ns core 2 na komunie i na przyszłość

mathdirt14
Kontakt:

ns core 2 na komunie i na przyszłość

Post autor: mathdirt14 »

Moj brat niedługo bedzie miec komunie i chce dostac rower do lekkiego fr. Najlepiej hardtail bo ma 140 cm narazie. Narazie skakał na moim poł metrowe hopki i go to zaczelo krecic. Co sadzis\cie o tym rowerze. Moze na teraz nie bedzie w sam raz ale pozniej sadze ze powinien byc dla niego dobrym roziazaniem. A wy jak sadzicie?? Ma do dyspozycji okolo 3200. Sign FR odpada bo zaduza rama i by nie mial na czym jezdzic, a wiadomo na poczatek lepszy hardtail.
Czy sadzicie ze w ns core 2 przydalo sie wymienic obrecze z st na dt??? Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Wiem ze bylo duzo tematów na temat tego rowerka i porównan z ns metropolisem, signe fr 2 i bitchem, ale to pierwszy temat w ktorym na rowerze ma jezdzic 8 letnia osoba. Dzieki za wszystkie info i podpowiedzi. Narazie napewno nie bedzie skakal zadnych dirtów ani na dh jezdzil, taki wszechsrony rower, musi miec przezutke z tylu poniewaz cwiczy whellie i caalkiem niezle mu juz idzie. Pozdro dla zagladajacych i podpowiadajacych. :D :D :?: :?:
mathdirt14
Kontakt:

jeszcze 1 o bmx nie mam mowy :arrow:
number
Kontakt:

Post autor: number »

na ns core bedzie wygladal jak mrowka na sloniu ;p mysle ze lepszym rozwiazaniem bylby metropolis.
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

a ile ten dzieciak ma wzrostu?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Dirt Biker
Kontakt:

Post autor: Dirt Biker »

Najpierw kup mu kask i ochraniacze!... :/ Bez tego nie ruszysz!
Chyba przy wzroście 140 cm to każda rama do >normalnej< jazdy nie będzie dobra...
Z tego co wiem to najmniejszy rozmiar ramy to 14" (sam mam taką przy wzroście ok. 165 cm!)
PzDr

PS: Edytuj posty!!!
http://ja.gram.pl/thedragon
e-mail: vaquen@wp.pl
mathdirt14
Kontakt:

ma 140 cm, ale metropolis jest do dirt i streetu, a on chce bardziej fr z wiekszym amorkiem :roll:
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

może być cieżko z rozmiarem,bo chłopak jest mały - ja bym się zastanawiał nad Centralem : http://www.rowerowy.com/rowery/northshore/central.html
lub bmxem ,tylko to drugie nie za bardzo pasuje do fr :wink:
mathdirt14
Kontakt:

ale bmx tez nie bo zaczyna juz wyrywac rower na whellie a na bmx to nie da rady za mocne przełozenie
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

to chce on rower do wheelie,czy do fr? To niech np.w bmxie ustawi sobie przełożenie 22:14. Narazie to chyba najlepszy byłby bmx - jest mniejszy,lżejszy i mniej będzie kosztował. Core jest kiepskim pomysłem dla takiego młodego - spora waga i jakś go nie widzę na takim rowerze

PS:do wheelie to może mu wystarczyć rower z Tesco

PS 2:to forum mnie ostatnio załamuje...

PS 3:a może coś w rodzaju Stinky 24,czy Specialized P Grom?
kusak
Kontakt:

Post autor: kusak »

po co zmieniac st na dt.. dla dzieciaka 10 lat?
przeciez on by nie zajechał nawet kólek do xc ze swoją wagą =)
Jonasz
Kontakt:

Post autor: Jonasz »

Slopstyler pisze:a ile ten dzieciak ma wzrostu?
masz napisane w temacie...

