temu za 600 zł,amortyzator to Zoom Escape 327 :P ładnie się sprawuje ;]
nalalem tam jakieogs oleju między tymi szparami ale zbytnio gówno daje
:D
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

hahaha nie moge ARMOR takiego czegos nie warto rozbierac i czego kolwiek robic.. amory z marketu nigdy nie chodzily..

a jak nalales jakiegos oleju i gowno daje to znaczy ze do gowna wlales ten olej...

sluchaj jest juz prawie po swietach moze dostales troche kasy od babci albo od kogos, napewno masz jakas swoja kase odlozona.. lepiej poszukaj sobie bika na allegro z jakims duro czy cos podobnego moze za 700 zeta znajdziesz fajny rower napewno lepszy niz masz teraz..

pozdroooo
okok
Kontakt:

Post autor: okok »

A ja jak przeczytałem temat myślałem że on chce sobie zbroję, albo jakieś ochraniacze tuningować ;) Taki ARMOR ;]
Spaced
moderator
Kontakt:

Pipcio unibike to tez nie jest najlepsza opcja. Moze jak bedziesz miec kase na tamten rower to lepiej tez tutaj sie zgłoś.

A zoomy to sprawowały sie akurat koszmarnie. Na mysl o tych widłach mam ochote wyrwać je z roweru i zatłuc chińczyka, który to wymyślił.
Zreszta ogólnie jak masz DELTE to chyba kojaże co to bo nawet wygłupiałem sie na takim "Czymś" i szczerze radze ci nie przesadzic na tym cudzie bo do sportów grawitacyjnych to juz lepiej nadaje sie odkurzacz na kółkach.
Lepiej dozbieraj tak 700-1200zl i kup używke z allegro. Jakies destro z duro czy cos w tym stylu.
Grix
Kontakt:

Post autor: Grix »

Jak bardzo chcesz tuningować to najlepiej zalej amor do pełna kujawskim efekt iście magiczny xD. Nie no tak na powaznie to się przy ty lepiej nie baw, mi zoom pękł daaaawno temu z 3 schodów, więc jak coś w nim poprawisz to będzi nie ciekawie... :D Myśle że najlepszym rozwiązaniem jeśli chdzi o gotowce byłby NS holy... Jeżeli jeździsz dirt street. Jak co innego to złóz coś naprawdę dużo lepiej a tym wyjdziesz :mrgreen:
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

Johnyk pisze:. Jest AMOR albo AMORTYZATOR... podstawowa polszczyzna
nie znasz sie, tu chodzi o aromatyzator :lol:
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
Pipcio
Kontakt:

@up
TAK TAK ! oto własnie mi chodziło :D
Grix pisze:Jak bardzo chcesz tuningować to najlepiej zalej amor do pełna kujawskim efekt iście magiczny xD. Nie no tak na powaznie to się przy ty lepiej nie baw, mi zoom pękł daaaawno temu z 3 schodów, więc jak coś w nim poprawisz to będzi nie ciekawie... Very Happy Myśle że najlepszym rozwiązaniem jeśli chdzi o gotowce byłby NS holy... Jeżeli jeździsz dirt street. Jak co innego to złóz coś naprawdę dużo lepiej a tym wyjdziesz Mr. Green
HMM ! Spróbuję ten sposób,co mam do stracenia to tylko jakiz zoom :mrgreen:
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

Pipcio nie jezdzie go bo moze sie nie znac , moze jest początkującym i dlatego chciał się zapytac was " doswiadczonych " bikerów ... oczywiscie pokazujących swoją klase ehm ... deprecha :) max :P .. co mozna zrobic w takiej sprawie :) a odrazu smiejecie sie z jego nie poprawnej polszczyzny .. ja rozumiem ale kazdy z was pewnie na poczatku leciał w .... i gadał podobnie jak nasz Pipcio

Co do tematu Pipcio najlepiej sie tym nie baw ... najlepiej sobie dozbieraj kasy i zmien rowerek :) no albo jezdzij na tym jak naraziej jest co do smarowania to wez sobie na slizgi ( górne golenia ) polej troszke oleju - zatłuśc to albo kup brunoxa za 10 zł i popsikaj troszke ..

3maj sie miłego bawienia sie ..
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
Robinson
Kontakt:

Post autor: Robinson »

michal15 nie radze nic psikac bo jak psikałem w swoim rowerku do enduro to ch***ka była piach itp. ;/
Obiecuje Koledze SPACED że skocze na płask z 2,5 metra :) i zdjęcie pokaże.
Spaced
moderator
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=I9w3Gbur74o&NR=1 Co do pomysłow jazdy na makrokeszu. ;) Było juz w drugim temacie ale tu jest bardziej na miejscu ;)
ODPOWIEDZ