Dziecko jeszcze nie miało komunii i będzie w fr jeździć? Oj nie wydaje mi się, chyba że dla niego fr to jest podjazd przed domem i na końcu drop z krawężnika :)
Niech kupi bmx'a bo z jego wzrostem i na pewno wagą na niczym innym nie będzie mu sie dobrze jeździło. Pojeździ i poskacze troche na bmx a za pare lat podrośnie, przytyje i kupi se frirajdowke :wink:
http://tiny.pl/4dnn _Shiva+Bitch
http://tiny.pl/l7k9 , http://tiny.pl/4dkg _w akcji
brolly3
Kontakt:

Post autor: brolly3 »

a moze NS Holy??
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

brolly3 tak, tak... spokojnie... FR ze sztywnym widelcem :|
nopainnogame tak, stinky 24 za 4.500zł jak on ma 3200zł...
Core to dobry wybór ze względu na osprzęt, ale może być nieco za duży. Mimo wszystko kupiłbym go, znam niejedną osobę która ma 140cm i dają rady na normalnych rowerach, więc czemu nie on. Bałbym się jednak inwestować w jakiś ciężki sprzęt za taką kase, bo wywróci się, wystarczy, że troche poobija i już może stracić zajawke, nie mówiąc już o jakiś złamaniach. Lepiej złóż mu coś niedużego - na cocainie z duro 100m - mały rowerek za niedużą kase, do tego w miare lekki. Jak starci zajawkę, łątwiej będzie sprzedać i nie będzie takiej straty w kasie, jakby sprzęt też sie zepsuł. Niech pojeździ troche na słabym biku, jak po kilku glebach bedzie dalej chciał, to niech kupuje lepsze części. W tym wieku dzieci same nie wiedzą czego chcą - ja wtedy to chciałem mieć samolot R/C, to kolejkę PIKO to skuter śnieżny i tak można wymieniać.... Dlateog niech sie nie napala i jeszcze raz wszystko przemyśli.
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

może destroyer jump??? nie wiem czy nadał by sie do fr, ale podejrzewam że dał by rade.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Lepiej kupić młodemu "podróbkę" roweru do skoków (ale bez przesady), bo wyda 3000 zł na rower i za dwa lata będzie kolanami walić o kierownicę :P
http://brooce.pinkbike.com
MadmiX
Kontakt:

Post autor: MadmiX »

mathdirt14 pisze:
Lepiej kupić młodemu "podróbkę" roweru do skoków (ale bez przesady), bo wyda 3000 zł na rower i za dwa lata będzie kolanami walić o kierownicę Razz
Jak ma walić kolanami jak chce kupić duży rower ...
Co do tematu to szczerze mówiąc znam ziomka który ma około 140 cm i jak jezdził na jakimś lederfoxie czy jakoś tak xD to dawał rade ale LEDWO CO... Kup braciszkowi lepiej bmx-a, w sumie na bmxie troszkę potrenuje formę a za jakieś 2-3 latka sam sobie wybierze to co będzie chciał, przecież jak załapie jakiś TEAM to kumple dadzą mu pojeździć na własnych bajkach ;D i w tedy chłopak spróbuje wszystkiego :mrgreen: w jego wieku ma się 40 wiatrów w dupie i jego zdanie może się zmienić w parę dni, a jak kupisz mu bmx-a za 1500zł + kozacki kask + ochraniacze + własną skrzyneczke narzędzi i dasz mu jeszcze worek słodyczy to chłopak będzie zadowolony ;] 8)
[color=blue][size=75]~~MaDmIx~~[/size][/color]
mathdirt14
Kontakt:

Dzieki chłopaki za wszystkie rady. Pomyślałem ze nie opyla sie upowac rowerka za podobna cena jak ten zeby byl na 2 lata. Kupion NS Core 2 !!!!!!! Dzieki jeszcze raz wszystkim. Teraz czeka na komunie :D :) :lol: :lol:
mathdirt14
Kontakt:

jezeli ktos tu jeszcze luka to powiedzcie jak znacie jakis najmniejsze ochraniacze na kolana i pszczela na wzrost 140 cm. Czy 661 cos takiego robi czy to tylko wieksze rozmiary?? Dzieki za wszystkie info. :arrow: :arrow: :idea: :idea: :| :|
ODPOWIEDZ